Home EkviperingGrej & grooming Motorola Razr, et kvart kilo saltstænger og en mulepose

Motorola Razr, et kvart kilo saltstænger og en mulepose

by Nicolai Klingenberg

Der er et eller andet med Berlin – byen har nu været omdrejningspunkt for tre lanceringer inden for kort tid. Og i onsdags var det Motorola, der inviterede til byen. Jeg husker Motorola ganske tydeligt, og jeg har haft flere af fabrikantens modeller på mit mobil-cv gennem tiden. En af de første var på størrelse med en pakke palmin, som er noget nær dobbelt så stor som en pakke Lurpak – med den fulgte bordlader, ekstra batteri, en smart klap og teleskopantenne, og året var vist 1993. Mit første bekendtskab med en kameramobil havde også Motorola logo på sig – og det var et kamera på 0,8 megapixel, som kunne klikkes på i bunden af telefonen. Men nu er sagen en ganske anden…

Pressefoto af Razr. Blandt hipstervenner også kaldet Rasser.

Razr modellen var noget af det sidste, vi hørte til fra Motorola i Danmark – en populær model, men pludselig var firmaet og telefonerne ude af øje og sind. For mit vedkommende i hvert fald. Men så dumpede en invitation ind til ovenstående tur – som vanligt blev der gået meget stille med dørene omkring, hvad det hele skulle handle om, men ”noget med en telefon” kunne dog ikke afvises. Et smut på Motorolas dot com hjemmeside skulle dog hurtigt vise, at tiden ikke har stået stille for Motorola på udenlandske markeder. Et hav af smartphones med Android styresystem har set dagens lys og forbrugernes lommer, mens Danmark har været ramt af radio tavshed.

Ventid med frokostbuffet og talrige europæiske gæster. Stedet? Det hedder Berliner Freiheit.

Og det handler da også om en ny smartphone med det lidt uoriginale navn Razr. Til gengæld er man ikke i tvivl hos Motorola – nyheden er verdens bedste smartphone. Diverse sammenligninger med konkurrenterne – herunder iPhone 4GS – viser, at Razr er hurtigere og bedre på flere områder. I hvert fald ifølge Motorola. Præsentationen er i gang, og vi får vigtig info om smarthones – de har ændret folk livs til det (primært) lettere, telefonerne er det første og sidste vi ser på i løbet af en dag, og så fremdeles.

Senior vice president Alain Mutricy fortæller et og andet om Razr.

Razr nyheden gør det hele endnu nemmere – den er businesstilpasset, den har intelligent og personliggjort strømbesparingsprogram, som giver 30% ekstra batterilevetid, hårdført gorillaglas, kevlarfibre på bagsiden, stor skærm med den bedste teknologi og meget mere.

Kevlar bagsiden - i øvrigt er Razr lidt kraftigere i toppen, hvor kameraet sidder.

På listen over virkelig interessante nyheder – for mit vedkommende – findes MotoCast, som giver fjernadgang til forskellige computere. Har du filer liggende på job eller hjemme, kan du komme til disse via telefonen – og vise fotos, dokumenter, musik med meget mere til dem, du måtte støde på. Kald det bare streaming, men du kan også downloade sagerne til din Razr om ønsket. Og så er Razr tynd – 7,1 millimeter mod iPhones 9,3.

Man skal lige vænne sig til, at den store størrelse vejer sølle 127 gram.

I øvrigt har Motorola og Omega noget til fælles – Omega var det første ur på månen, og de første ord, der blev transmitteret fra Neil Armstrongs mund på månen og ned til jorden blev sendt via et Motorola apparat. Ligeledes var Motorola DynaTac 8000X navnet på verdens første mobiltelefon, der blev præsenteret i 1983 efter prototypen blev præsenteret i 1973. Sagen vejede 800 gram og målte 25 centimeter i højden. Jeg kunne forestille mig, at Ole Giber og Thokild Thyrring har haft sådanne apparater mellem hænderne i de glade firsere.

"Hallo, er det Café Victor? Et yuppie bord til to, tak". Der er noget tid siden, at verdens første mobil så dagens lys - men således så telefonen ud. Navnet var Motorola DynaTac 8000X. Foto: Rico Shen / Wiki

Tilbage til det, det handler om. Nemlig Razr. Udover ringeapparatet findes der et hav af tilbehør – som giver mening. For eksempel en dock, der kan sluttes til tv’et, så du kan nyde videoer og fotos – og faktisk streame film fra computeren, hvis du ikke vil tilslutte PC’en direkte til tv’et. Og en medfølgende fjernbetjening kan styre det, du ser på tv’et via telefonen – og oven i købet bruges som telefonen, hvis der kommer et indkomne opkald. Det er smart.

Showcase og hands-on.

Er du til multitasking kunne Razr også være noget for dig – talrige vinduer og programmer kan være åbne på samme tid, og du svarer bare telefonen, hvis den ringer, mens du nørkler med dine sager. Vi får en kort, men interessant hands-on oplevelse med telefonen. Det er meget mørkt, og noget af det første, jeg kaster mig over er kameraet på 8 megapixel – det tyder godt. Og det er hurtigt på aftrækkeren ligesom skift mellem menuer og surfing på ”nettet”.

Imponerende stor skærm, som viser store dele af et herligt websted.

Skulle du i øvrigt undre dig over indlæggets overskrift og ordene mulepose og saltstænger, følger her en forklaring: Efter ankomst var der udsigt til en længere ventetid, men det havde Motorola forudset, hvorfor vi blev udrustet med en mulepose med et pudseløjerligt indhold i form af et kvart kilo (!) saltstænger, chokolade, en flaske vand og en blok.

Muleposen - blandt andet indeholdende saltstænger.

I øvrigt blev der også præsenteret et nyt apparat til de aktive – det er en helt anden historie, du får en anden dag, men herunder et foto og en lille smule info.

MotoActv er firmaets bud på det ultimative værktøj til den aktive - som ekstraudstyr fås trådløse hørebøffer, som måler pulsen. Og den synkroniserer automatisk med din datamat, såsnart du rammer hjemmets wifi-zone. Det er smart.

Tror du, at Motorola får succes på danske jord med sagen? Og hvad synes du umiddelbart om det, du ser?

 

 

You may also like

8 comments

Jens 25. oktober 2011 - 10:58

Er det ikke en Carbon bagside?

Reply
Anonym 25. oktober 2011 - 10:59

Nej, det er er faktisk en kevlar sag. Hvad de dog ikke finder på… 🙂

Reply
Philipulf 25. oktober 2011 - 13:01

Ser MEGET frem til en anmeldelse/skribleri om MotoActv

Reply
Anonym 26. oktober 2011 - 05:26

Jeg skal se, hvad jeg kan gøre. 🙂 Særligt høretelefonerne med pulsmåler virker interessant – dog er disse ekstraudstyr.

Reply
Steffen 25. oktober 2011 - 13:10

Jeg kender et par stykker der har haft hentet deres vandtætte Defy hjem og de har gennemgående været yderst tilfredse, så vil se frem til, at hører hvad den “lille ny” kan byde på.

Reply
Anonym 26. oktober 2011 - 05:28

All right – og ved en søgning på sagen, kan jeg se, at der ikke er gået på kompromis med funktionerne, selvom det er en “arbejdstelefon” eller i hvert fald en telefon, der tåler et og andet…

Reply
René Hjortborg Bjørnskov 25. oktober 2011 - 17:59

Jeg tror bestemt Motorola er tilbage for at blive, jeg var vældig glad for min A1000 for år tilbage.

Reply
Anonym 26. oktober 2011 - 05:25

A1000 nåede jeg ikke at opleve, men googlede den for nylig – den så ud til at være godt med, da den var ude?

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk