Home EkviperingGrej & grooming En mand fik styr på lokkerne hos Frisør My Place – Hair By Henriette

En mand fik styr på lokkerne hos Frisør My Place – Hair By Henriette

by Nicolai Klingenberg

Claes Nørskov fra Panelet har fået en ny frisure. Den er han mægtig glad for – men de hårrejsende nyheder stopper ikke her. Han har nemlig skaffet læserrabat til dig, der måtte have et ønske om at blive klippet. Det handler dog også om en selvstændig frisør og en hund, der hedder Anton. Tak til Claes, som tager over herfra.

To af historiens hovedpersoner. Forvent også en hund og en praktikant.

To af historiens hovedpersoner. Forvent også en hund og en praktikant.

Jeg har over de sidste par måneder været overbevidst om, at jeg skulle have længere og et mere surfer-relateret hår som kunne blafre skødesløst i vinden. Jeg har derfor oparbejdet en hårpragt, som ville gøre enhver puddel rock-musiker fra 80’erne misundelig. Efter at have bladret de sidste 30 Instagram selfies igennem, kom jeg dog frem til, at jeg ikke skulle have sådan en frisure alligevel…

Jeg har derfor bevæget mig ned til My Place – Hair By Henriette på Hyskenstræde 12, hvor en af København’s skarpeste (og kønneste) frisører holder til.

Salonen ligger bag en rød dobbeltdør et par trin over gadeniveau. Man træder ind i et hyggeligt og stilfuldt rum med mørke planker på gulvet, høje vaser med hvide liljer, dejligt lys, en pejs og to lænestole. Det er indbydende rum, hvor man har lyst til at hænge ud med et godt glas cognac.

Henriette, som ejer salonen, tager smilende imod mig og efter de klassiske -hvordan-går-det-ellers høfligheder, bliver jeg ført hen til vasken og får den klassiske hårvask og hovedbundsmassage. I ved den, hvor man næsten falder i søvn – så afslappet bliver man.

Nyt hår til Claes

Nyt hår til Claes

Jeg tager plads i stolen og får præsenteret udvalget af kaffe og kaster min kærlighed på en kaffe latte, som jeg nyder, mens snakken går igang.

Claes: – Hårmoden for mænd har over de sidste par år været præget af undercut, måske især gjort kendt herhjemme af Casper Christensen. Efterfølgende har vi været inspireret af 50’er frisurene, blandt andet kendt fra TV-serien Mad Men blandt. Hvad skal vi vente os fremover?
Henriette: Jeg tror på, at vi kommer til at se meget mere længde til mænd og gerne med skæg! Det betyder dog ikke, at det ikke er smart at være korthåret – sørg dog gerne for at have længde på toppen, men det er bare vigtigt, at håret ser velplejet ud. Pas derfor på med at bruge en voks, der er alt for mat, da det får håret til at se farveløst og trist ud… Der er herudover lagt stor vægt på volume i håret, samtidig med at det ser velplejet ud, men igen ikke alt for friseret .. Et godt bud på en lækker frisure, sidder på Bradley Cooper.. Henriette smiler længe og kigger drømmende ud af vinduet.

Ejeren

Henriette foran sin forretning

Claes: – Hvad skal man som mand huske på, når man vælger frisure?
Henriette: – Når en mand skal vælge ny frisure, tror jeg, at det er en god ide at tage sin frisør med på råd, da han eller hun kan se, hvad der er klædeligt ud fra hans ansigtform og type.. Det er vigtigt, at man som mand beslutter, hvor meget tid man vil bruge på sit hår, så man ikke får en frisure der er alt for tidskrævende!

Claes: – Hvad har du gjort ved mit hår, og hvorfor er det godt til mig?
Henriette: – Jeg har valgt at beholde lidt længde på din frisure. Det gør, at du både kan sætte det elegant/klassisk eller rodet og sexet.

Claes: – Hvilke produkter skal man bruge som mand og hvorfor?
Henriette: – Vælg en god voks til håret – for eksempel American Crew, da de har produkter til alle hårtyper og looks.

Nyklippet nakke...

Nyklippet nakke…

Claes: Har du et par fit til at sætte/style håret for den travle mand?
Henriette:Håret trækkes afslappet tilbage, lad være med at være alt for perfektionistisk. Det er meningen at det skal se casualt ud…

Claes: – En helt anden ting – hvorfor har du valgt at være selvstændig?
Henriette: – Jeg har valgt at være selvstændig, fordi jeg føler at jeg har en masse at tilbyde. Jeg er både uddannet kosmetolog, make up artist, negleteknikker og frisør. Derfor tilbyder jeg andet i salonen ud over hår, såsom negle og make-up. Jeg lægger stor vægt på et godt håndarbejde og klippeteknikker, og så følger jeg med i den konstante udvikling inden for mit felt. Min drøm er, at jeg om et par år også kan tilbyde ansigt behandlinger og massage.

Claes: – Det sidste var jo mest til pigerne, så lad os skifte emne. Hvad hedder din søde hund?
Henriette: – Han hedder Anton. Han er fire måender og er næsten altid med på job.

Nu med Anton.

Nu med Anton.

Henriette er nu færdig med klip og ‘blowdry’ og rettelse af mine bryn, da de åbenbart er helt håbløse… En omgang American Crew fra grøn dåse køres gennem håret, der styles lidt for dernæst at posere, mens praktikanten agerer fotograf for en stund.

Det endelig resultat

Det endelig resultat

Vi siger farvel i den røde dobbeltdør, og jeg haster glad og tilfreds videre til næste punkt i kalenderen, et møde hos et af byens større advokatfirmaer.

Som lovet er der en læserrabat i spil. Hele oktober måned kan du som læser få en herreklip hos Frisør My Place – Hair by Henriette til 350 kroner. Normalprisen er 520 kroner. Du nævner blot, du er læser af My Pleasure. Stort tak til Henriette for det herlige tilbud til verdens bedste læsere.

My Pleasure er på Facebook. Lige her

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk