Home Living Tidsrejsen – tilbage til Orkidebaren og Vinterhaven med Arne Jacobsen og Gryden

Tidsrejsen – tilbage til Orkidebaren og Vinterhaven med Arne Jacobsen og Gryden

by Nicolai Klingenberg

Vi skal en rum tid tilbage i kalenderen i dag. I 1959 tegnede og designede Arne Jacobsen nemlig et siddemøbel, som blev døbt Gryden. Den stol blev – sammen med Ægget, Svanen og Dråben – udtænkt som en absolut væsentlig del af SAS Royal Hotel. Grydens succes var dog afmålt, hvorfor den udgik af sortimentsproduktionen primo 70’erne. Men nu Gryden tilbage.

Arne Jacobsen Gryden

Vi begynder i fortiden…

På hver af hotellets etager, havde man indrettet et område ved elevatorerne, som havde et par Gryder stående – dels som pynt, men også som afslapningsmøblement. Derudover var Gryden også at finde i Orkidebaren og hotellets – efter sigende – elegante Vinterhave.

SAS Royal Copenhagen

Og vi bliver der lidt endnu

Når nu man – med al respekt – endnu engang relancerer en tidligere succes, har man hos Fritz Hansen oppet sig for at gøre nyheden (endnu mere) interessant. Dermed loves der nu forbedret komfort, opdaterede materialer og nye tekstiler.

Arne Jacobsen stole

Gryden anno 2018

Christian Andresen, som er designchef, Fritz Hansen, ytrer desuden følgende:

Gryden er den glemte stol, som fortjener en relancering. Stolen er i mine øjne en af Jacobsens mere stilfærdige og svævende design, nærmest som et blad i luften. Stolen er forbavsende komfortabel og rummelig og den let modificerede 2018 variant af Gryden er et kompliment til Arne Jacobsens mere beskedne designstil og et smukt eksempel på ‘less is more’…

Arne Jacobsen og Fritz Hansen dannede i øvrigt par længe før, det famøse hotel kom på den fysiske skitseblok. I 1934 blev samarbejdet en realitet, og herefter gik der succes i duoen.

Designstole

Fedt læder, hvis du spørger mig.

Jeg havde for år tilbage fornøjelsen af at besøge førstnævnte hotel, hvor du stadig kan booke dig ind i en Arne Jacobsen tidskapsel, hvor alt står som ved åbningen – mere eller mindre. Det er et besøg – og en overnatning værd.

Arne Jacobsen hotel

Rygeanordning i midten af bordet – omgivet af Gryder

Her på falderebet, skal du vide, at Gryden forventer at lande på forhandlernegulvene den 1. maj dette år. Endda i farverne “klar lyserød, varm og jordfarvet terrakotta-orange og sidst men ikke mindst dyb oceanblå”. Man lover, at det er enkelt, uden at være kedeligt – og at relanceringen også er skabt til at holde længe stilmæssigt.

Arne Jacobsen design

Tilsæt brændeovn og feel-good.

vintage interior

Mere stemningsfuldt bliver det ikke…

Mere boligstof på My-Pleasure.dk her

F A C E B O O K

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk