Home Ure Longines Legend Diver bronze – julegaven til dig selv og dit håndled

Longines Legend Diver bronze – julegaven til dig selv og dit håndled

by Nicolai Klingenberg

I 1960’erne lancerede Longines et dykkerur, som sidenhen er blevet tæt på legendarisk. I nyere tid er uret relanceret, og nu har man gjort det igen – denne gang er det dog i bronze, hvorfor du med rette kan forvente at blive klogere på Longines Legend Diver bronze lige her.

longines legend diver bronze
Dagens ur: Longines Legend Diver Bronze

Bronze er et pudseløjerligt materiale, som let bliver patineret – i nogle tilfælde lige vel rigeligt, hvis du spørger mig, men alting kan jo pudses op, hvis det bliver for meget. Særligt bronze. Og netop bronze og saltvand skulle være en kombination, der giver en hurtig patinering. Det har jeg både set og hørt.

Nå. Longines Legend Diver bronze har en diameter på 42 millimeter, og måtte du vælge at kaste din kærlighed og nogle kroner efter uret (prisen følger), så kan selv vælge, om du vil monteret uret på dit angiveligt nydelige håndled med enten læderrem eller natorem – begge dele medfølger nemlig.

Er du ikke overbevist at fotografier, så kommer her en flot strimmel

De førnævnte remme kan du i øvrigt selv skifte, da der medfølger et praktisk skifteværktøj, som skulle gøre det muligt for selv den mest “clumsy” at variere rem-udtrykket.

Longines Legend Diver original
Med læder – meget bedre!

Lad os snuppe lidt fakta. Uret har roterbar inderskive, som anvendes til at holde styr på dykkertider, æggekogningstider og lignende. Funktion er ikke lige så hurtig at indstille som en “klassisk” drejelig lynette, men til gengæld får du en ekstra krone at skrue på.

Værket er mekanisk med automatisk optræk og baseret på et ETA-værk, som generelt set har ry for at være en langtidsholdbar laban, der ikke kræver de store dikkedarer. Urskiven er grøn og står flot til bronzen – med bronzens patinering, som også kan blive grøn, kan der muligvis komme flotte matchende elementer i spil på det nye Longines Legend Diver bronze.

Longines Legend Diver bronze
Med luppen på siden…

Det er i øvrigt ikke for sjov, at uret kaldes et “diver”, for det tåler 300 meter vand. Det rækker nemt til udspringsbassinet i din lokale svømmehal samt alle danske farvande og søer.

Longines Legend Diver bronze koster 21.650 kroner, og man har lovet, at vi i Danmark vil få leveret et begrænset antalt til december, mens de sløve må vente til drypvise leveringer primo 2021.

Longines Legend Diver bronze
Den nye bagside – jeg så den gerne var i bronze, men hvad pokker

Hørte du ur-podcasten om Patek Philippe uret, der blev givet til en 18-års fødselsdag

Du finder My-Pleasure.dk på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk