Home Gæstebloggere Marie Suppli Lundquist – en kreativ kvinde taler ud

Marie Suppli Lundquist – en kreativ kvinde taler ud

by Nicolai Klingenberg

Jeg var på en kvik visit særdeles tæt på hjemmet, og her faldt mine øjne på et udkast til en bog. Bogen indeholdt skitser, som jeg faldt pladask for. Der er tale om enkle streger, men med stærk effekt. På mig i hvert fald. Skitserne er tilsat korte, men meget sigende sætninger. Jeg ville gerne blive klogere på pigen – eller kvinden – og det første til dagens indlæg. Tag godt imod Marie Suppli Lundquist.

Marie, du kalder dig selv “a living artist”, men hvad vil det sige?
– Jeg kanaliserer og sanser konstant – både bevidst og ubevidst – fra alt omkring mig. Fragmenter af “væren”, om du vil. Der er ikke forskel på “A Living Artist ” og Marie – vi er to alen af samme stykke. Jeg synes, det er en meget smuk betegnelse – uden at lyde Howskisnovski – for vi der lever er “Alle Tilstede” og trækker vejret i dette Nu.

Se min... eller mine... eller... Uanset hvad - meget fine streger.

Se min… eller mine… eller… Uanset hvad – meget fine streger.

Hvordan vil du beskrive din arbejdsstil overfor folk, der ikke har set dine kreationer?
– Det er slet og ret en Nødvendighed for mig at få “arbejdet” hver eneste dag.Om det f.eks mit Maleri eller at tegne .Uden mit arbejde ville jeg ikke være her – så simpelt er det. Jeg har faktisk millioner af skitsebøger, som ingen andre end jeg ser. Arbejdet er min ilt og er en nødvendighed for mig- uanset om jeg er glad, ked af det, ulykkelig eller generelt modløs. Det er arbejdet der driver værket og er et billede på hvordan jeg favner livet i dette nu .Derfor: “A living Artist”.

Hvad roder du med for tiden på det kunstneriske område?
– Her vil jeg henvise til min hjemmeside som udgangspunkt,men det, som opsluger mig, for tiden er i den grad Mit “DukkeDagbog fotoprojekt”. Projektet er en vidunderlig mulighed for at bruge nogle dukker som et slags filter i min sansning af omverdenen. Dukkerne har min fulde respekt og ømhed, for de stiller krav og står ved deres væren på jorden – altid! Så kan “jeg” i stedet have en hjerteskærende sårbar pillenavle dag, men det skider dukkerne højt og flot på.

Dukkeaction fra Instagram

Dukkeaction fra Instagram

Jeg har set lidt fra bogen “En pige vokser op” – hvordan kom du på den idé?
– Bogen har altid ligget og luret og har villet ud.. Den så dagens lys “by chance” i 2010, da jeg i den periode samtidigt skulle “lære mig selv ” som nybegynder at skanne tegninger og arbejde i Photoshop. I samme forbindelse tænkte jeg: Hvorfor ikke lave det til noget, som kunne give mening samtidig.
“En Pige Vokser Op” og konceptet med streg og ord i selvbiografisk eller anden fortællende form, er jeg langt fra færdig med. Jeg har en drøm om at lave mere, men drømmen er at få den publiceret! Forlagene har dog svært ved at kategorisere den, da den anses for at være “uden for kategori”: Er det et “kunstværk”? Eller hvad er det? Sidste “skud på stammen var her i Berlin, så sent som januar 2013, hvor idéen om at lave historien til en slags Iphone/ Ipad lydbog opstod, men projektet var på en måde “Kejserens Nye Klæder”, så jeg fik reddet mig på land i sidste sekund. Drømmen er dog stadig at få den udgivet.

Faren grinte altid før han kom til pointen i sine vittigheder. Skitse fra den forhåbentlig kommende bog

Faren grinte altid før han kom til pointen i sine vittigheder. Skitse fra den forhåbentlig kommende bog

Har du en mission med din kunst?
– Jeg har ikke en decideret mission. Man kan sige, at jeg har et ønske om at nå ud til det enkelte individ og vække genkendelighed, så beskueren eventuelt kan danne sine egne historier.

Refleksion

Refleksion

Du holder blandt andet til i Berlin – hvordan har kunsten det dernede?
– Jeg kan desværre ikke beskrive det kreative miljø og mulighederne hernede p.t., men jeg kan sige så meget, at det er delt op sort-hvidt. Her er et overtal af Undergrunds Wanna be kunstnere kontra det “etablerede” kunstmiljø.

Første afslag - også fra bogen "En pige vokser op"

Første afslag – også fra bogen “En pige vokser op”

Hvornår mener du, at noget er kunst? Og hvad kendetegner god kunst ifølge Marie?
– Det et spørgsmål om at ramme det enkelte individ, hvor det giver en mening – bevidst som ubevidst. Med ubevidst mener jeg, at det udefinerbart bare rammer i hjertet; at hjernen ikke er på overarbejde, men at man opsluges og favnes på en sådan måde, at det er dybt stimulerende at se på værket. At det forbliver en uudtømmelig kilde – på en regnvejrsdag, eller når der sættes vand over til te til ens elskede.

sdfsd

Happy child tænker jeg. Altså Klingenberg. Men jeg kan tage fejl.

Tre hurtige til Marie:

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Mit sidste mindeværdige måltid bestod af noget så simpelt som en omelet, som jeg spiste sammen med min ven Hans, men hold kæft hvor det var en lise for sjælen at sætte tænderne i lige præcist dette måltid – oven i købet efter tre timer med intens tysk grammatik! Hvilken salighed”¦

Hvor og hvordan har du tilbragt sommeren?
– Jeg har tilbragt sommeren her i Berlin -og har været 10 dage hjemme at vende i kbh.

Hvad drømmer du om for tiden?
– Kærlighed i alle dens aspekter.

 

Den kreative Marie

Den kreative Marie

Se mere til Marie Suppli Lundquist på Facebook her

Du kan også følgen hende på Instagram – søg på “mariesupplilundquist” eller klik her

Se flere dukkeskud på Instagram profilen

Se flere dukkeskud på Instagram profilen

 

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk