Home Living Living Flames – gaspejse til dit hjem

Living Flames – gaspejse til dit hjem

by Nicolai Klingenberg

For cirka 20 år siden holdt jeg jul i England. Vi begyndte i London, og sneen dalede på ingen måde. Det var til gengæld på køligt og vådt. Mens vi huserede i London, bemærkede den danske delegation et smart apparat: Gaspejsen. Den varmede rummene op på ingen tid, og så var den nem at have med at gøre. Der skulle alligevel gå en rum tid, før gaspejsene kom til Danmark, men det skete i 2003. I dag bliver vi klogere på varme- og hyggeapparaterne.

Lys over land. Og varme! En løsning fra Living Flames, som vi i dag bliver klogere på…

Indrømmet – jeg er glad for levende lys og flammer, men en brændeovn kan tage pusten fra enhver. Den kan tage tid at få fut i, og den kan dræne rummet for “frisk luft”. Dertil kommer det lettere svinende sod-element, men også den gode stemning og den danske “hygge”. Har du hverken ovn eller pejs, kan en gaspejs være en mulighed. Jeg bad Lasse Nielsen fra Living Flames (jeps, de sælger gaspejse) om at gøre os klogere på de famøse pejse. Pejse, der i øvrigt kan styres ved hjælp af en app, hvorfra man kan justere temperaturen og andre løjer. Men nok herfra – lad os blive klogere på “gassen”.

Det behøver slet ikke være så sterilt…

Hvad er den største fordel ved gaspejse?
– Convenience! Du har intet bøvl med brænde, sod, støv, aske heller røggener.
Derudover er en gaspejs nem at tænde; tænd, sluk og regulér på fjernbetjeningen, når det passer dig. En gaspejs påvirker kun indeklimaet med hygge og dejlig varme. Derudover bruger en gaspejs forbrændingsluften ude fra det fri og “tømmer” dermed ikke opstillingsrummet for ilt som en traditionel brændeovn gør. Desuden har astmatikere også stor glæde af gaspejse. Miljøet skal også nævnes, for der er ingen partikelforurening fra en gaspejs. Gaspejsen er derfor den oplagte arvtager til den traditionelle brændeovn. Er man glad for de miljømæssige faktorer, kan man læse denne artikel <–

Hvor tænde for fjernsynet, når man kan tænde for flammerne.

Hvad kræver det at få en løsning?
– Gaspejse kræver et aftræk til det fri. Det kan være igennem tag eller igennem facaden. Aftrækket er typisk 15 centimeter i diameter. Når det kommer til selve gassen,  kan man bruge naturgas, flaskegas eller bygas. Derudover kræver en gaspejs strøm. Og så må en gaspejs kun installeres af autoriseret vvs-installatør.

Integreret gaspejs som samlingspunkt. Og så er den god for miljøet.

Er der noget med, at man ikke kan bruge bygas?
– Vi er de eneste, der kan levere gaspejse bygget til bygas fra fabrikken, med officielt CE certifikat.

Små ensartede flammer i gulvhøjde – plus et par centimeter.

Hvilke priser begynder vi ved?
– Gaspejse starter hos os ved 9.600,00 og op til 45.000.00 kroner for standardmodellerne. Dertil kommer aftrækket, som koster cirka  1.000 kroner  pr. meter. Vi udfører desuden specielle opgaver, hvor vi – sammen med arkitekter – selv designer og bygger gaspejsen kundespecifikt. Ved denne type opgave er der i princippet ingen max pris. Har taler vi om gaspejse til priser på over 250.000.00. Én vvs-installatør bruger gennemsnitligt to arbejdsdage på en installation.

Tilsæt nummeret “We didn’t start the fire” (og tag en lyvenæse på).

Hvad giver en gaspejs – udover hyggen?
– Gaspejsen giver, udover hyggen, varme! Der er til manges overraskelse en masse varme i gaspejse, som typisk har en virkningsgrad på minimum 70%. Så for hver kroner, der bruges på gas, får du 70 øre tilbage i form af varme.

Det ligner ægte brænde, men det er det ikke. Det er bare pynt – og den løsning giver en mere “naturtro” oplevelse

 

Vil du vide mere om Living Flames, kan du klikke her <– Firmaet rykker ud over hele landet og har showrooms både her og der.

Glad for artikler om bolig, hjem og living? Så klik her <–

You may also like

4 comments

Mikkel Kyung Christiansen 2. oktober 2012 - 23:02

Hvor er det dog befriende, at man ingen af stederne har valgt at forpeste de stilrene linjer med en stor klodset/hæslig fladskærm. Særligt indretningen på det fjerde billede leverer ellers en oplagt mulighed.

Reply
KJ 3. oktober 2012 - 00:09

Hvor skal man så spille PlayStation?

Reply
nicolaiklingenberg 3. oktober 2012 - 10:04

Ja egentlig – nu ved jeg så ikke, hvad resten af boligen byder på, men det er nu meget rart med noget “rent”.

Reply
Steffen 3. oktober 2012 - 11:00

Der er skærme, på de to nederste billeder.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk