Home JUKE Nissan JUKE klasker MINI Countryman

Nissan JUKE klasker MINI Countryman

written by Nicolai Klingenberg 11. januar 2011
Pin It

Sikke en overskrift. Der er ganske givet nogle, der vil mene, at Nissan samarbejdet har fået bægeret med smiger til at flyde over. Men dommen i overskriften er ikke mine ord. Hvem der mener ovenstående, kan du læse mere om i dag, hvor jeg også byder indenfor i min egen JUKE”¦

Jeg holdt vagt, mens Frede og Mary var på Riget, hvor der var dømt happy hour på familieforøgelsen.

Overvejelserne om hvorvidt jeg ville kaste mit korpus i en JUKE førte til et ja efter talrige prøveture, en heftig fascination for udstyret samt det faktum, at der blev tale om en blogalliance. Og i fredags fik jeg så hentet den grå vogn.

Kroen er desværre lukket - hermed er mulighederne givet videre til en ejendomsudvikler...

Vognen har jeg vist før, men når nu jeg har min egen (leasingaftale i hvert fald), ville jeg dele lidt billeder – ikke bare af vognen, men også af ”the must haves” til bilen”¦

Nå ja - lidt tøserier skal der være plads til i handskerummet. En Gucci Sport, et par solbriller, favoritterne fra Stimorol og en omgang clean hands gel.

Og så var der lige det med dommen – i en seks siders test i Berlingske Bilen den 6. januar har Gert C. Nielsen taget en tur i de to vogne. Om end sejren er vindes med fire point (456 mod 452), så er det JUKE, der sejrer. Jeg er ikke bilanmelder eller et omvandrede leksikon i ESP, knastaksler og gearkasser, men jeg har kørt begge biler. Da jeg gerne kigger på pris, så får du altså mere i en JUKE end i en Coutryman. Du får dog ikke historikken, som en MINI har, og JUKE’ens design vil sikkert skille vandene i en højere grad end Coutryman’ens design.

Bred om gumpen, men bløde kurver. Sådan lidt Joanie fra Mad Men agtigt. Thumbs up til begge.

Jeg må tilstå, at jeg er og bliver svært tilfreds med mit valg. At jeg har valgt en model med automatgear, gør kun ”festen” endnu sjovere. En hånd fri giver for eksempel anledning til en kop kaffe på turen”¦.

En fast medpassager er den nye julegave thermokop fra Bodum - forvent afgang fra hjemmet efter den værste morgentrafik.

CVT (Continuously Variable Transmission) -gearet glider aldeles let og elegant – milliongear er der vist også nogen, der kalder det – og der er ingen hårde eller bumpende skift. Like it. A lot! Og så skulle den type gear i øvrigt give bedre brændstofsøkonomi.

Tak for hjælpen i trafikken, CVT gear. Vidste du i øvrigt, at du kan tage to forskellige typer kørekort til bil i Sverige? Et til biler med automatgear og et til manuelt gear...

”¦ eller en let fiflen med styresystemet, der kan ikke så lidt. Se bare denne filmsnert, som jeg snublede over på Youtube:

Når nu jeg er ved ”ærligheden”, så står jeg også ved, at Countryman og JUKE ikke er at finde på listen over ultimative drømmebiler. Der er flere biler på top femmeren, som overhaler begge vogne, men de koster langt, langt mere. Så er der til gengæld noget at knokle efter. Og top femmeren disker jeg gerne op med ved lejlighed.

En hat til en dårlig hårdag - og en paraply til en regnvejrsdag...

Jeg har tidligere kun gjort mig i lettere tilkørte vogne (yes – kaldt mig bare en brugtvognspirat), så det var selvsagt en stor fornøjelse af være ham, der kørte de første kilometer i en vogn, der dufter af ny bil.

Pin It

You may also like