Home EkviperingKluns Du bør erhverve dig et ordentligt og håndlavet læderbælte

Du bør erhverve dig et ordentligt og håndlavet læderbælte

by Nicolai Klingenberg

Ved du, hvad jeg er allergladest for pro tempore, når det kommer til de lettere materielle løjer fra garderobeskabet? Det skal jeg sige dig: Mit spritnye læderbælte. Er bæltet fra et af de store franske huse og med et H som bæltespænde? Niks. Er det så fra et svensk modehus og med et kæmpe tigerhoved som spænde? Heller ikke. Og heldigvis.

En del af oplevelsen begynder med et spænde...

En del af oplevelsen begynder med et spænde… Uden logo.

Det er muligt, det ikke vil komme som en stor overraskelse, når jeg beretter, at det er Jeppe – og Tove – fra LeatherProjects, der har kreeret bæltet. Det er dem, jeg deler kontor med, og udover at have det mægtig hyggeligt sammen, så arbejder vi også i samme lokaler. Men jeg er ikke den eneste, der går med et sådan et bælte, som jeg udtrykker min begejstring for. Og du kunne nemt blive den næste. Jeg har bedt duoen svare på lidt – og herunder svarer de.

Vi skal dog også have fingre i lidt læder...

Vi skal dog også have fingre i lidt læder…

Hvad har I erfaret er vigtigt, når det kommer til selve bælteproduktionen?
– Først og fremmest handler det om kvaliteten på materialet. Du har måske oplevet, at et bælte “knækker” eller revner – det skyldes, at man har forsøgt at spare penge ved at sænke kvaliteten. Eksempelvis kan man – selv på dyre bælter – risikere, at “læderet” i virkeligheden er læderspåner, der er limet sammen og efterfølgende har fået en kraftig coating. Det er noget møg, og bæltet holder maks et års tid, før det trænger til at blive skiftet ud.

En flot duo - lavet i København

En flot duo – lavet i København

Hvordan holder man sit bælte i live længst muligt?
– Er bæltet af en ordentlig kvalitet, behøver man faktisk ikke gøre så meget. Skulle du blive fanget i en ordentlig regnbyge, så bæltet bliver helt vådt, må man endelig ikke lægge det på en radiator eller lignende for at tørre det hurtigere, da læderet i så fald vil udtørre. Derudover har alt læder godt af en smule læderfedt i ny og næ. Er det et kernelæderbælte, vil det være bedst at bruge en helt almindelig læderfedt.

Tilblivelse

Tilblivelse

Arbejdsbordet

Arbejdsbordet

En andel ting, som de fleste måske ikke tænker over, er, hvordan man tager bæltet på. Undgå at trække hårdt mod højre, når det føres gennem spændet. Det slider unødvendigt meget på overfladen. Skub eller træk i stedet bæltet mod venstre, så remmen glider over spændet og splitten rammer hullet.

Fire på stribe

Fire på stribe

Og hvad kendetegner i bund og grund et godt bælte?
– Som jeg før nævnte, så er det især kvaliteten på materialet. Vi bruger kun vegetabilsk garvet læder, som både patinerer pænere og samtidig ikke indeholder en masse giftstoffer eller chrom.

Pick one...

Pick one…

Derudover er det mere en smagssag om man er til et eller flere lag læder, om det skal være syet eller ej osv. 

Og så vil jeg vove at påstå, at man kan se og mærke om personen, der har lavet bæltet går op i sit arbejde eller ej. Og sådan er det vel egentlig med mange ting.

Et brunt med gyldent spænde...

Et brunt med gyldent spænde…


Er du parat til dit eget bælte? Eller nysgerrig? Det kan jeg fint forstå. Kig forbi Jeppe, Tove og LeatherProjects i Store Kongensgade 68 i Kongens København. Alternativt kan du skrive til duoen – og læse mere – her

Et sort med stålspænde. Ganske klassisk - men lavet i hånden. Uden at trevle.

Et sort med stålspænde. Ganske klassisk – men lavet i hånden. Uden at trevle.

Mit bælte? Det smider jeg på Instagram inden længe.

Lavet i hovedstaden

Lavet i hovedstaden

Facebook

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk