Home Depeche Nadia Von Rikka – om drinksparaplyer, Kenneth Bager og et billigt kamera

Nadia Von Rikka – om drinksparaplyer, Kenneth Bager og et billigt kamera

by Nicolai Klingenberg

Kan du lide afklædte kvinder? Så er vi to. Og her skal det handle om fotografier af sådanne – men faktisk mest om Nadia Von Rikka, som har taget alle de flotte fotos, du vil opleve i artiklen. Depechen har nemlig skiftet hånd. Og du får også et par fotos af flotte mænd.

Nadia – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Lige pt. bruger jeg faktisk det meste af min tid på at studere ergoterapi, så der er ikke så meget tid til foto. Og så må jeg nok også indrømme, at jeg er typen, som går lidt i vinterhi. Jeg elsker at skyde udendørs, og det er det jo ikke lige sæson for. Men jeg har nogle idéer i ærmet, som jeg glæder mig til at arbejde videre på snart…

Do not disturb

Do not disturb

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som står med ryggen til dine fotos?
– Nøgne, legende og uretoucheret.

Ne touche pas

Ne touche pas

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Jeg har altid elsket at tage billeder. Da jeg var helt lille, tog jeg billeder af mine barbiedukker i forskelligt tøj og opstillinger. Da jeg blev 17 år startede jeg et fotomagasin på nettet med min gode veninde, Julie Holiday, der gik det virkelig op for mig, hvor fantastisk fotografiet er – og hvordan man kan udtrykke sig igennem det.

You taste like the last day of summe

You taste like the last day of summe

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Der er mange, men jeg husker særligt et shoot, jeg lavede et par år tilbage med Kenneth Bager. Jeg var vildt nervøs, for jeg er kæmpe fan af ham. Men han var så sød, og vi havde den sjoveste dag. Vi var på Frilandsmuseet, sejlede i kano, fyrede konfettibomber af på Charlottenlund Fort og sluttede aftenen af på stranden. Nicoline var med som model, og Søren som journalist, og alle bidrog bare med en fed og skør energi.

Kenneth Bager

Kenneth Bager

Kenneth Bager del 2

Kenneth Bager del 2

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Give plads til det underlige, skøre og frække. Og helst i et og samme billede. 

Wonder milky bitch

Wonder milky bitch

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?’
– Når de er forelsket. Og når de hviler i sig selv. Ja, det er lidt af en kliche, men det skinner i den grad igennem på billeder.

Sexy Boy

Sexy Boy

Hvad er den største fordel ved at være kvinde og fotografere kvinder?
– Jeg oplever, at det skaber tryghed. Og i og med at jeg selv er kvinde, kender jeg kvindekroppen og ved, hvilke vinkler, som duer.

Red

Red

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Ha ha, jeg ved ikke, om jeg vil kalde det en lurer. Men det er da klart en fordel at kunne være til stede i nuet og være observerende.

Going down

Going down

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Når det får mig til at tænke, grine, undres eller føle noget.

Girls wanna be him

Girls wanna be him

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Helena Christensen. Også selvom hun ikke længere er 20 år. Hun udstråler ro, intelligens og mystik. Og så er hun jo bare pisse lækker – den krop, de øjne, det hår. Suk.

Fixing a hole

Fixing a hole

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Jeg synes, at det bedste, man kan gøre, er at gå mindre op i udstyr og bruge det, man har. Jeg har selv skudt en stor del af mine fotos på et gammelt analog kamera til under 300 kroner. Brug fantasien mere.

Forest café

Forest café

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– Lige her

https://nadiavonrikka.wordpress.com/
https://www.instagram.com/nadia_von_rikka/

Daydream

Daydream

Tre hurtige til Nadia:

Hvad byder din vinter på?
– Tæpper, vin, Skam, kys, kaffe, glimmer og forhåbentlig et par gode fester.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Lige for tiden skal jeg have drinksparaplyer i alt drikkeligt. Også vand. Det får mig til at føle, at jeg er på ferie hele tiden. 

Fra telefonen....

Fra telefonen….

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Sidst jeg spiste et virkelig godt måltid må være Nytårsaften med nogle venner. Maden, vinen, musikken og selskabet var perfekt. Næste uge ser jeg frem til at spise på Uformel i Studiestræde, som er en af mine favorit restauranter.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk