Home EkviperingKluns Fem poloer med vintageislæt og benzin i ærmerne

Fem poloer med vintageislæt og benzin i ærmerne

by Nicolai Klingenberg

Jeg har indgået et samarbejde med tøjfirmaet State Of Art – dels for at få gode historier på bloggen, og dels fordi det giver mening. Mærket har nemlig flere kollektioner, som har relation til det rode (motor)liv – vintagevogne og racerløb med fantastiske maskiner er nemlig en del af mærkets DNA.

Pakket og klar - til en ny alliance. Sager fra State Of Arts 1000 Miglia kollektion.

Første indlæg? Det bliver en ”let” sag – og den omhandler poloer, der har sin storhedstid netop nu. Sagerne er spottet i State Of Arts fine showroom, som du lige må vente lidt med at se. Nyd poloerne so far!

Samtlige sager har relation til det legendariske og italienske motorløb 1000 Miglia, og hver polo har sin egen historie.

Den hvide sag med nummer 548 har en historie, der går tilbage til 1955, hvor Hr. Lautenschlager og co-driver Scholl tog turen til Italien fra Stuttgart, hvor Lautenschlager var lokal helt i kraft af sin rolle som indehaver af en natklub. De gennemførte i øvrigt løbet i en Porsche 550 RS.

En Porsche 550 RS spiller en væsentlig rolle, når det kommer til historien bag poloen her.

Carel Godin de Beaufort gennemførte løbet uden en co-driver – også i 1957. Det var ikke sket før, og det udløste to præmier til samme mand. Turen foregik i øvrigt i en Porsche 356 A Carrera.

Kan man gennemføre et racerløb uden co-driver? Svaret er ja.

I 1930 deltog Mr. Taruffi for første gang i 1000 Miglia – og det fortsatte han med i de næste 27 år. I 1957 kørte han løbet for sidste gang – og vandt. Han gik i øvrigt under navnet ”Silverfox”, og han vandt løbet i en Ferrari 315 S.

Mr. Silverfox længe leve - vi skal tilbage til 1957 for at finde spor i historien...

Tilbage i 1955 beviste Stirling Moss og co-driveren Denis Jenkison, at planlægning betyder alt. Med sig i deres Mercedes Benz 300 SLR havde de en kørebog med vigtige detaljer, som gjorde, at de vandt årets løb med en ny rekordtid.

Denne sag har en historie, der kan dateres tilbage til 1955.

Kvinderne har faktisk også været godt kørende i 1000 Miglia – i 1954 kørte AnnieBousquet og Gilberte Thirion løbet i en Renault Gordini TI55 og vandt Ladies Cup.

To kvinder har også gennemført 1000 Miglia - de har relation til sagen her.

Lur flere herligheder på State Of Arts hjemmeside, som du finder her – og har du fået mod på en af poloerne, kan jeg oplyse, at de koster fra 800 kroner. Oplysning af nærmeste forhandler fås på telefon 40 75 25 55 / 40 75 25 51.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk