Home Ure Oris Aquis Date Calibre 400 – en vaskeægte ur-revolution

Oris Aquis Date Calibre 400 – en vaskeægte ur-revolution

by Nicolai Klingenberg

Jeg har skrevet en del om Oris gennem tiden – der var den med bronzeuret, der hyldede US Navy dykkeren Carl Brashear, der var den med det lette piloturet, den med bamselogoet og den med Movember-udgaven. Dagens historie må dog nok betegnes som den til dato mest revolutionerende. Jaså? Netop. Tag vel imod Oris Aquis Date Calibre 400.

Oris Aquis Date Calibre 400
Værsgo: Oris Aquis Date Calibre 400

Hvad kan du forvente af et ur, der koster over 20.000 kroner? Svaret er ligeså forskelligt, som udbuddet af ure med den prislap er mangeartet, men med Oris Aquis Date Calibre 400 er der lidt mere at komme efter. Registrerer du dit ur hos Oris, får du 10 (!) års garanti på uret. Det har jeg ikke hørt tale om før.

Oris Aquis Date Calibre 400
Ned med dig – til 300 meter vand endda. Husk ilt!

Nå – man tror med andre ord ikke kun på sig selv hos Oris, men også på humlen i det nye Oris Aquis Date Calibre 400 – det nye er den sidste del af navnet: Calibre 400. Det er Oris helt nye urværk, som er udviklet af Oris selv – altså et såkaldt in-house værk. Det er selvsagt et mekanisk urværk, og så har det automatisk optræk. Så langt, så godt.

En let filmstrimmel om et nyt værk

Næste ganske imponerende faktum er power-rerserven (altså den tid uret bliver ved med at gå, hvis du tager det af håndleddet), og den tid lyder på hele fem døgn. Det er også flotte cifre – eller timer om du vil. Omregnet er de fem dage nemlig 120 timer. Og vi tager lige en “femmer” mere, for hos Oris er værket egentlig ikke nyt, for de har arbejdet på det i fem år.

De fem dages power reserve er da også noget, man skilter med – det ses på urskivens nederste del, hvor der står 5 DAYS. Fluks herunder finder du datoen, som er urets “eneste” funktion – keep it simple du ved.

oris movement
Nydeligt kig til det nye værk

Der er tale om et dykkerur, som tåker 300 meter vand – og uret er til at få øje på med sine 43,5 millimeter i diameter. Skiven er aldeles nydelig og er – i takt med tidens trend – blå eller Gradient Blue, som Oris selv kalder kuløren. Du vælger selv, om du vil spænde uret på dit håndled med en sort gummirem eller en stållænke, men fælles for begge er en lukning i form af et foldespænde.

Oris Aquis Date Calibre 400 steel
Stål eller gummi?

Oris Aquis Date Calibre 400 skilter ikke med en decideret COSC-certificering, men uret lover at sving med -3/+5 sekunder dagligt, og det er faktisk nok til at opfylde certificeringen, hvis man går op i den slags.

Oris Aquis Date Calibre 400
Flot arbejde synes jeg nok.

Ah ja – serviceintervallet lyder i øvrigt på 10 år. Tag den… ja, alle I andre urproducenter. Prisen på modellen med stållænke lyder på 23.700 kroner, men varianten med gummirem koster 22.300 kroner – sidstnævnte skal dog bestilles hjem til Kongeriget Danmark.

Der er flere ure på My-Pleasure.dk her

Her finder du Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk