Home Ure Oris Carl Brashear cal. 401 – når bronze bliver en førsteplads

Oris Carl Brashear cal. 401 – når bronze bliver en førsteplads

by Nicolai Klingenberg

I dag klokken 14.00 bimlede klokkerne hos Oris – det var nemlig her, man lod tæppet falde for endnu en delikat bronzebandit: Oris Carl Brashear cal. 401 – forvent nyt om uret samt et drysset af fondsengagement…

Oris Carl Brashear cal. 401
Oris Carl Brashear Calibre 401 Limited Edition – værsgo. Lad patineringen begynde.

Det er tredje gang Oris sender lidt fint på markedet med Carl Brashear referencer – frigiver Oris deres tredje ure i samarbejde med Carl Brashear Foundation.

Oris Carl Brashear cal. 401 crown
På sned

Fonden? Den hjælper folk med tunge udfordringer om at komme i mål med stort som småt – og fonden drives i dag af Carl Brashears søn, Philip. Carl Brashear var den første sorte – eller afro amerikanske – US Navy dykker, som ikke blot kom fra trænge kår, men som også mistede det nederste af sit venstre ben på en mission, men fortsatte dykkeriet for US Navy. Pludselig synes gråvejr og let vinterlede patetisk…

Nuvel. Oris Carl Brashear cal. 401 er lavet i 2.000 eksemplarer, og måtte du handle klokkeværket, som koster 30.500 kroner, så støtter du altså den førnævnte fond.

Oris Carl Brashear cal. 401 movement
Inhouseværket holder sig kørende i fem dage

Uret? Det er lavet af bronze (og lidt stål på bagkassen), har et inhouse-værk fra Oris og en diameter på 40 millimeter. Er du med så langt? Fint, så fortsætter vi.

Stål på bagsiden – men med heftig detaljerigdom

Urværket er som benævnt inhouse, men også nyt – og automatisk. Det har en power reserve på 120 timer eller fem dage, hvis du måtte være i tvivl. Uret spænder du om håndleddet med en nylonrem, som er skabt i samarbejde med Erika’s Originals (en biks, der gør sig i urremme) – i øvrigt med et klædeligt spænde på. Af bronze.

Oris Carl Brashear cal. 401
Det omtalte spænde og ditto nylon

Omend uret ikke er COSC certificeret, så kan Oris Carl Brashear cal. 401 prale af at leve op til -3/+5 sekundsafvigelsen på daglig basis. Derudover skilter man med, at uret tåler 100 meter vand (det er ikke sådan rigtig dykker-agtigt på papiret, men rigeligt i virkeligheden, hvis du spørger mig).

Oris Carl Brashear cal. 401 box
Salgskassen

Ved du, hvad jeg kan godt kan lide? At du får 10-års garanti. Det er altså imponerende. Jeg har nævnt det før, men jeg mener det stadig. Uret er i øvrigt at finde i handlen netop nu. Send mig endelig et wristshot på nk@my-pleasure.dk, hvis du vælger at købe uret.

Oris Carl Brashear cal. 401 strap
Nydelig urskive ikke sandt?

Der er meget mere urstof på My-Pleasure.dk her

Find Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk