Home Living Thors Design – møbler med historik og skumsprøjt

Thors Design – møbler med historik og skumsprøjt

written by Nicolai Klingenberg 19. maj 2012
Pin It

Er du glad for historier? Eller ting med historier? Så er jeg sikker på, at dagens indlæg vil falde i din smag. Det omhandler møbler i træ, der indeholder en historie med årtier på bagen. Og så er det dansk.

Begejstringen vil ingen ende tage. Hjulene er en valgfri option, da bordene kan sammensættes efter kundernes ønsker.

Jeg bliver nemt grebet, når noget har en historie – og særligt, hvis det er noget, man kan drømme videre på. I dette tilfælde handler det om træ med mere end fem årtier på bagen. Træet, som bruges til møblerne hos Thors Design, stammer fra nedlagte færgelejer i Danmark. Her har træet været støtten til skibe, både færger og anden søtransport gennem mere end fem årtier.

Med et efterliv i vandet, skal træet ganske givet kunne holde til noget og med det danske vejrs “charme”, så kræver det sit træ. Træsorten hedder Azobé og skulle være blandt klodens allerhårdeste træsorter. Det har dog ikke ændret på, at træet er blevet patineret gennem de mange år, hvilket giver et udseende, der er alt andet end blankpoleret. Jeg er til det, men som med alt, der skiller sig ud, er det selvsagt en smagssag.

Der findes et hav af møbler i kollektionen, hvor jeg klart er mest begejstret for de patinerede sager, som ikke er sammensat med stål. Og er du en anelse skræmt over en rå overflade, så kan træet leveres med forskellige overflader, der enten er “brændt” eller “pudset”. Pudset ville jeg dog kalde slibet, men nok om det.

Er du ikke til borde? Hvad så med en vinreol med referencer til en pupitre... Foto: Arthur A´/Helga Olga A´

Selvom firmaet har puslet med møbler i et årti, så er deres tiltag – gætter jeg på – særdeles interessant. Ældre løjer af høj kvalitet vinder for tiden danskernes hjerter på både loppemarkeder og et byggemarked med brugte produkter har også set dagens lys. Selvom der også er et miljøaspekt i fascinationen for det “gamle”, så er det for mit vedkommende primært den historie, der følger med et produkt, der er interessant.

Langbordslækkerier. Foto: Arthur A´/Helga Olga A´

Plankerne går sådan set ind i deres tredje livsfase – først var de et træ, dernæst fundament i en havn og slutteligt bliver de til møbler. Jeg er tosset med den slags historier, og tænk engang, hvis sådan en planke kunne fortælle, hvad den havde set og oplevet gennem livet. Jeg runder af, inden den kreative side tager overhånd.

Træ og plast - muligvis glasfiber - i underskøn symbiose. Foto: Arthur A´/Helga Olga A´

Af mere håndgribelig fakta kan jeg nævne, af et loungebord koster lige under 10.000 kroner.

Tilsæt en god middag. Og ditto venner. Foto: Arthur A´/Helga Olga A´

Vil du se mere, kan du besøge Thors Design her <—

Pin It

You may also like