Home Ure Panerai Radiomir Venti – et urfora fylder twenty

Panerai Radiomir Venti – et urfora fylder twenty

by Nicolai Klingenberg

Engang var jeg på en ferie i New York. Det var sommer, det var sol, og det var også dengang, jeg havde lyst til at købe mig et ur. Det endte med et Panerai, og jeg var ganske begejstret for mit køb – i hvert fald for en stund. Jeg endte med at bytte uret, og siden da er det blevet til endnu et Panerai, som også skiftede hænder. Men nu til sagen: Panerai Radiomir Venti.

Panerai Radiomir Venti
Det er da ikke helt skørt…

Måske er du en større Panerai fan end jeg – måske er du oven i købet en del Paneristi…? Paneristi(.com) er et online community for Panerai-fans, og det fællesskab er ingen nyhed – faktisk fylder det 20 år i år, og hvis du tænker, at det kan have en relation til en ny urmodel, så tager du ikke fejl.

Panerai Radiomir Venti
“Tyve år Niller…”

Mig bekendt har Panerai havde bedre dage end disse – nogle mener, der skyldes, at firmaet lancerer for meget og for ofte, hvilket nemt kan have en relation til, at mærket er blevet en del af Richemont gruppen. 

Men – sådan har det ikke altid været, og derfor er der også modeller, der virkelig er svære at få fat i – og som koster skjorten (med manchetknapper). Med det mener jeg ikke, at et ur skal være vældig dyrt, før at det er interessant, men nærmere at det måske slet ikke står så skidt til, som man kunne have frygtet. Det er blot gisninger, men lad os komme videre.

Tyve år kan også noget…

Panerai Radiomir Venti er en limiteret nyhed i 1.020 eksemplarer, som hylder Paneristi-fangruppen – endda i en sådan grad, at foraet er nævnt på urets skive. 

Panerai Radiomir Venti
Med benævnelse und alles…

Der er tale om en nyfortolkning af det allerførste Radiomir, som kan dateres tilbage til den sidde halvdel af 1930’erne. Det sker med en beige og brun urskive, som forsøger at gengive den patina, der opstår med årene. Der er desuden særlige sværd-formede visere, mekanisk urværk med manuelt optræk og en power-reserve på tre dage. Værket er i øvrigt udviklet hos og af Panerai.

Lige på

Panerai Radiomir Venti tåler 100 meter vand, og er monteret med beige kalveskindsrem a la ruskind, mens prisen lyder på 6.500 euro. Skulle jeg bruge samme beløb på et Panerai ur, havde jeg personligt ikke valgt ovenstående – det skyldes dog primært, at jeg ikke føler mig som en (del af) Paneristi og dermed bør mere passionsfulde Panerai-fans komme til fadet og på banen.

Der er flere ure på My-Pleasure.dk her

Klik her for at komme på det sociale medie Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk