Home EkviperingGrej & grooming Skultuna – leverandør af manchetknapper til det svenske kongehus. Og dig.

Skultuna – leverandør af manchetknapper til det svenske kongehus. Og dig.

by Nicolai Klingenberg

Er der noget, der kan pifte en skjorte op til nye højder, så det er manchetknapper – de små knapper giver en stor effekt. Jeg har skrevet om dem et utal af gange, men i dag skal vi se nærmere på et svensk brand, der blev etableret i 1607. Firmaet hedder Skultuna, og de har leveret talrige manchetknapper gennem tiden – blandt andet til det svenske kongehus.

Uden dikkedarer – men i høj kvalitet og med historisk motiv.

Da Karl IX gjorde sine planer til virkelighed, viste kalenderen år 1607. Kort fortalt forædlede man kobber til messing, og materialet var i høj kurs. Med tiden er det blevet til alskens produktioner, hvor i blandt vi finder manchetknapper. Det handler dog ikke kun om gamle dage, for Skultuna stod bag produktionen af de manchetknapper, der blev båret til Hendes Majestæt Kronprinsesse Victorias bryllup i 2010.

Et par andre bud – knapperne i midten er fra det nok så fornemme bryllup i Stockholm anno 2010.

Det behøver dog ikke være royalt – se nu bare nedenstående “knapper” med bien, der kan relateres til Napoleon, som benyttede bien som sit symbol. Og som resten af Skultunas produktioner, så fås knapperne i flere varianter.

Bier på stenen…

Skulle man fra familiens side være udrustet med et våbenskjold eller lignende, så kan Skultuna transformere dette til familiens egne knapper. Er man mere til en unik løsning uden at have et våbenskjold, så kan dette også arrangeres.

En tidligere specialfremstillet produktion…

Vil du se mere? Så skal du blot følge linket her til Skultunas hjemmeside <— Vil du have kontakt til den danske forhandler, kan du give ham et ring på 20 46 41 07.

 

Vidste du, at der ligger talrige andre skrivelser om manchetknapper her på siden? Du finder dem her <—

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk