Home Karismatiske mænd En kort opsang til nogle mænd som skal tage sig sammen

En kort opsang til nogle mænd som skal tage sig sammen

by Nicolai Klingenberg

Jeg blev netop præsenteret for en historie på DR.dk, hvor en mand ytrer, at han følte sig overset af sundhedssystemet, mens hans kvinde var med barn. Det hele begyndte under scanningerne. Dette indlæg skal ikke handle om at være far – men om at tage sig sammen som mand.

Nogle ting var bedre i gamle dage....

Nogle ting var bedre i gamle dage…. Og anderledes.

Der skal fint være plads til bløde mænd, og ligestilling er sikkert også aldeles fint på nogle områder, men vi må også tage os sammen. Gevaldigt sammen. En mand skal ikke have samme behandling som kvinde – og slet ikke når hun er gravid, eller når hun føder.

Jeg skal dog påpege, at en chefpsykolog på Riget har gjort sig erfaringer med mændenes opfattelse:
På Rigshospitalet har man i en årrække undersøgt fædrenes opfattelse af fødslerne, og mange mænd føler sig sat udenfor, når de kommer med til fødslen, hvor flere har oplevet, at når de spurgte personalet til råds, så blev svaret rettet til barnets mor i stedet.

Min opfattelse er, at mænd er mere engagerede i deres faderrolle end førhen, og det er aldeles glimrende. Men alt med måde. Det er også er ved at køre af sporet for (nogle) mænd – og mænd skal i øvrigt ikke kunne det samme som kvinden, ligeså vel som kvinden ikke skal kunne det samme som mænd, når det kommer til forældrerollen.

I artiklen lyder det ydermere fra førstnævne far:

– Det startede allerede ved den første scanning, hvor jeg bare fik sådan en lille skammel at sidde på. Her følte jeg mest, jeg var i vejen.

Hvad havde du regnet med, bassemand? At du skulle sidde i en lænestol i stedet? Eller at du skulle ligge ved siden af på briksen? Måske du også lige skulle scannes for at se, om du også var gravid? Eller bare have lidt sympati-gel på mavsen, så det ikke kun var din kvinde, der skulle mærke kulden?

Jeg er helt med på, at en mand skal være der for sin kvinde – også når hun er gravid. Og når hun føder. Som mand kan du passende se fødselen som noget fascinerende og måske lettere skræmmende – du kan forvente, at der vil blive koste rundt med dig som mand (men kun under fødslen – husk det), du kan også blive blive bidt i (også efter fødslen), men drop klynkeriet. Du er overflødig, og du kommer i anden række – men kun for en stund. Det er i øvrigt dit eget ansvar som mand at sige til – og fra.

Elastikker...

Min søn.

Jeg er også fint klar over, at mænd kan få fødselsdepressioner, og at der skal tages hånd om den slags, men det er en helt anden snak, jeg vil gå flot udenom her.

Du kan læse historien på DR her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk