Home JUKE JUKE indtager Kongens Nytorv

JUKE indtager Kongens Nytorv

by Nicolai Klingenberg

Hvad skal der til for at få folks øjne op for en ny bilmodel, der kommer fra en bilproducent, som ikke tidligere har været det mest livsstilsorienterede brand? Man begynder med at indtage Kongens Nytorv.

Kongens - og JUKE'ens - Nytorv. Ligger lige til højre for Quote i øvrigt.

I weekenden kørte jeg kongeriget halvtyndt i bilen. Der blev kigger en hel del fra de forbipasserende – og dem jeg passerede. Og jeg forstår hvorfor – Nissans store livsstilssatsning  ligner ikke noget andet fra deres stald. Eller noget andet, som jeg har set før.

Designtanker? OK. De "skæve" lygter og de runde lygter er inspireret af kattens øjne i dags- og nattelys. Og de runde huller under nummerpladen? De er inspireret af en vinreol.

Personligt kan jeg gode lide, at den skiller sig ud – det er ligesom et par kulørte bukser, en hat eller en detalje på en blazer. Det handler i min verden om ikke at ligne de andre. Og så gør det ikke noget, hvis kvaliteten er i orden.

Bare lige et hurtigt designshot fra kabinen - den røde konsol er inspireret af tanken på en motorcykel.

Nå, men for at skabe lidt støj, og ”her kommer vi”, har JUKE siden den 9. oktober huseret på Kongens Nytorv i det såkaldte JUKE point. Et par JUKEs har fundet vej til den fornemme matrikel, hvor du kan opleve bilen, få en omgang livsstilskaffe, lytte til musik, deltage i events og spille bilspil. Du kan se programmet for i dag og frem til den 27. oktober her.

Ikke det traditionelle bilshowroom - JUKE Point byder ikke bare på kaffe, men også musik. Nyt og rart. For en periode dog.

Vognen er vigtig for Nissan, fik jeg at vide. Det er en utraditionel bil til en ny kundegruppe. Det forstår jeg fint. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg vil kategorisere en Nissan M/K, men jeg tænker en, der kører noget stabilt, der vil have en del udstyr for pengene, men som – indtil nu – ikke har lagt mest vægt på design eller ”her-kommer-jeg” attitude.

En del dudes - og en JUKE bag skiltet med samme navn.

Det har selvsagt været et ”must” at gå den vej – Toyota, MINI, KIA og andre har også lavet livsstilsbiler. Nogle i årtier – andre i et par år. En ny tendens velsagtens, og den hilser jeg velkommen. Jeg er overbevist om, at det tager rigtig lang tid at introducere en ny bil som JUKE, og at en stand på en fin adresse ikke er det hele – men det er da nyt. Og en start!

Der holder den så - i en farve som jeg ikke ville have som førsteprioritet.

I og med jeg har været på vejene i JUKE’en, kommer der et indlæg om de mere køretekniske sager (forvent ikke en kubikanmeldelse som sådan) senere hen, men har du en mening om livsstilsvogne eller JUKE, skal du være hjertelig velkommen til at smide en kommentar.

You may also like

3 comments

Markus Victor 20. oktober 2010 - 12:30

Jeg ville nu hellere poste mine penge i en Alfa Romeo Giulietta !

Reply
Nicolai Klingenberg 20. oktober 2010 - 12:43

Det er heller ikke nogen tosset designfrækkert – jeg har dog ikke kørt den. 🙂

Reply
Svendsen 20. oktober 2010 - 16:31

Den er overraskende fed, synes jeg. Det er også på tide, Nissan kommer ud med noget lir. Fed slæde – dog ikke lige i den røde farve. Måske sort eller sølv?

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk