Home Living Thors Design – møbler med historik og skumsprøjt

Thors Design – møbler med historik og skumsprøjt

by Nicolai Klingenberg

Er du glad for historier? Eller ting med historier? Så er jeg sikker på, at dagens indlæg vil falde i din smag. Det omhandler møbler i træ, der indeholder en historie med årtier på bagen. Og så er det dansk.

Begejstringen vil ingen ende tage. Hjulene er en valgfri option, da bordene kan sammensættes efter kundernes ønsker.

Jeg bliver nemt grebet, når noget har en historie – og særligt, hvis det er noget, man kan drømme videre på. I dette tilfælde handler det om træ med mere end fem årtier på bagen. Træet, som bruges til møblerne hos Thors Design, stammer fra nedlagte færgelejer i Danmark. Her har træet været støtten til skibe, både færger og anden søtransport gennem mere end fem årtier.

Med et efterliv i vandet, skal træet ganske givet kunne holde til noget og med det danske vejrs “charme”, så kræver det sit træ. Træsorten hedder Azobé og skulle være blandt klodens allerhårdeste træsorter. Det har dog ikke ændret på, at træet er blevet patineret gennem de mange år, hvilket giver et udseende, der er alt andet end blankpoleret. Jeg er til det, men som med alt, der skiller sig ud, er det selvsagt en smagssag.

Der findes et hav af møbler i kollektionen, hvor jeg klart er mest begejstret for de patinerede sager, som ikke er sammensat med stål. Og er du en anelse skræmt over en rå overflade, så kan træet leveres med forskellige overflader, der enten er “brændt” eller “pudset”. Pudset ville jeg dog kalde slibet, men nok om det.

Er du ikke til borde? Hvad så med en vinreol med referencer til en pupitre... Foto: Arthur A´/Helga Olga A´

Selvom firmaet har puslet med møbler i et årti, så er deres tiltag – gætter jeg på – særdeles interessant. Ældre løjer af høj kvalitet vinder for tiden danskernes hjerter på både loppemarkeder og et byggemarked med brugte produkter har også set dagens lys. Selvom der også er et miljøaspekt i fascinationen for det “gamle”, så er det for mit vedkommende primært den historie, der følger med et produkt, der er interessant.

Langbordslækkerier. Foto: Arthur A´/Helga Olga A´

Plankerne går sådan set ind i deres tredje livsfase – først var de et træ, dernæst fundament i en havn og slutteligt bliver de til møbler. Jeg er tosset med den slags historier, og tænk engang, hvis sådan en planke kunne fortælle, hvad den havde set og oplevet gennem livet. Jeg runder af, inden den kreative side tager overhånd.

Træ og plast - muligvis glasfiber - i underskøn symbiose. Foto: Arthur A´/Helga Olga A´

Af mere håndgribelig fakta kan jeg nævne, af et loungebord koster lige under 10.000 kroner.

Tilsæt en god middag. Og ditto venner. Foto: Arthur A´/Helga Olga A´

Vil du se mere, kan du besøge Thors Design her <—

You may also like

6 comments

Morten-klitgaard 19. maj 2012 - 19:02

Føj en gang lækkerier!!!!

Reply
nicolaiklingenberg 30. juli 2012 - 11:10

Ja, det holder meget godt.. 🙂

Reply
Krogsgaardconsol 29. juli 2012 - 09:12

Mange tak for info, nu tror jeg måske ikke jeg smider de bænke og borde ud, der stod i min have da jeg overtog huset. Jeg ved ikke med sikkerhed om det er thors-design, men det ligner præcis gamma bænkene fra thors, ved i hvert fald 100 % at det er den rigtige træsort…

Reply
nicolaiklingenberg 30. juli 2012 - 11:10

Lader til du har fået noget godt med i handlen! 🙂

Reply
Krogsgaardconsol 4. september 2012 - 10:57

Det lyder til du har meget forstand på det Nicolai, tror du det er noget der er til at sælge?

Reply
nicolaiklingenberg 4. september 2012 - 11:00

Det er da et forsøg værd, men jeg har ikke forstand på de møbler. Du kan jo foretage en søgning på mærket og se, hvad det står til brugt. Dog skal det nok verificeres af Thors, så du er sikker på, om det er det ene eller andet.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk