Home Living Nu kan 397 sublime m2 i Amaliegade 22 blive dit nye hjem

Nu kan 397 sublime m2 i Amaliegade 22 blive dit nye hjem

by Nicolai Klingenberg

Amaliegade 22 – et ledigt hjem i Frederiksstaden

Måtte du have mod på at bo ultra-centralt og aldeles dekadent? Mægtigt. Jeg forstår dig godt – hjemmet er trods alt den faste base, hvor familien samles – enten med sig selv eller med venner. Så langt, så rigtig godt. I denne historie skal det nemlig handle om en bolig, der netop nu kan lejes.

amaliegade 22

Det er her, vi skal ind – og du måske skal bo

Skulle jeg flytte tilbage til København, så er der ét sted, jeg ville bo: Frederiksstaden. Det er også her, vi finder Amaliegade 22, hvor der nu er en ledig lejlighed til leje.

amaliegade 22

Velkommen ind…

Kvadratmeterne? 397. Det burde dække de flestes behov. Disse knapt 400 kvadratmeter leverum er fordelt over to stuer, en spisestue, tre soveværelser, et master bedroom, to baderum og et et gæste-wc. Spisestuen er i øvrigt oval, hvilket højner eksklusiviteten betragteligt. Køkkenet ligger fluks bag spisestuen – perfekt hvis du måtte have hang til at være vært og lade andre om køkkenets gøremål. Der er dog fin plads til at spise i køkkenet, så de vidunderlige hverdage fint kan nydes nær komfuret.

amaliegade 22

Pragtfuld spisestue

Lyst og rummeligt køkken

Har du en anke mod nybyggeri, er jeg ganske overbevist om, at du vil føle dig aldeles godt tilpas i Amaliegade 22, hvor boligen har til huse. Ejendommen blev opført i 1750 og allerede fredet i 1945. Bygmesteren – eller rettere hofbygmesteren – hed Nicolai Egtved, og denne kyndige mand har også stået for Amalienborg og det meste af Frederiksstaden, som den del af København K også hedder. Du får med andre ord et hjem, som har et flot C.V. med sjæl, historie og plads, som de færreste kan matche.

Anno ældre dage. Fotoet stammer fra Kbhbilleder.dk

Du bliver af gode grunde ikke den første, der vil have haft adresse i lejligheden – gennem tiden har prinsesse Thyra, som var datter af Kong Frederik den 8., Adam Gottlob Oehlenschläger samt Tivolis grundlægger Georg Carstensen på adressen Amaliegade 22.

amaliegade 22

En hyldest af en tidligere beboer

Ejendommen rummer i øvrigt 2.673 kvadratmeter, som er fordelt over 11 lejemål, hvoraf det ene nu er ledigt. Den slags hænger ikke på træerne…

Nærområdet? Uha, det er herligt. Du har Amalienborg som nabo, du når vandet og Amaliehaven til fods på omtrent halvandet minut, museerne i Bredgade ligger fluks bag dig, og så kan du spise, skåle og danse ude (og hjemme), uden at du skal op på cyklen eller ind i bilen: Alt er lige om hjørnet. Også Kastellet.

amaliegade 22

Baggården

amaliegade 22

Stue-på-stue

Måtte du alligevel have behov for bil og Parkering? Det er en smal sag – der er plads nok i Amaliegade til dig med beboerlicens. Metro? Den ligger i gåafstand.

amaliegade 22

Altid plads til bilen

Det skal samtidig nævnes, at alle rum har sildebensarket, mens lofterne har smuk, smuk stuk. Herligt højt til loftet? Afgjort. Og i mere end en forstand.

amaliegade 22

Højt til loftet, sildebensparket og stuk. Alt det gode, du ved.

Lejligheden er ledig netop nu – og du kan glæde dig over, at renoveringen – ude såvel som inde – ikke bliver din hovedpine.

amaliegade 22

Særdeles flot indgangsparti – og med royale naboer…

Du kan læse mere om lejligheden og booke en visning hos Q Living Copenhagen, som har sponseret historien, her

Facebook og My-Pleasure.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk