Home Living Den med lykken og det nye sommerhus ved Smidstrup Strand

Den med lykken og det nye sommerhus ved Smidstrup Strand

by Nicolai Klingenberg

Dagen i dag har været stor. Drømmen om et sommerhus er blevet en realitet, og i dag blev nøglerne vores. Vi er kommet til Smidstup Strand. Vi har vasket gulv, købt ind, grillet, drukket champagne, gået på stranden, hørt Julio Iglesias og vasket gulv. Hvad har det med dig at gøre? Jo altså – måske mangler du et par fliser til din egen have, eller også skal du måske sælge et sæt havemøbler? Eller et sofabord? Det kunne også tænkes, at du har et alle tiders “fif” til området omkring Smidstrup Strand. I så fald hører jeg virkelig gerne fra dig…

Overskriften siger det egentlig meget godt. Billedet her siger det måske endnu bedre...

Overskriften siger det egentlig meget godt. Billedet her siger det måske endnu bedre…

Som byboer er det rart at komme lidt afsted fra tid til anden. Du ved – ud hvor der er højt til himlen, og hvor naturen ikke begrænser sig til duer med pølsebrød i næbbet. Det var en af årsagerne til, at min kæreste og jeg – og vores søn til dels – valgte at kaste os ud i en erhvervelse af et sommerhus. Søgningen stod på en rum tid – vi kiggede på noget småt og istandsat, noget flot med ditto have, men med lidt for langt til vandet, et andet sted havde pool, men manglede et værelse og nærmiljø, men drømmen blev fundet i Smidstrup Strand, hvor vi nu har slået os ned for en stund.

Kig gennem vindue

Kig gennem vindue

I morgen kommer der gæster. Og lidt indkøbte løjer, som ikke kunne være i bilen. Vi mangler stadig lidt, men det bliver – og er faktisk allerede – så fint. Vi gik hånd i hånd til stranden med vores søn siddende hos moren. Vi snusede ind og kunne fornemme gran, strand, saltvand, hyben og Danmark fra sine bedste sider. Og solen skinnede ikke engang.

Med ryggen mod havet og ansigtet mod huset

Med ryggen mod havet og ansigtet mod huset

Jeg har ikke lært huset at kende endnu. Men jeg glæder mig. Der skal fikses lidt og nydes meget. Ude såvel som inde – sommer såvel som efterår. Og vinter. Jeg glæder mig til at gøre huset til et samlingspunkt, hvor venner og familie kan komme på besøg – planlagt såvel som impulsivt. Jeg glæder mig til at lære nærmiljøet at kende, prøve restauranten, slå græsset i haven og fiske i havet.

Jeg tager det hele til mig, og jeg er i bund og grund gennem lykkelig.

Jeg tager det hele til mig, og jeg er i bund og grund gennem lykkelig.

Som lovet: Hyben.

Som lovet: Hyben.

Var der ikke noget noget med lidt praktik? Jo på sin vis – det viser sig nemlig, at vi ligger inde med nogle fliser til haven, som fint må skifte ejermand. Mangler du nogle sådanne, så skriver du bare til mig. Ligger du inde med et havemøbelsæt (du ved – bord og fire eller seks stole), som du skal sælge, så siger du også bare til. Det er også okey-dokey at skrive, hvis der er tale om et havemøblement, som kan bruges som siddegruppe.

Bænk.

Bænk.

Skål.

Skål.

Huserer du selv i omegnen af Smidstrup, så skal jeg på ingen vis afvise, at jeg kan byde på en kop kaffe eller noget køligt, men i første omgang hører jeg da gerne, hvad du kan anbefale heroppe. Min e-mail lyder nk@my-pleasure.dk – jeg glæder mig til at høre fra dig!

Solen kom her til aften...

Solen kom her til aften…

Fifs, fiduser, tips, tricks og havemøbel-udsalg modtages med kyshånd på nk@my-pleasure.dk – hav en fin aften!

My Pleasure er evig aktuel her

You may also like

2 comments

Marianne 30. juni 2016 - 22:01

Slut juli, start august kommer der et landkort over Gribskov med alt hvad ganen og hjertet begærer. Gårdbutikker, cafeer, restaurants, dørsalg etc.
Indtil da kan I roligt smutte på kongernes etablissement i Tisvildeleje, der er 5 season også, som laver lækker sushi og vegetar dagens ret. I Gilleleje får I den bedste tømmermænds burger hos restaurent Gilleleje havn.
Rabarbergården har morgenbrød i weekenden, og skulle have absolut lækker mad. Tinggården er suveræn mad.
Der er masser af gode naturlegepladser, en helt ny på Esrum kloster, ellers er der Eghjorten ved Hillerød og Havtyren ved Liseleje. Der er også skønt på AP Møller grunden. Eller gå tur i Valby hegn…der er også virkelig lækkert at løbe, hvis man har lyst til det.
Lopper. Overalt….helsingevej ved Blistrup har loppehallen, som er huge. I Smidstrup er loppegården, også rigtig stor. Det grønne hjørne i Helsinge er også altid værd at finde guld i. Luksus vintage møbler etc hos Esthers Garage. NO 66 i Tisvilde har lækkert tøj, også til mænd…det halter ellers meget på disse kanter. Diva og Design i Helsinge forhandler alt det traditionelle til kvinder, Marlene Birger, Customized, Second Female etc. ( by the way, så er der en masse legebiler ved arkaden i Helsinge, som alle unger elsker )
Fuglebjerggaard ( Camilla Plum ) er værd at besøge, Mangholm også en skøn lille gård, hvor man kan købe lidt fra gårdbutikken eller Lenes lopper. De har kun få dyr, men der er skønt. Smidstrup farmen er fyldt med klappe geder og andet godt, et hit blandt de små, men svinedyr entre.
Og husk at købe kød hos kødsnedkeren, ost hos Pibemølle.

Reply
nicolaiklingenberg 18. juli 2016 - 16:35

Det er så fornemt – forsinket tak, Marianne! 😀

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.