Home EkviperingGrej & grooming Et al Design – gangbart dansk iværksætteri

Et al Design – gangbart dansk iværksætteri

by Nicolai Klingenberg

Vi skal til endnu en god historie – i dag handler det igen om et par danske gutter, der fik en god idé – og gjorde noget ved idéen. Det omhandler fodtøj – og mere endnu, når vi kigger fremad… Tag godt imod Et al Design.

Det handler om danske, unge iværksættere, som har satset stort på sko. Tag godt imod Et al Design!

Alexander – beskriv venligst, hvad det er, du roder med for tiden?
– Jeg har travlt med min virksomhed og hjertebarn Et al Design, som optager de fleste af mine vågne timer. Vores Primus AW2012-kollektion kom på markedet for godt 14 dage siden, efter små 10 måneders indledende forarbejde. Der har været en overvældende mængde positiv respons hvilket selvfølgelig begejstrer min kompagnon Jannek og jeg, da det bekræfter os i, at vi er på rette spor. Men vi er samtidig klar over, at det kræver en massiv og fokuseret arbejdsindsats for fortsat at blive på sporet. Udover arbejdet i forbindelse med Et al Design læser jeg Jura på 3. semester på Københavns universitet, besidder en plads i bestyrelsen hos fodboldklubben FC Culpa og er i gang med at træne op til mit andet maraton.

Fra fotoshootet til første kollektion.

Hvem er mere med i projektet?
– Da jeg indledningsvist gav mig i kast med Et al Design, indså jeg, at jeg havde brug for en kreativ kompagnon for at få luft under vingerne. Jeg traf derfor beslutningen om at inddrage min gode ven Jannek Solgaard i projektet – en beslutning jeg ikke har fortrudt. Tværtimod. Manden er et kreativt geni, og jeg er overbevist om, at modeverdenen kan forvente meget af ham i fremtiden. Bag os er vi så heldige at have en af handelsbranchens tunge drenge John Kristensen. John har haft tiltro til projektet helt fra begyndelsen og bidraget med hans uvurderlige erfaringer om livet som selvstændig erhvervsdrivende.

Manden, der udtaler sig i dagens indlæg: Alexander Bind

Men hvorfor lige sko?
– Valget faldt på sko, fordi både Jannek og jeg altid har haft en ting for sko – især Jannek, der snildt kan tælle 100 par sko i hans garderobe. Den primære grund er imidlertid, at vi mente, der var et potentiale i skomarkedet, som endnu ikke var blevet udnyttet. Vi fik lyst til at skabe et produkt, der kombinerer den klassiske stil med et mere casual look – altså en form for sofistikeret sneaker, hvilket er det vi har forsøgt at ramme med Primus-AW2012 kollektionen.

Going red

Således udstyrer Et al vores kunder med én sko, der går perfekt til flere stilarter såvel som et væld af forskellige lejligheder.

Hvis du skulle beskrive jeres stil overfor en person med lukkede øjne, hvordan ville det så lyde?
– Så ville jeg, med et glimt i øjet, bede ham om at åbne øjnene, da Et al’s produkter først og fremmest skal ses snarere end høres. Beslutter han sig for stadig at holde øjnene lukket, ville jeg fortælle ham, at Et al Designs stil ikke kun en fryd for øjet. Tag blot og føl nubuck- og anilin læderet på overdelen af skoen, der ligeledes dufter langt væk af kvalitet. Jeg kunne måske finde på at trække vedkommende tæt på, og viske nænsomt, at skoen er designet efter klassiske brouge, oxford og derby-idealer og får ’the finishing touch’ af PU-gummisålen, der repræsenterer det casuale sneakerelement.

Også med kvindelig model

Hvor bliver de lavet? Og er der noget særligt ved dem?
– Hos Et al vil vi servere kvalitet fra top til bund, og er derfor yderst grundige i vores valg af materialer og leverandører. Intet finder vej uden grund. Hvert eneste par sko er 80% håndlavede, og fremstillet under kvalitetskontrollerede forhold på en fabrik i Kina. Troværdighed er vores kæreste ven, og derfor værner vi om den. Ligesom vi værner om vores produkter. CSR er et efterhånden velkendt begreb. Desværre bliver det ofte ved snakken. Hos Et al gør vi noget ved snakken.

Going brown

Navet Et al – hvordan kom I på det?
– Navnet Et al kommer fra det latinske udtryk Et alii som betyder ” og andre”. Det er et litterært udtryk, som bruges efter førsteforfatters navn, hvis der er mere end to forfattere i et værk. Symbolikken er, at styrken ved vores produkter kendetegnes ved, at de passer til forskellige mennesker med forskellige stilarter.

Hvad er målet med Et al Design?
– Ambitionerne hos Et al Design er høje. Vi vil i de næste måneder arbejde hårdt på at følge op på vores fantastiske start, og på længere sigt vil vi knokle dedikeret for at etablere Et al Design som et fast navn i det danske modelandskab. Eftersom Et al såvel som jeg selv har franske rødder, er der heller ingen tvivl om, at vi vil bestræbe os på at få  Et al introduceret på det franske marked.

Og hvad kan vi forvente at se fra jer fremadrettet?
– I kan forvente meget fra Et al det næste stykke tid. Vi har i øjeblikket et samarbejde i gang med en kendt dansk designer. Selvom vi ligger langt fra hinanden rent stilmæssigt, har vi besluttet os for at lave en sneaker, som kombinerer det bedste fra de to brands. Nærmere kan jeg ikke udtale mig om projektet, før prototyperne er blevet godkendt, men jeg kan love jer en sko af formidabel kvalitet. Naturligvis.

Stemningsskud på den aktuelle kollektion

Udover dette samarbejde, smider vi til det nye år en Navy blå version af Primus – AW2012 skoen på markedet. På længere sigt vil vi også gerne lave beklædning, men det bliver først i midten af 2013, det bliver introduceret.

Markedsføringsmæssigt har vi været så heldige hos Et al, at en række kendisser har taget skoene til sig. Vi har fået en række fantastiske ambassadører i form af flere FCK-spillere, NBA stjernen Tony Parker, Kesi, Xander, Mads Bøje, Peter Falktoft (Snebolden) og mange andre.  Dette ambassadørprincip er noget vi værner om hos Et al, og som vi gerne vil fastholde i fremtiden.

Going black

Hvor får man fingre – og fødder – i jeres sko?
– Man kan gå online og erhverve sig vores sko i følgende webshops:
www.etaldesign.dk
www.lesdeux.dk

www.hennyandmy.dk

Skal du ned og prøve skoene først, findes vi i følgende fysiske butikker: S.T Valentin, Grønnegade 69, Kld. 8000 Aarhus C, Kontrast  Torvegade 15, 1. sal, 7100 Vejle, og Onkel P , Kongensgade 1, 5000 Odense C. I København er vi lige nu i forhandlinger med flere forskellige butikker. Dette må dog ikke offentliggøres endnu.

Logo – det kommer vi tilsyneladende til at se mere til…

Hvad bør en hvilken som helst mand vide om herretøj?
– Jeg ser ikke mig selv som en fashionist, nærmere som en iværksætter med en virketrang, der har set et potentiale i skomarkedet.  Jeg er dog ret begejstret for mænd og kvinder, der har modet til at køre deres stil fuldt ud. En gennemført stil har altid imponeret mig. Så mit råd vil nok være, at hvis man gør noget, skal man gøre det 100%.

Til sidst vil jeg gerne sige tak til alle, som har hjulpet og troet på os her i begyndelsen. Et specielt tak skal lyde til vores familier, vores bagmand John, Andreas Von Der Heide fra Lesdeux og BLS brødrene, som på hver sin måde har hjulpet os meget.

Husk at dette ikke er begyndelsen på enden. Snarere enden på begyndelsen. Stay tuned hos Et al.

Et Al Design from Thomas Thorgaard Iversen on Vimeo.

Vælger du at handle et par sko hos www.etaldesign.dk  kan du passende bruge rabatkoden “mypleasure”. Den giver nemlig 20 % rabat til og med den 21. november <– tryk her

You may also like

8 comments

Andreas Iversen 12. november 2012 - 11:50

Hvordan indtaster man rabatkoden?

Reply
nicolaiklingenberg 12. november 2012 - 12:08

I kommentarfeltet til ordren. 🙂

Reply
Andreas Iversen 12. november 2012 - 12:51

hmm, synes ikke prisen bliver opdateret ? – er det bare mig der er helt væk??

Reply
Alexander Bind 12. november 2012 - 13:58

Hej Andreas. Hvis du vil bruge rabatkoden, skal du efter at have indtastet dine personlige oplysninger taste koden ind i feltet RABAT og trykke anvend. Så bliver prisen updateret,

Reply
Lasse Andkjær 12. november 2012 - 19:31

Hvordan er de i størrelserne?

Reply
Alexander Bind 12. november 2012 - 22:05

Hej Lasse. De er meget normale i størrelserne. Skulle man dog knytte en lille kommentar til størrelsesforholdet, hælder den nok en lille smule til den mindre størrelse. Bruger du således en 42.5 vil vi råde dig til at købe en 43.

Reply
Brian Haagh 13. november 2012 - 22:21

Så røg der lige et par i sorte i afsted til mig 🙂 glæder mig til at montere dem på min fødder, og tak for rabat 🙂

Reply
nicolaiklingenberg 14. november 2012 - 11:07

Herligt at høre – afventer spændt selv at stikke fødderne i et par! 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk