Home EkviperingGrej & grooming Ralph Lauren huserer hos Birger Christensen

Ralph Lauren huserer hos Birger Christensen

by Nicolai Klingenberg

Indrømmet – jeg har ikke været den flittigste kunde hos Birger Christensen. Mine formodning om, at forretningen kun var leveringsdygtig i pelse og svært kostelig ekvipering var dog ikke helt fair. Jeg blev opfordret til at se nærmere på et særligt hjørne af forretningen – et hjørne som er præget af Ralph Lauren. Nærmere bestemt Black Label og Blue Label. Er du mand og glad for det amerikanske brand, vil du ganske sikkert finde denne skrivelse interessant.

Birger Christensen og Ralph Lauren huserer herinde. Kom med ind og se, hvad det drejer sig om.

De sidste par gange jeg har besøgt herreekviperingsforretninger, har der været tale om “rising stars”, men i dag er det anderledes. Min fascination for Ralph Lauren har jeg været inde på før – ganske perifert – og begejstringen for brandet kan som tidligere skrevet spores tilbage til gymnasietiden, hvor der nærmest var tale om en uniform. I hvert fald til den øvre del af kroppen, som gerne var iført den på hesteryg siddende polospiller.

Vorherre til hest.

Men Ralph Lauren er meget mere end end polospilleren. Historien om denne har jeg i øvrigt til gode, og jeg skal gerne dele den, men lad os lige se på Ralphs hjørne hos Birger Christensen. Det drejer sig om 40 herlige kvadratmeter, der er pakket ind i linjerne Black Label og Blue Label.

Afdelingen for blåt og sort.

Forrest er det Black Label, som bedst kan betegnes som det skarpeste snit af de to. Ifører du dig for eksempel en blazer (jeps – med knapper i metal), vil du opleve, at snittet er smallere end på Blue Label. Lukning af knapperne sidder længere nede, reverset er smallere og skuldrene mere markerede.

Black Label blazer med metalisk knapper. Jeg prøvede den. Og det var ikke med min gode vilje, at den røg af igen. Den koster lige omkring 6.000 kroner, som jeg husker det. Lidt under endda.

Black Label slår sig desuden på outwear deluxe – med deluxe menes blandt andet små, men lækre deltaljer i læder for enden af ærmerne på jakken eller på skuldrene af en dunvest. Underspillet elegance kan vi også kalde det.

Du skal tæt på for at finde de underspillede detaljer, men bemærk læderet og den underspillede initialknap.

Træder vi et par skridt længere ind i de famøse 40 kvadratmeter, står vi i Blue Label universet. Her er det klassiske klæder og ditto snit, der er dominerer. Hvor en blazer er sort i Black Label kollektion, er den blå hos Blue Label – det lyder søgt, men der er mere i det end som så.

Blue Label er i øvrigt mere kulørt - midtfor ser du de omtalte lapper på ærmerne. Og det skal også nævnes, at det er muligt at få customized jakkerne.

Snittet er mere afslappet og knapt så skarpt, de førnævnte knapper på blazeren sidder længere oppe, og du finder nemt deltaljer såsom læderlapper på albuerne og knapper i samme materiale.

Blue Label blazer med gyldne knapper og bryst patch. Lovely.

Close-up.

Kan man kalde Blue Label for en Hampton habit? Det ville være lige groft nok. Men Blue Label signalerer mere det-er-søndag-og-vi-skal-til-charity-brunch-hos-Bradley end Black Label. Jeg kan også summere det op på følgende måde: Skal du i byen a la Roxette (du ved, Look sharp), så er det Black Label, der baner vejen. Skal du være elegant til hverdag eller til en mere “afslappet” seance, vil jeg pege på Blue Label. Alternativt kan du kalde Blue Label for afslappet landadel versus City Slicker Black Label. Ungefär.

Udsigt til Blue Label...

Træd-i-sko og krydset ben a la Black Label.

I øvrigt vil jeg hellere end gerne fremhæve de svært delikate metervarer, som kendetegner både Blue og Black Label. Tror du ikke mine ord, kan du lægge vejen forbi Birger Christensen på Strøget. Og du kan læse mere om Ralph Lauren Black Label her.

Elegant kakifarvet skjorte med brystlommer og skulderstropper.

You may also like

12 comments

Theis LS 11. december 2011 - 23:09

Er der mon nogle steder i dk man kan handle (eller måske bare kigge på) purple label?

Reply
Anonym 12. december 2011 - 07:39

Den undersøger jeg lige – tak for input!

Reply
Sebastian 12. december 2011 - 08:32

MrPorter.com sender til Danmark

Reply
Anonym 12. december 2011 - 08:35

Tak til Sebastian herunder – jeg har netop fået oplyst, at Purple Label fås hos Ralph Lauren butikkerne i London (samt Harrods), Paris, Milano og München. Og så som sagt også på MrPorter.com…

Reply
Vincent 12. december 2011 - 08:46

Med henvisning til afsnit 2 bliver jeg simpelthen nødt til at spørge om du er gammel ØG’er? 😉

Er i øvrigt enig i karakteriseringen af de to labels. Det skal dog siges at det også er muligt at få “normalt” (læs: knap så CPH Fashion Week) festtøj fra Black Label – omend BC vist ikke fører dén del af kollektionen.

Reply
Anonym 12. december 2011 - 09:10

Tæt på, Vincent. Jeg er gammel GHG’er. 🙂

Og ja – jeg mindes også at have set mindre festligt, men stadig elegant Black Label elementer.

Tak for input!

Reply
Vincent 12. december 2011 - 15:00

Hehe, det er jeg sgu ked af at høre! 😉

Reply
Steffen 12. december 2011 - 10:09

Jeg forstår ikke helt fascinationen ved RL, da de ting jeg har haft snitterne i, har haft en kvalitet langt under, hvad prisen lagde op til (strik fra mainline, der tabte alt der ligne pasform efter 3 vask).

Jeg kan dog undres over, at de ikke har hevet RRL ind.

Reply
Anonym 12. december 2011 - 10:15

Nu har jeg ikke haft noget strik på kroppen i mange år fra RL, men mine poloer og skjorter hører til blandt mine favoritter. Og de har ikke tabt facon eller lignende.

I øvrigt kommer der snarligt et indlæg om RL’s nyere Denim & Supply linje… Måske med en konkurrence… 😉

Reply
René Hjortborg Bjørnskov 12. december 2011 - 20:08

Jeg har i mange år godt kunne lide RL og min erfaring er at det holder godt f.eks har jeg haft en denimskjorte der holdt i over 10 år.Jeg synes dog du er lidt hård ved BC herrebutikken, de har nogle ret fine ting hvis man en gang i mellem vil spendere lidt extra

Reply
Anonym 12. december 2011 - 20:12

Godt at høre, René. Jeg synes nu, jeg trækker i land efter den “hårde” udmelding. Og der var fine sager derinde – ingen tvivl om det. 🙂

Reply
Steffen 12. december 2011 - 22:47

Hvis man udelukkende ser på deres herreafdeling, så synes jeg ikke du har været hård, personligt synes jeg der har være langt mellem snapsene derinde, om det har ændret sig, skal jeg lade være usagt.

Angående RL ved jeg ikke om jeg har været uheldig og har fået en mandags model, men 1200kr for en strik, der ligner crap efter 3 vask, er ikke godt nok.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk