Home Ure Perrelet Peripheral Double Rotor – et kig på en 2012 nyhed

Perrelet Peripheral Double Rotor – et kig på en 2012 nyhed

by Nicolai Klingenberg

Jeg har hamstret historier fra BaselWorld, og det betyder, at du i løbet af den kommende tid kan komme til at se et og andet fra messen, der lukkede og slukkede for 2012 i marts. I dag handler det om Perrelet, og selvom der var nyheder at finde i “Turbine kategorien”, skal det omhandle en anden – og efter min mening – mere interessant nyhed: Peripheral Double Rotor.

Det er denne sag, vi skal kigge nærmere på i dag.

Inden vi kaster os over 2012, får du et par informationer, der kan være rare at ryste ud af ærmet, for Perrelet kan spores tilbage til 1729, hvor Abraham-Louis Perrelet bliver født, og det gamle urhus (!) har haft relationer til Breguet, og ikke mindst tre franske konger, hvor Perrelet familien har været servicepartner på de royale klokker. Den største milepæl skal findes i 1777, hvor Abraham-Louis Perrelet sætter kronen på værket (hvis du forstår sådan en lille en) ved at opfinde og præsentere det første ur med automatisk optræk.

Årsagsrelateret ekvipering anno 1700-tallet...

Nok om gamle dage – jeg trippede rundt på standen, nød nye såvel som gamle ure og fik gennemgået pressekitet efter hjemkomst, hvor Peripheral Double Rotor dukkede op. Det er langt mere klassisk og langt mindre “funky” end modellerne Turbinerne, og min begejstring for det faktum kunne tyde på, at fascinationen for de “moderne og helt skæve” ure måske ikke længere er, hvad den har været.

De sorte ure vil ikke helt slippe deres tag hos Perrelet - jeg foretrækker dog det rene stål.

Godt nok er Peripheral Double Rotor ikke ultra klassisk, og størrelsen på 42 millimeter hælder da også til den lidt større side. Forvent desuden sort alligatorrem med foldespænde og et kig til bagkassen samt “vaflet” eller Tapisserie-præget skive – der findes vist et hav af udtryk for de mønstrede skiver, og jeg hørt talrige, men hører gerne flere bud.

Feeling blue? Også en mulighed.

Skulle du finde det lidt for “almindeligt”, så kan jeg oplyse, at uret også fås i DLC-belagt stål og guld.

Voila! Elegant - og særligt skiven fungerer rigtig fint.

Urene skulle komme til landet inden længe, og de fås vistnok kun hos Reeslev i Bredgade. Og lad mig lige runde af med en spottet sag fra messen – Perrelet Tourbillon A1060/2. Den ses herunder bag glasset.

Perrelet Tourbillon A1060/2 - en sort, kostbar klokke.

You may also like

2 comments

Steffen 18. maj 2012 - 07:10

Må indrømme, at jeg synes bedst om DLC uret med hvid og “røg guld”, melder historien om en pris?

Reply
Anonym 18. maj 2012 - 18:43

Ingen priser endnu – men jeg mindes at have hørt en uofficiel startpris på “under 30″….

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk