Home Kluns, grej og grooming Alexander Lynggaard – om egne smykker, tennis på toppen og tyrekranier

Alexander Lynggaard – om egne smykker, tennis på toppen og tyrekranier

by Nicolai Klingenberg

Jeg gætter på, at det kan være lidt udfordrende at have et kendt navn i bagagen, når man er ung. Og hvis man samtidig vælger at kaste sig ud i en beskæftigelse, som har relation til navnet, så bliver forventningerne nok store. Der kan dog garanteret også være fordele, men uanset hvad, så har Alexander Lynggaard kastet sig ud i sit eget projekt. Om dette handler historien her.

Alexander – du er vokset op med smykker. Hvad har det givet dig?
– Smykker har altid fyldt meget i min families liv på min mors side, og det har helt sikkert også smittet af på mig. Jeg har altid selv interesseret mig for design, og jeg bilder mig selv ind, at jeg har en medfødt gave, hvad angår at kunne vurdere, hvad der er fedt – og hvad der ikke er fedt designmæssigt. Folk kan nemt forholde sig til mine designs, og det tror jeg er en af årsagerne til, at jeg har fået så god en start med mit eget firma.

Der har vi ham - Alexander Lynggaard

Der har vi ham – Alexander Lynggaard

I 2015 vælger du at etablere dit eget brand. Hvad var anledningen?
– Jeg var netop blevet færdig med min kandidat på CBS (november 2014) og havde lige siden mit ophold i Californien fra 2007 til 2011 gået med idéen om at etablere mit eget smykkebrand. Størstedelen af min inspiration kommer fra Californien, hvor det under mit ophold blev mere og mere populært for mænd at gå med smykker. Når jeg samtidig var hjemme på ferie i København, lagde jeg mærke til, at det faktisk ikke rigtig var muligt at finde fede herresmykker, hvilket gav mig ekstra motivationen til at starte mit eget brand.161205_tyr hals leather-2

Og hvad har den første tid budt på?
– Den første tid har været hård og meget lærerig. En ting er at side med tegninger af de forskellige designs, men en anden er at få dem produceret – og derefter at få dem solgt ind til smykkebutikkerne. Jeg tager mig selv af alle disse funktioner, hvilket gør, at der altid er rigtig meget at se til. I 2016 er det lykkedes mig at komme ind i 25 smykkeforhandlere landet rundt, så det er jeg rigtig godt tilfreds med.161205_onyx 8mm guld leather-2

Hvad rummer kollektionen for tiden?
– Ganske kort: Armbånd, ringe, halskæder og manchetknapper.161205_manchet runde leather-2

Og hvilket smykke er du mest stolt af – og hvorfor?
– Mit varetegn er tyrekraniet, og det er også det design, jeg er mest stolt af. Jeg er selv tyr i stjernetegn og synes i øvrigt at tyrekraniet har et virkeligt cool og råt look.

Nu med tyr

Nu med tyr

Hvordan ser du gerne, at dit firma udvikler sig?
– Mit firma må gerne udvikle sig til at blive trendsættende, når det kommer til unisexsmykker – og ellers er målet egentlig ”bare” at få flere mænd til at gå med smykker og føle sig komfortable med det. Målsætningen for 2017 er at blive etableret på det svenske og norske marked samt udvalgte storbyer i Europa, Østen og USA.161205_all black leather-2

Og hvad har dit efternavn betydet – på godt og ondt – for dit firma?
– Alle smykke-interesserede i Danmark kender mit efternavn, hvilket muligvis også har givet mit brand en smule mere opmærksomhed, end hvis jeg havde heddet noget andet. På den anden side har jeg selv skabt kontakten til samtlige af mine forhandlere, og de har selvfølge ikke indgået et samarbejde med mig på grund af mit efternavn, men på grund af mine designs.

Mænd og smykker kan være et ømtåleligt emne – hvad er dit råd til mænd, som gerne vil kaste sig ud i at bære smykker?
– Det handler i princippet – ligesom så mange andre ting – om “bare” at springe ud i det og prøve sig frem til, hvad man føler sig mest komfortable med. Jeg har altid selv gået med armbånd, men da jeg skulle til at gå med min egen signetring, følte jeg, at det var ret grænseoverskridende. Det tog mig nok et par uger, før jeg begyndte at føle mig tilpas med den, og i dag går jeg med den næsten hver dag. Jeg kan derfor godt forstå de mænd, som ikke er 100 % sikre på, om smykker overhovedet er noget for dem, men samtidig handler det egentlig bare om at vende sig til det. Og give det en chance.

Signetringen dukker op flere og flere steder. Også hos dig. Hvad er dit syn på disse ringe?
– Jeg synes, at signetringen er den ultimative herrering. Den er maskulin og kan bruges til mange forskellige outfits. Signetringen kan dog efter min mening godt side lidt “alene” på hånden, så hvis du spørger mig, er det vigtigt, at man matcher den med et par armbånd, men alt er selvsagt en smagssag.

*Knuckles*

*Knuckles*

Og der er noget med, at du bruger nogle særlige sten i disse ringe?
– Jeg har valgt at bruge forskellige natursten til mine signetringe. Det gør, at man kan matche dem til de forskelligt farvede armbånd, som også findes i min kollektion. Naturstenene har alle et individuelt og unikt look, men hver sten besidder også sin egen positiv energi…

Hvad kan vi forvente at se i den kommende tid fra Alexander Lynggaard?
– Jeg er i øjeblikket i fuld gang med at lave de første prøver til de nye designs, som kommer til foråret. De designs vil bestå af armbånd, ringe og halskæder – og som noget helt nyt vil læder armbånd også blive en del af sortimentet.  Jeg glæder mig meget til at præsentere alt det nye!161205_Alexandar_L_I67A4187-2

Tre hurtige til Alexander Lynggaard:

Hvad byder de kommende uger på for dit vedkommende?
– Jeg skal rundt i landet og præsentere min kollektion og nyhederne for nye samt eksisterende forhandlere. Derudover regner jeg også med at tage på salgsturné til både Sverige og Norge.

Må vi se et foto fra din telefon, som ikke omhandler smykker – og høre lidt om fotoet?
– Tennis har altid fyldt rigtig meget i mit liv, og det har gjort mig til den person, jeg er i dag. Der er desværre ikke længere tid til at spille hver dag, men det bliver til at par gange om ugen i min klub HIK, hvor jeg stadig spiller på 1. holdet i den bedste danske række. Billedet stammer fra min tur til Hong Kong i september 2016, hvor jeg var til en af verdens største smykkemesser. Jeg har igennem tennis mødt utroligt mange mennesker og en af dem er en rigtig god ven og tennisspiller fra Hong Kong, som jeg besøgte, mens jeg var der. Han er medlem af en af de fineste country clubs i Hong Kong, hvilket betød, at vi kunne få lov til at spille rooftop tennis med udsigt udover Hong Kong skyline. Det var en super fed oplevelse!

Fra telefonen: Tennis i Hong Kong

Fra telefonen: Tennis i Hong Kong

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– I sommer var jeg til Wimbledon med min far, som er bestyrelsesmedlem i det internationale tennis forbund ITF. En af aftenerne var vi inviteret til det officielle Wimbledon bal, hvor vi blev sat ved et af hovedbordene. Ved bordet sad formanden fra det Britiske tennisforbund, direktøren fra Hurlingham Club, formanden for Wimbledon og en masse andre personer, der er rigtig store indenfor tennisverdenen. Det Britiske Davis Cup hold (landsholdet) var også til stede, da de skulle hyldes efter at have vundet Davis Cup trofæet. Det var en fantastisk aften, jeg aldrig vil glemme!

My Pleasure her? Det kan du tro.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk