Home EkviperingGrej & grooming Bose bød på burger – og god lyd – i Stockholm

Bose bød på burger – og god lyd – i Stockholm

by Nicolai Klingenberg

Det er altid interessant at være blandt nogle af de første, der skal opleve noget nyt. Og når man ligefrem bliver inviteret udenlands, tyder det på, at der er noget stort i gære. Det var der også – og i særdeleshed når man spørger Bose. Læs med, og oplev hvordan et pressemøde også kan løbe af stablen.

Det var blandt andet denne sag, der skulle opleves...

Indrømmet – jeg kan godt høre forskel på lydkvalitet, og som du måske husker, så førte min indlæg om HTC og Beats by Dr. Dre også til inputs fra lydelskere. Jeg står også gerne ved, at jeg i øjeblikket ikke er udstyret med noget voldsomt velspillende i hjemmet – det hænger dog primært sammen med, at jeg ikke lige er faldet over noget, jeg bare MÅ have. Jeg ved dog, at dagen kommer på et eller andet tidspunkt, og at det ikke bliver noget synderligt stort, der skal flytte ind.

Nå – turen gik som sagt til Stockholm i Bose-nyhedernes tegn. Desværre var det ikke i ”centrala stan”, men på et forholdsvis low-sexy lufthavnshotel uden for Arlanda. Ret skal dog være ret – Bose havde pyntet op med både vådt og tørt, som kunne nydes i ventetiden.

Så er det nu! Vi bliver ført ind i et lokale, og er nærmest mandsopdækkede af pressefolk og Bose repræsentanter, og sidstnævnte er – om muligt – mere spændte end gæsterne. Først et par lokkende fakta: ”I 2010 blev der solgt fire milliarder sange via diverse tjenester. Og der blev solgt 400 millioner mobiler og tablets, der kan afspille disse sange. Men hvordan er det lige med lyden i disse sager?”, spørges der. Vi når ikke at svare. ”Den er ikke god.”, og det har manden ret i. Men det råder Bose nu bod på. En Bluetooth højtaler er født – måske ikke verdens første, men som alle ”forældre” i verden, er man stolt, når der kommer en lille ny til familien. Bose er også stolte. Og den nye er døbt SoundLink.

Hapset direkte fra pressekittet - et foto af SoundLink der oser af livsstil. Det blev i øvrigt nævnt, at forretningsmanden nemt kunne medbringe sin SoundLink på forretningsrejsen...

Og der står den så – elegant, minimalistisk og fri for ledninger. Smart. Men hvordan lyder den? ”Nu vil jeg afspille noget musik direkte ud af telefonen og dernæst via Bluetooth og over SoundLink”, lyder det. Først en knasen og skratten fra mobilen, som langt fra imponerer nogen. Og så skiftes der. SoundLink kan sit kram. Det kan jeg høre med det samme.

Der trylles mellem lydkilderne - og helt uden kabler. Tak Bluetooth.

En længere teknologisk udredning bakkes op af en anden Bose-mand, der er ganske tavs. Hans tjans er at skifte slides på skærmen. Jeg vil ikke komme ind på teknikken i dette indlæg – det er for tørt. Men resultatet og lyden kan jeg lide.

Du kommer ikke til at fryse grundet indbyggede "radiators" - nej, det er mig, der pjatter. Det her handler om teknologien...

”Nu skal I selv prøve sagen – og vi har egne rum, hvor I kan eksperimentere”. Vi bliver gelejdet ud af præsentationsrummet, og jeg bliver mokket ind i et tilstødende lokale, hvor jeg nørkler løs. Den er nem at parre, og jeg kan både skrue og op ned på højtaleren og min mobil. Din afspiller kan også tilsluttes via kabel, hvis du ikke er til Bluetooth – men jeg undrer mig over, at man ikke kan oplade sit apparat via højtaleren. Det er dog den eneste mangel, jeg kan finde.

My-Pleasure nørkler med systemet - og det virker.

”Vi har gennemtestet vores produkt – knapperne er blevet trykket på 100.000 gange, den har været involveret i drop-tests (og endda med fald på samtlige overflader), og så er den testet 1.500 timer i et lukket kammer med saltvandspartikler”. All right – jeg er overbevist. Den kan holde til det hele. Men hvad koster den, spørger jeg. ”Det står alt sammen i pressekittet, I får senere”, lyder det. Den udmelding giver mig bange anelser – den er dyr. Men det er den ikke.

Testnummeret er i øvrigt anbefalelsesværdigt.

Præsentationen er slut. Var det, det? Niks. Et nyt lokale fremvises. Der er mørkt, funky LED belysning oplyser et husalter med TV, højtalere og andre elektroniske finurligheder. Præsentation nummer to – og tre – går i gang, og det handler om god lyd i hjemmet. Der er nogen, der elsker fem højtalere og en subwoofer. Nogle elsker blot tre, og så er der dem, der vil have mindst muligt mokket til fjernsynet.

De to næste nyheder går under navnene Lifestyle 135 og CineMate 1SR. Sidste er en noget nær ”alt i en” højtaler til dem, der vil have god lyd i hjemmebioen – eller når musikken skal spille (godt). Præsentationen blæser derudaf og beviser, at den simple højtaler mestrer at få lyden til at komme lige i smasken på dig, men også med følelsen af spredning af lyden: En sanger synger lige foran dig, mens koret kommer ind fra højre. Og venstre. Fra en og samme højtaler: CineMate 1SR.

Trylleri med CineMate 1 SR og Lifestyle 135.

Lifestyle 135 er en såkaldt konsolenhed, der kan styre diverse ”kilder” såsom DVD og Blueray, men der følger også en dock med til din iPhone/iPod – og en radiotuner. Smart. Og der brilleres med finurlighederne under ”showet” – mens musikken spiller og filmen ruller, bliver der afmonteret diverse dele af ”opstillingen” – systemerne fylder nemlig slet ikke så meget i ”virkeligheden” viser det sig. Og et kabel, som lå meget ubelejligt fjernes pludselig – vi er blevet ”snydt”, for sagerne er tæt på at være kabelfri.

Lifestyle 135 uden "miljø".

CineMate er ikke bare fræk – den er også intelligent. Højtaleren kan nemlig hænge under fjernsynet, men også ”ligge” ned – og den opfatter selv, hvordan den ligger og tilpasser lyden herefter.

CineMate 1 SR er navnet - den intelligente højtaler med lyd til hele rummet. Og dig.

Så er det slut for i dag – med præsentationerne. En kvik lunch venter – og da firmaet er fra Amerika, er der mini burgers på menuen. Og spareribs. Plus det løse. Den nordiske CEO er på pletten, og han har 21 år i Bose bagagen – en flink fyr, der er begejstret for sit job. Og produkterne. Priserne? Dem får du lige herunder frokosten.

Børgers.

Lifestyle 135 (det komplette home entertainment system): 21.495 kroner
CineMate 1 SR (den herlige højtaler): 11.995 kroner
SoundLink Mobile: 2.395 kroner med nylonomslag – 2.795 kroner for en lædersag. Og der kommer ekstra tilbehør såsom billader og andre covers med tiden.

Du kan læse mere på Boses hjemmeside, som du finder her.

Hvad har du egentlig i hjemmet, når det kommer til lyd?

You may also like

8 comments

Frede85 28. september 2011 - 07:17

Testnummeret er jo en klassiker, Klingenberg! Og “Chica Chica” kræver nemlig at blive spillet højt feat. super lyd! Herligt med lidt gadgets på bloggen!

Reply
Anonym 28. september 2011 - 08:10

Tak, Frede. Og Chica-sagen er ren feel good fra start til slut, hvis du spøger mig. Gadgets er noteret som ønsket indhold.

Reply
Patrick Teglstrup Rasmussen 28. september 2011 - 07:54

Jeg kunne godt hoppe på sådan en bose SoundLink Mobile til sommer 🙂

Reply
Anders 28. september 2011 - 08:24

Fyldig klassisk, engelsk minimalistisk lyd med kraft fra NAD og gode gamle Jamo Classic 8 højtalere til at blæse og nuancere lyden ud i stuen (og nabolejlighederne :))… Glæder mig dog til at strømpriserne falder og der ender en rørforstærker i stuen 😉

Reply
Anonym 28. september 2011 - 09:12

Det lader til, vi har en lyd aficionado i kommentarfeltet. 🙂

Reply
Jewer 28. september 2011 - 10:07

Jøp! Ned med prisen på strøm så vi kan få nogle rørforstærkere tilbage i stuerne! Savner mine tidligere rørmonoblokke – de gav sådan en dejlig varme i stuen. Til gengæld løber elmåleren ikke varm mere nu hvor de er solgt!

Reply
Claus Tukjær 29. september 2011 - 17:31

Efter 25 år i radio tv branchen, har jeg flere anlæg stående. Harman/Kardon forstærker, Canadiske højttalere fra Energy. Et ret stort anlæg som derfor står i billardstuen. I den almindelige stue står der et større Sony surroundanlæg. Men oftes bruger jeg bare computerhøjttalerne når der skal høres musik.

I 1993 var jeg i Boston og besøge Bose HQ. Stor oplevelse. Når de siger at de gennemtester deres produkter, så passer det. Alle højttaler enheder blev testet ved fuldt skrald i mange timer. Dengang gav de 5 års garanti på deres højttalere. Men jeg så aldrig en defekt enhed. Når det er sagt, så er Bose fin kvalitet, men der er meget derude som er klasser over….

Reply
Anonym 30. september 2011 - 11:37

Interessant! Jeg kender Harman/Kardon, men ikke Energy. Lyder som en fin tur hos Bose – og kvaliteten fejler tilsyneladende ikke noget! Tak for feedback!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk