Home Gæstebloggere Svinkløv Badehotel – en læser har været på visit

Svinkløv Badehotel – en læser har været på visit

by Nicolai Klingenberg

En trofast læser med hang til det gode liv, har været et smut forbi det nordjyske Svinkløv Badehotel. Magnus – som manden hedder – giver i dag en introduktion og stemningsreportage fra stedet. Tag godt imod ham.

Badehotel efter den gamle skole. Svinkløv er navnet.

Og hermed overlader jeg ordet, til Magnus:
Helt oppe ved Jammerbugten ligger Svinkløv Badehotel, som jeg har haft fornøjelsen af at besøge et par gange. Dette gjorde ikke glæden ved besøget denne gang mindre, da jeg nu skulle besøge hotellet som en del af min fødselsdagsgave.

Vind i håret, græs under fødderne - og ro...

Fire timers transport fra København er dette prægtige sted placeret, og det første, man lægger mærke til, når man ankommer, er roen. Der i den yderste klit byder Vesterhavet dig velkommen, og foruden havets brusen er stilheden overvældende. Forbered dig på en ferie, hvor det, at lave ingenting, bliver en kunst.

Du kan vælge mellem flere værelsestyper, men fordi hotellet er så populært, skal du nok regne med at reservere op til ti måneder før planlagt ankomst. Derfor fik vi et værelse med håndvask samt bad og toilet på gangen, samt som bonus en svalerede lige over vores vindue, så vi havde virkelig glæde at naturen :o)

Et værelse med udsigt - og uden TV og det der netttet.

Forvent gode og solide værelser uden hverken TV eller internet, men det er heller ikke på værelset, at opholdet skal foregå, men derimod i hotellet stuer, hvor der er masser af muligheder for afslapning med enten bøger eller spil, samtidig med at man har den mest fantastiske udsigt over Vesterhavet. Hvis vejret tillader det, kan man trække udenfor,  hvor kaffe eller Campari kan nydes.

Der er noget ved det nordjyske...

Maden er også helt i top. Kokkene kan virkelig deres arbejde og med der køres med to menuer hver aften. Enten Svinkløv menuen, som tager udgangspunkt i kød, og så den havfriske, der tager udgangspunkt i fisk og skaldyr. Til hver menu er der fire retter at vælge i mellem, så det er kun appetitten, der sætter begrænsningen. Dertil en passende vinkort, så vi manglede ikke noget.

Så er der serveret...

Kvaliteterne ved et ophold på Svinkløv er, at der ikke er så meget, man kan foretage sig – udover at gå ture samt hygge sig med kæresten. Der er hverken legeland eller lignende, så det er klart et sted, der lægger op til “voksenferie” uden børn, selv om der da var børn på hotellet. Tiden kan så bruges på at slappe af, få læst en masse bøger og generelt bare lade roen falde over sig.

Voksenferie! Gæsteskribent Magnus og bedre halvdel har skålet i denne sag...

Det er et sted med mange stamgæster, og der er en venskabelig stemning mellem gæster og hotellet ejer Lise, som byder velkommen, som var man en savnet kærkommen ven, der var vendt tilbage. Et ophold på Svinkløv kan virkelig anbefales, hvis man har lyst til at prøve et mere old-school badehotel, hvor maden og naturen er helt i top, og afslapning står på programmet.

Du finder flere oplysninger om Svinkløv Badehotel her.

Tak til Magnus for tekst og foto. Har du mod på at skrive et gæsteindlæg? Så send en mail på nk@my-pleasure.dk – emnerne er åbne, så længe der er en relevans til det gode liv.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.