Home Grej & grooming Bose bød på burger – og god lyd – i Stockholm

Bose bød på burger – og god lyd – i Stockholm

written by Nicolai Klingenberg 28. september 2011
Pin It

Det er altid interessant at være blandt nogle af de første, der skal opleve noget nyt. Og når man ligefrem bliver inviteret udenlands, tyder det på, at der er noget stort i gære. Det var der også – og i særdeleshed når man spørger Bose. Læs med, og oplev hvordan et pressemøde også kan løbe af stablen.

Det var blandt andet denne sag, der skulle opleves...

Indrømmet – jeg kan godt høre forskel på lydkvalitet, og som du måske husker, så førte min indlæg om HTC og Beats by Dr. Dre også til inputs fra lydelskere. Jeg står også gerne ved, at jeg i øjeblikket ikke er udstyret med noget voldsomt velspillende i hjemmet – det hænger dog primært sammen med, at jeg ikke lige er faldet over noget, jeg bare MÅ have. Jeg ved dog, at dagen kommer på et eller andet tidspunkt, og at det ikke bliver noget synderligt stort, der skal flytte ind.

Nå – turen gik som sagt til Stockholm i Bose-nyhedernes tegn. Desværre var det ikke i ”centrala stan”, men på et forholdsvis low-sexy lufthavnshotel uden for Arlanda. Ret skal dog være ret – Bose havde pyntet op med både vådt og tørt, som kunne nydes i ventetiden.

Så er det nu! Vi bliver ført ind i et lokale, og er nærmest mandsopdækkede af pressefolk og Bose repræsentanter, og sidstnævnte er – om muligt – mere spændte end gæsterne. Først et par lokkende fakta: ”I 2010 blev der solgt fire milliarder sange via diverse tjenester. Og der blev solgt 400 millioner mobiler og tablets, der kan afspille disse sange. Men hvordan er det lige med lyden i disse sager?”, spørges der. Vi når ikke at svare. ”Den er ikke god.”, og det har manden ret i. Men det råder Bose nu bod på. En Bluetooth højtaler er født – måske ikke verdens første, men som alle ”forældre” i verden, er man stolt, når der kommer en lille ny til familien. Bose er også stolte. Og den nye er døbt SoundLink.

Hapset direkte fra pressekittet - et foto af SoundLink der oser af livsstil. Det blev i øvrigt nævnt, at forretningsmanden nemt kunne medbringe sin SoundLink på forretningsrejsen...

Og der står den så – elegant, minimalistisk og fri for ledninger. Smart. Men hvordan lyder den? ”Nu vil jeg afspille noget musik direkte ud af telefonen og dernæst via Bluetooth og over SoundLink”, lyder det. Først en knasen og skratten fra mobilen, som langt fra imponerer nogen. Og så skiftes der. SoundLink kan sit kram. Det kan jeg høre med det samme.

Der trylles mellem lydkilderne - og helt uden kabler. Tak Bluetooth.

En længere teknologisk udredning bakkes op af en anden Bose-mand, der er ganske tavs. Hans tjans er at skifte slides på skærmen. Jeg vil ikke komme ind på teknikken i dette indlæg – det er for tørt. Men resultatet og lyden kan jeg lide.

Du kommer ikke til at fryse grundet indbyggede "radiators" - nej, det er mig, der pjatter. Det her handler om teknologien...

”Nu skal I selv prøve sagen – og vi har egne rum, hvor I kan eksperimentere”. Vi bliver gelejdet ud af præsentationsrummet, og jeg bliver mokket ind i et tilstødende lokale, hvor jeg nørkler løs. Den er nem at parre, og jeg kan både skrue og op ned på højtaleren og min mobil. Din afspiller kan også tilsluttes via kabel, hvis du ikke er til Bluetooth – men jeg undrer mig over, at man ikke kan oplade sit apparat via højtaleren. Det er dog den eneste mangel, jeg kan finde.

My-Pleasure nørkler med systemet - og det virker.

”Vi har gennemtestet vores produkt – knapperne er blevet trykket på 100.000 gange, den har været involveret i drop-tests (og endda med fald på samtlige overflader), og så er den testet 1.500 timer i et lukket kammer med saltvandspartikler”. All right – jeg er overbevist. Den kan holde til det hele. Men hvad koster den, spørger jeg. ”Det står alt sammen i pressekittet, I får senere”, lyder det. Den udmelding giver mig bange anelser – den er dyr. Men det er den ikke.

Testnummeret er i øvrigt anbefalelsesværdigt.

Præsentationen er slut. Var det, det? Niks. Et nyt lokale fremvises. Der er mørkt, funky LED belysning oplyser et husalter med TV, højtalere og andre elektroniske finurligheder. Præsentation nummer to – og tre – går i gang, og det handler om god lyd i hjemmet. Der er nogen, der elsker fem højtalere og en subwoofer. Nogle elsker blot tre, og så er der dem, der vil have mindst muligt mokket til fjernsynet.

De to næste nyheder går under navnene Lifestyle 135 og CineMate 1SR. Sidste er en noget nær ”alt i en” højtaler til dem, der vil have god lyd i hjemmebioen – eller når musikken skal spille (godt). Præsentationen blæser derudaf og beviser, at den simple højtaler mestrer at få lyden til at komme lige i smasken på dig, men også med følelsen af spredning af lyden: En sanger synger lige foran dig, mens koret kommer ind fra højre. Og venstre. Fra en og samme højtaler: CineMate 1SR.

Trylleri med CineMate 1 SR og Lifestyle 135.

Lifestyle 135 er en såkaldt konsolenhed, der kan styre diverse ”kilder” såsom DVD og Blueray, men der følger også en dock med til din iPhone/iPod – og en radiotuner. Smart. Og der brilleres med finurlighederne under ”showet” – mens musikken spiller og filmen ruller, bliver der afmonteret diverse dele af ”opstillingen” – systemerne fylder nemlig slet ikke så meget i ”virkeligheden” viser det sig. Og et kabel, som lå meget ubelejligt fjernes pludselig – vi er blevet ”snydt”, for sagerne er tæt på at være kabelfri.

Lifestyle 135 uden "miljø".

CineMate er ikke bare fræk – den er også intelligent. Højtaleren kan nemlig hænge under fjernsynet, men også ”ligge” ned – og den opfatter selv, hvordan den ligger og tilpasser lyden herefter.

CineMate 1 SR er navnet - den intelligente højtaler med lyd til hele rummet. Og dig.

Så er det slut for i dag – med præsentationerne. En kvik lunch venter – og da firmaet er fra Amerika, er der mini burgers på menuen. Og spareribs. Plus det løse. Den nordiske CEO er på pletten, og han har 21 år i Bose bagagen – en flink fyr, der er begejstret for sit job. Og produkterne. Priserne? Dem får du lige herunder frokosten.

Børgers.

Lifestyle 135 (det komplette home entertainment system): 21.495 kroner
CineMate 1 SR (den herlige højtaler): 11.995 kroner
SoundLink Mobile: 2.395 kroner med nylonomslag – 2.795 kroner for en lædersag. Og der kommer ekstra tilbehør såsom billader og andre covers med tiden.

Du kan læse mere på Boses hjemmeside, som du finder her.

Hvad har du egentlig i hjemmet, når det kommer til lyd?

Pin It

You may also like