Home Living Paul Smith hylder 100 år i Hans J. Wegner regi

Paul Smith hylder 100 år i Hans J. Wegner regi

by Nicolai Klingenberg

I år ville Hans J. Wegner være fyldt 100 år, og det bliver selvsagt fejret med pomp og pragt. Og striber. Det er nemlig således, at tekstilproducenten Maharam og designeren Paul Smith har hjulpet den danske møbelproducent Carl Hansen & Søn med at kreere en række limiterede møbler i anledning af de tre cifre. Nysgerrig? Alle tiders. Du får nemlig et udpluk i denne skrivelse.

Første møbel er CH07 – også kendt under det mere sexede navn Shell Chair. Designet blev udført i 1963, og stolen har smukt, bredt vingespand og kun tre ben. Der er lavet tre varianter i anledning af de 100 år, hvoraf nedenstående sag er den smukkeste i min optik.

CH07 a.k.a. Wing Chair

CH07 a.k.a. Shell Chair

Næsten nyhed har endnu længere tid på bagen, for stregerne til Wishbone stolen blev slået i 1949 og sat i produktion året efter. Faktisk har CH24, som stolen også hedder, været i produktion lige siden. Stolen er sådan set sig selv, men er blevet opgraderet med en stribet pude fra stribernes fanebærer, Paul Smith, og i dette tilfælde har man lavet fire varianter med forskelligfarvede stel i træ.

CH24 a.k.a. Wishbone

CH24 a.k.a. Wishbone

Er du til de større stole, hvor du med lethed kan snuppe en morfar eller mormor, så er 1960-designet Wing Chair antageligt noget for dig. Du får ben i stål og to forskellige mønstre, og oprindeligt er der også skabt en skammel til fødderne, så en stund i stolen gøres så komfortabel som muligt.

 

CH445 a.k.a. Wing Chair

CH445 a.k.a. Wing Chair

Er det bare det? Nej, faktisk ikke. De 100 år fejres også med en særlig udgave af CH163 sofaen og CH28 loungestolen.

CH163 sofaen

CH163 sofaen

CH28 loungestolen

CH28 loungestolen

Følg med på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk