Home Karismatiske mænd Karismatisk mænd – del VIII

Karismatisk mænd – del VIII

written by Nicolai Klingenberg 18. juli 2010
Pin It

Fra My-Pleasure til andres pleasure. Mand nummer otte er Hr. Nyheder – også kendt som Jes Dorph-Petersen. Læs herunder, hvad manden, der kan et og andet med formidling, og som besidder en overordentlig stor portion skærmtække, har på hjerte, når det kommer til det gode liv.

*Jeg kan godt lide at spise på restauranterne Noma,La Saison og Burger King fordi de på (mildt sagt) hver sin måde rammer topniveauet i smag, stil og servering. Havnebakken i Vesterø Havn på Læsø er også høj klasse – især fredag/lørdag, hvor der er buffet med alt godt fra havet i turist-perioden. Man bliver mæt og behøver ikke fiske-olie den dag.

*Mit ur er et Rolex Sea Dweller, og det købte jeg, da jeg for 2 år siden var i Las Vegas og så det ligge og glimte i montren hos en extravagant 2 etagers kronometer-biks i Ceasars Palace. Jeg måtte eje det, men det tog mig 2 dage at træffe beslutningen”¦ og det krævede ganske komplicerede telefoniske forhandlinger med PBS i Ballerup at få pengene overført, da det ikke er en Replica. Og så vil jeg skrupskide på, at ignoranter og vegetarer mener, det er et slagter- og et ejendomsmægler-ur.

*Immateriel luksus i min verden er tid”¦. Fridage, hvor jeg hverken skal male dørkarme eller til tandlægen. Jeg elsker at være alene med mig selv, min sofa, mit tv, Tipsbladet, en spand aviser, en masse Nescafe og en stor hjemmelavet omelet – med champignon, skinke og ost. Og så en lille lur, når man bliver lækkersøvnig.

*Jeg drømmer om at eje en hurtig og ikke for stor tysk bil. En Audi A1 eller en Golf, der har rundet 2,0 og har lidt GTI-sølv på bagsmækken. Eller en Mercedes, hvis mine næste lønforhandlinger går godt.

*En rigtig mand kan altid løbe 7 kilometer, selvom han har tømmermænd. Faktisk er det behageligt og hjælper – efter 6, 5. km”¦.

Yes, det er ham fra TV. Foto: Heidi Lundsgaard/TV 2

Yes, det er ham fra TV. Foto: Heidi Lundsgaard/TV 2

*En hver mand bør anskaffe sig hvis han er på min alder (51 år): En gas-grill, som aflyser den røvsyge optændings-tid – læsebriller, så man igen kan forstå hvad der står i bøger – automat-gear i bilen plus en affalds-pose til samtlige lyserøde og stramtsiddene polo-trøjer .

*Når jeg skal lave mad, er det en sikker vinder, når jeg laver retter med kød: Bolognaisesovs (husk et stænk kanel og karry) – rustikke stege – hakkebøffer – pølseretter. Jeg er også stærk i kartofler i ovn og på pande, mens jeg er skidt til at koge dem i vand, fordi jeg hader at stikke små tynde knive ned i boblerne, når man skal tjække om de er gennemkogte. Desuden er jeg skarp i en arve-ret – min fars kolde hjemmelavede Bearnaise, der har et kalorieindhold på 500 pr mililiter, men smager gude-godt.

*Og når jeg skal have noget med procenter i, hælder jeg til rødvin, cognac, hvidvin, rosévin, armagnac, whisky, champagne og en kølig mørkebrun udenlandsk øl – men jeg forsøger ikke at hælde FOR meget.

*I øvrigt går jeg aldrig hjemme fra uden ekstra kontaklinser – hundekiks til Vaks – nikotin-mintpastiller (jeg er stoppet som kæde-ryger for kun 1,5 år siden) – Dankort og min mobil.

* Sidst, jeg følte mig rigtig lykkelig, var, da jeg sad på Læsø med en tallerken jomfruhummer – nye kartofler – et glas Chablis – min familie samt Vaks – og kiggede ud på en orange/blå solnedgang over Kattegat.

Pin It

You may also like

 • mads windeballe

  Rigtig gode svar 🙂
  Og super fedt at han vil skide på hvad andre mener om hans ur…
  Meeeeeen, Sea Dweller er altså et håndværkerur 🙂
  Er ur som den selvstændige håndværker har fået råd til,, og som han nu Flasher med stor stolthed 😀
  Om det er en slagter, maler eller anden type håndværker er ligegyldigt 😀

 • Nicolai Klingenberg

  Enig med svarene – men ikke helt det med uret. :O) Jeg vil dog gå med til, det er et herre/mande ur og ikke et dresswatch, men håndværker-ur vil jeg ikke kalde det.

  Men ja – topfine svar.

 • mads windeballe

  Jeg sys jeg har set rigtig mange håndværkere med den type ur.
  Men har aldrig set håndværkere med ure som Patek,Lange&Söhne og Rolex modeller som Datejust, Milgauss, Perpetual,Air-King mfl. 😀

  Kommer der ikke et interview med Mads Christensen på et tidspunkt? 😀

 • Nicolai Klingenberg

  Mads C er også oplagt – tak for tippet! 🙂

 • Philip Bo

  Jeg mener der er forskel på et håndværker-ur og et toolwatch som uret nu engang er.
  Og ja det kan da godt være at der er mange som har en SD’r, men størstedelen af dem man ser er sikkert replicas.
  Og en SD’r kan da have mindst lige så stor værdi og interesse for kendere, – det afhænger vel bare af ref. Fx den første prototype af SDDS, som måske er et af de mest sjældne, eller en af de tidlige comex.

  Hilsen en glad SD ejer.

 • Nicolai Klingenberg

  En Comex står også på min liste over drømmeure :0) En dyr sag dog, som også kopieres, så historikken skal tjekkes.. :0)

 • repsak

  ……..har mødt Jes, herrehyggelig person,og det ligger nok i generne…… Jeg varetog reklame & marketingopgaverne i tidernes morgen for Ugebladet Hjemmet,hvor hans far , Kaj Dorph -Petersen var en en fantastisk spændende og karismatisk chefredaktør/ personlighed!

 • Philip Bo

  Ja comex kopieres, men hvis man køber de rigtige stedder så er man godt sikret. 🙂

 • Torben

  En mand med et ur på hvert håndled? Så kan man altså tale nok så meget om hånværkerure ;).

 • Philip Bo

  Jeg forstår ikke hvad du mener?

 • Der er faktisk ikke noget i vejen hverken med håndværkere eller at “de” nu også går med ur. Ligesom nogen mener Breitling er et fodboldspillerur kan man tale smag og image forevigt. Det vigtigste er i min verden, at man selv har valgt sit ur og kan stå inde for det valg.
  Keep on truckin