Home Ekvipering New Tomorrow Collection – når der samles flasker for at forny garderoben

New Tomorrow Collection – når der samles flasker for at forny garderoben

by Nicolai Klingenberg

Hvad koster det at udvikle en bæredygtig dansk ekviperingsserie til mænd? Hvis der står New Tomorrow Collection i klæderne, så er svaret 10 millioner kroner. Måtte du ønske at vide, hvad der er kommet ud af den investering, så tæller kollektion skjorte, suit pants og shorts. Men der mere at fortælle.

New Tomorrow Collection
Så er der klædesnyt til mænd i form af New Tomorrow Collection

Jeg fandt det eksempelvis ganske interessant, at der er brugt polyester fra plastflasker, som er samlet op i både hav og natur. Omend polyester ingenlunde kan kategoriseres som en eksklusiv metervare, så må jeg kippe med den af økologisk bomuld fremstillede hat for initiativet.

Flere facts? Så gerne. Når vi kigger på New Tomorrow Collection, så har man regnet sig frem til, at der går omtrent 12 plastflasker til et par bukser og 30 til en skjorte. Havde du valgt at pante samme mængde flasker, ville du i øvrigt ikke kunne have betalt nogle af gevandterne med pantpengene, men det er ikke en undskyldning for at henkaste dine plastbeholdere i hverken hav eller natur. Plasta!

De nye pantaloner aka suit pants kan erhverves i otte forskellige farver, som går under de fashionable betegnelser Sand, Navy Blue, Olive, Blue stone, Light Grey, Dark Grey, Midnight Blue og Black. Det er ganske internationalt appellerende.

Det handler dog ikke kun om at pudse glorie, for brugen af genanvendt plastik giver også gevandterne nye kendtegne eller funktioner – det gælder blandt andet større slidstyrke og et nyt visuelt udtryk. Og det knitrer ikke, når du tager tøjet i brug.

Den kortærmede skjorte ville jeg fint smyge om kroppen på en lun efterårsdag i solen – måske med en back-up jakke eller cardigan under armen, men du forstår nok.

Rent funktionelt kan du forvente langt bedre stræk i klæderne, som ydermere loves at være temperaturregulerende (den havde jeg ikke set komme), men du kan også forvente en bedre resistens overfor regnvand og en antibakteriel overflade, uden at du skal frygte manglende “åndbarhed” under de plastindholdende beklædningsgenstande.

Men hvad koster sagerne? Kommer her: Suite Pants: 899 kroner, Shorts 600 kroner, skjorte med lange ærmer 700 kroner, men en skjorte med spareærmer (korte ærmer) koster 550 kroner.

bæredygtige bukser mænd
Jeg kan berette, at der er stretch nok til faktisk at kunne cykle, når du er iklædt en New Tomorrow Collection buks.

En pressemeddelelse fortæller, at New Tomorrow Collection har været to år undervejs, og firmaets administrerende direktør, Kasper Ulrich, fortæller:

Der er ingen tvivl om, at bæredygtighed er super trend – også i tøjindustrien. For os er en vigtig del af bæredygtighed at genbruge de ressourcer, der allerede er overflod af, i stedet for bare at producere løs. Men skal vi for alvor lykkes med en mere bæredygtig tilgang, så skal bæredygtige produkter også have et stærkt værditilbud. Det er filosofien i vores recycled kollektion, som efter planen skal udgøre 40-50 procent af vores omsætning allerede om få år…

Vil du handle de fornuftige klæder med let stretch og heftig miljøomtanke, kan du læse mere her

Der er mere ekviperingsrelateret indhold her

Halløj med Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk