Home Ure Omega Speedmaster Snoopy – en livredder fylder 50 år

Omega Speedmaster Snoopy – en livredder fylder 50 år

by Nicolai Klingenberg

Vidste du, at Omega fik en Silver Snoopy Award i 1970? Og at Snoopy var en maskot for NASA? Det er sådan, det hænger sammen, og hæderen er ikke en omgang hvad-som-helst, for en særlig mængde Omega Speedmasters viste sig at blive et livsvigtigt værktøj, da Apollo 13 var i nød.

Omega Speedmaster Snoopy
Dagens livredder i ur-form: Omega Speedmaster Snoopy

Der er fuld plade med Snoopy på jubilæumsmodellen, som fylder 50 år i år – på bagsiden findes Snoopy i en rumraket, som flyver i kredsløb, når chronographfunktionen aktiveres, mens urskiven også har hundemaskotten i sin egen subdial.

Omega Speedmaster Snoopy
Kredsløb…

Selve urskiven er lasergraveret (det er som sådan ikke nyt) og med detaljer af sølv. Værket? Omegas egen Master Chronometer Calibre 3861, som tåler vældig meget magnetisme og har tårnhøje krav (som efterleves) til præcision. Folk med hang til de gamle Omega Speedmaster referencer vil angiveligt også glæde sig over den ikoniske “Dot over Ninety” prik på tachymeter skalaen.

Urskiven tæt på Omega Speedmaster Snoopy
Referencer til gamle dage

Og her har vi lidt af essensen, for Omega Speedmaster er en sand regne- og tidtagningsmaskine, der gjorde det muligt for Apollo 13-holdet at time eksakt 14 sekunders motor “burn” – det var den tid, der præcis skulle til, for at Apollo 13 kom på rette kurs ind i Jordens atmosfære – en fejl i timingen havde gjort, at Apollo 13 var røget ud i rummet igen uden mulighed for at komme ind i klodens atmosfære igen…

Urskiven tæt på Omega Speedmaster Snoopy
Urskive close-up

Hele ovenstående seance opstod, da en oxygentank eksploderede ombord, og crewet måtte slukke for alskens computermekanik og bruge hovedet – og et Omega Speedmaster – i stedet.

Omega Speedmaster Snoopy 2020 kommer med en blå nylonrem, som – sjovt nok – er monteret på uret, der har en diameter på 42 millimeter. Ah ja – uret har en power reserve på 50 timer, hvilket vidner om, at værket er mekanisk og med manuelt optræk.

Uden dikkedarer i baggrunden

Omega Speedmaster Snoopy kommer med fem års komplet garanti – og uret er i øvrigt ikke limiteret. Uret kommer med en drøn raffi Apollo 13 box, som indeholder en mikrofiberklud, pamfletter og et forstørrelsesglas.

Rundt om uret i en video? Så gerne.

Referencen hedder  310.32.42.50.02.001, mens prisen lyder på 73.400 danske kroner.

Hørte du podcasten med Mads og hans Omega Speedmaster? Den venter lige her

My Pleasure X Facebook her

You may also like

2 comments

Emil 8. oktober 2020 - 09:18

Hej Nicolaj. Fin blog. Vil lige nævne at skiven ikke er med “detaljer” af sølv, men derimod ren sterling sølv (AG 925) som er en legering af 92,5% sølv og ofte med kobber som giver sølvet den rette hærdning til bearbejdning. Det er et super fedt ur, og jeg påtænker selv at erhverve mig uret. Kunne være en god investering, men nok ikke helt så god som Apollo 13’s 45 års jubilæumsudgivelse som var limiteret udgivelser på 1970 eksemplarer. Er vild med især bagkassens detlajer 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 8. oktober 2020 - 19:26

Mange tak, Emil. Og jeg er med – der er dog også detaljer i spil, som jeg husker det, men jeg så fint den flotte AG925 benævnelse i presseskrivelsen. Men super input. Tak!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk