Home Living The Rug Company – moderne tæpper, investeringer og kvalitet

The Rug Company – moderne tæpper, investeringer og kvalitet

by Nicolai Klingenberg

Vi skal gøres klogere på tæpper. Vel at mærke de mere “moderne” af slagsen. Det handler også om prisen på et flyvende tæppe, og hvorfor nogle tæppehandlere konstant har ophørsudsalg uden at lukke. Mette fra The Rug Company gør os hermed klogere på tæppetyper, investeringer og andet godt fra den knyttede verden.

Mette – du er en del af The Rug Company. Hvad kan I – udover at sælge tæpper?
– Vi formidler stemninger, vejleder og besøger ofte kunder i deres hjem. Vi kender vores tæpper og ved ofte, hvad der virker hvor, alt efter hvilken stemning, kunden ønsker. Vi har en desuden ret stor kollektion af både puder og wall hangers – blandt andet Westwoods flagcushion, som kan tilføre et rum lidt funk og kant. Wall hangers er i øvrigt vævede og broderede billeder, sat på en ramme som et lærred. Så fik vi det på plads…

Kelly Wearstler- Serpent

Kelly Wearstler- Serpent

Hvordan står det til med tæppets popularitet anno 2013?
Da jeg åbnede, var tæpper ikke det, der stod øverst på interiørlisten. De “klassiske” tæppehandlere rynkede på næsen og undrede sig over, at jeg “turde” åbne The Rug Company. I dag, 7 år senere, er tæpper ved at finde sin plads i Danmark.

Hvad kendetegner et godt tæppe?
– Ganske kort vil jeg sige to ting: Design og kvalitet.

Det er ikke umiddelbart til at se, men det er skelethoveder, der udgør mønstret...

Det er ikke umiddelbart til at se, men det er skelethoveder, der udgør mønstret…

I sælger også “designertæpper” – er det et nyt fænomen?
– Alle tæpper er vel designtæpper – det er et spørgsmål om smag og behag. Hvis man ser på vores tidligere designs, var de ikke så tekniske og måske lidt naive i udtrykket. I dag har vi en kollektion med mere end 700 tæppedesigns, så vi lancerer kun et nyt design, hvis vi kan se, at det udfylder et behov eller en ubestridt plads i vores kollektion. Vi samarbejder med nogle af verdens dygtigste designere på deres specifikke felt – ofte er der tale om tøj- og interiørdesignere. Når tøjdesignerne (for eksempel Paul Smith, Sara Burton/Alexander McQueen eller Westwood) designer tæpper, er de ofte mere dristige i deres designs, hvor vores interiørdesignere, (for eksempel Tom Dixon og Jamie Hayon) er mere rene i deres linjer.
Det er ikke svært at finde et pænt mønstre og tænke det i et tæppe, men når vi er færdige med at “designe” et tæppe, er det gennemtænkt ned i mindste detalje. Jeg syntes vores nuværende kollektion er kanon stærk og tidløs – jeg tror den rummer mange klassikere. Vi arbejder i øjeblikket på et meget unikt tæppe med Paul Smith – tæppet har været frem og tilbage fra Nepal i to år for at få fikset diverse småjusteringer. Måske ser det dagens lys i 2014.

Tom Dixon har lavet sagen her...

Tom Dixon har lavet sagen her…

Kan man tale om en investering, når man handler tæpper – eller skal det være gamle “klude”?
– Der er mange rigtig smukke klassiske tæpper til “kenderne” af den type tæpper. Vi hygger os med tanken om, at vores designs er de næste generationers klassiske tæpper. Nogle af Paul Smiths første designs handles i dag til en højere pris, så de er absolut investeringsstykker. Det samme gælder for blandt andet Westwood, McQueen og et par andre stærke designere. Indimellem kommer vi med helt specielle collector’s item, såsom McQueens Hummingbird, og det nye tæppe som er på vej fra Paul Smith.

Tim Gosling- Deco Spiral

Tim Gosling- Deco Spiral

Kan du svare på, hvorfor der er så mange tæppehandlere, der altid skilter med ophørsudsalg?
De skriver “Ophørsudsalg”, da ingen kender den reelle pris. Vi lader os snyde og tror, at vi har lavet en god handel. MEN, det er hverken dyrt eller tidskrævende at producere tæpper i tarvelige råvarer, der er knyttet, så de ligner klassiske kostbare tæpper. De er sikkert knyttet under barske forhold, muligvis af børn. Det er desværre sådan at børns små fingre er hurtige og gode til at knytte tæpper.

Paul Smith- Swirl

Paul Smith- Swirl

Hvad er det helt konkret, et tæppe kan?
– Et tæppe kan markant ændre udtrykket i et rum. Det kan samle en møbelgruppe og binde indretningen sammen. Det giver varme og måske en ønsket kant. Vi oplever for tiden, at Suzanne Sharps geometriske designs er fantastiske sammen med de danske klassiske møbler – de bliver trukket op til vores årti  på en funky måde. Så er de super bløde og dejlige og kan også hjælpe i et rum med dårlig akustik.

Kan du ganske kort skitsere forskellen på de forskellige tæppe-typer? (kelim mm)
– Håndknyttet: Alle knuder knyttes individuelt. Et håndknyttet tæppe holder næsten uendeligt og bliver smukkere med tiden.
Håndtuftet: Luven lades i en pistol og skydes ind i et net. Bagsiden lukkes med et lag lim og en Latex beklædning. Det vil med tiden begynde at opløses i limen, og luven lægger sig ned i kanterne.
Kelim (flatweave): Et vævet tæppe. Man kan væve meget fine detaljer, tænk bare på Dronningens gobeliner. Det fineste flatweave, vi har, er Hummingbird af Alexander McQueen, som er vævet i cashmere og silke.

Der

Det behøver ikke være traditionelt og rødt, når det handler om ægte tæpper…

Hvordan kan man nemmeste se, om man har med kvalitet at gøre?
Det kan umiddelbart være svært at se i tæpper. Man skal ned på alle fire og røre – mærke på knudernes fasthed, se farveægthed og ikke mindst produktionsforholdene. Vi samarbejder med en organisation, der hedder Goodweave. De sørger for at holde en vågent øje på vores producenter i Nepal, da det er en vigtig og meget svær opgave at tage hånd om selv. Vi har omtrent 4.000 knyttere i Nepal – både store og meget små værksteder.

All you need is...

All you need is…

Tre hurtige til Mette

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
Det må være Hog Island østers ved  Tomales Bay/ San Francisko med min SAVNEDE søster Dorte, som bor der. De blev indtaget på primitive bænke ved vandet (hvor de også opdrættes) og skyllet ned med en kølig Chardonnay fra Napa. Vi plejer at dele 50 østers, (35 doller, suk), herefter er vi ved at være ret ferme til at “shucke” dem selv. Heavenly devine!

Hvad ville et flyvende tæppe koste, hvis et sådant eksisterede?
Sin vægt i stjernestøv!

Hvad drømmer du om for tiden?
– Udover verdensfred og den slags? Lige nu et sæt ekstra arme, og måske at døgnet havde liiidt flere timer. Og så en skiferie og høj sol!

Besøg The Rug Company her

Flyv med til My Pleasure på Faecbook her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk