Home Living Når Arne Jacobsens traditionelle 7er stol er for ordinær

Når Arne Jacobsens traditionelle 7er stol er for ordinær

by Nicolai Klingenberg

Omend den klassiske 7er stol et ikon, så findes der dem, som finder stolen for ordinær. Jeg skal skynde mig at fortælle, at jeg som sådan ikke er blandt disse folk, men jeg hilser så sandelig de mere luksuriøse varianter velkomne. Både de, der findes med læder – men også de limiterede som af og til dukker op. Om en sådan handler denne historie.

7er stolen i nye klæder - men med genkendeligt design

7er stolen i nye klæder – men med genkendeligt design

Fritz Hansen er biksen, der har råderetten og salgstilladelsen, når det kommer til Arne Jacobsen, og det faktum har garanteret indbragt flotte summer gennem årene. Det hænger også sammen med, at 7er stolen er Fritz Hansens absolut, bedst sælgende – og solgte – møbel.

Manden bag den oprindelige stol

Manden bag den oprindelige stol

Stolen blev i øvrigt designet i 1955 – det var også året, hvor Nicolas Sarkozy blev født, Otto Brandenburg træder ind i Four Jacks og frøen Kermit kommer på tv for første gang.

I dag skriver vi så 2017, og her har Fritz Hansen så valgt at lancere 7’eren som “…en moderne fortolkning af mødet mellem nordisk design minimalisme og østens mystik og æstetik”.

Japansk forår

Japansk forår

Rent konkret betyder det, at stolen med det genkendelige design nu fås i to nye farver, som hedder Merlot og Nude. De navne vil jeg så godt som garantere, at Arne Jacobsen ikke selv havde valgt. I hvert fald ikke i 1950’erne.

Nude - og Merlot

Nude – og Merlot

Nå. Inspirationen til de to nye stole, som i øvrigt er limiterede, er inspireret af et typisk japansk forår, hvor de nydelige kirsebærtræer spiller en væsentlig og smuk rolle.

Som prikken under i’et, har stolen fået et nyt understel, der er mere lunt og gyldent qua det ”rose gold” farvede stel. Prisen fandt jeg ikke, men en 7er stol koster fra 2.822 kroner, men du kan fint forvente, at de limiterede 7er stole kommer til at koste mere.

Jeg tror faktisk, at den lyse variant må være min favorit af de to

Jeg tror faktisk, at den lyse variant må være min favorit af de to

.My Pleasure. Facebook.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk