Home Ure Linde Werdelin 2012 – et kig på Oktopus II under BaselWorld

Linde Werdelin 2012 – et kig på Oktopus II under BaselWorld

written by Nicolai Klingenberg 26. marts 2012
Pin It

Danske Linde Werdelin var vanen tro også at finde på BaselWorld i år – jeg lagde vejen forbi for at se nyhederne, og du kan se med og se frem til en nytænkning af dykkeruret, hvor en ellers flittigt brugt detalje er undladt. Simpelthen fordi den er unødvendig i Linde Werdelins koncept.

Velkommen til BaselWorld 2012 og Linde Werdelins stand, der er malet gul i forbindelse med årets nyhed.

Inden jeg for alvor lader tastaturet klapre, kan du blive klogere på årets nyhed i nedenstående klip, som gutterne har fået klippet sammen til den nye Oktopus II.


For cirka to år siden kom den første Oktopus til i Linde Werdelin universet, og i fire et halvt år har firmaet desuden udviklet og videreudviklet deres dykkercomputere. Man kunne umiddelbart tro, at “kombien” nu er fuldendt, men kender jeg Linde Werdelin ret, så vil der løbende blive udviklet flere produkter, der vil byde på nye funktioner og konstruktioner – disse skal ses som forbedringer og velovervejede handlinger frem for “Nå, ja – vi har lavet en ny farve på remmen, fordi den er oppe i tiden”

Linde Werdelin Neon Banana - også kendt som Oktopus II

Og når nu vi er ved farver, så skal jeg lige love for, at der er kommet smæk på den nye gummirem. Pas på Oktopus II – den er ny i trafikken. Skriggul. Og hvorfor nu det? Fordi at gul er den den farve, der klarer sig bedst under vandet, når det kommer til synlighed. “Jamen jeg dykker ikke”, tænker du måske. Ingen problemer (siger jeg), for du kan selv skifte dine remme. Lidt lige som Panerai-ejerne kan. Da jeg ikke dykker, ville jeg gå udenom den gule – den er for hidsig til mig. Til gengæld kunne kombinationen af de gule detaljer på skiven og en sort rem godt være interessant.

Graveret blæk(sprutte)

Uret er inspireret af det, der kan beskytte en dykker – nemlig en dykkerklokke. Kassen består af flere dele, der slutteligt bliver samlet og skruet sammen – den efter sigende mest vandtætte konstruktion, som Linde Werdelin har strikket sammen. Som du måske lagde mærke til, så nævnes det i videoen, at selve uret og dets konstruktion ikke ville have været en mulighed for ti år siden. Team Linde Werdelin beviser således, at man hører til i den innovative ende af urskalaen, hvilket jeg personligt finder interessant. Når nu man af gode grunde ikke har et eller flere århundreder på bagen, kan man ligeså godt være den innovative dreng i klassen.

Prøv lige at samle denne sag selv...

Der findes tre kombinationer af den nye Oktopus II – en i rødguld og titanium, mens titanium, DLC og keramik kendetegner en anden. Den sidste er u fuld titanium med keramisk krans. Og alle i 88 eksemplarer – herlig limiteret. Man har ligeledes etableret et samarbejde med Dubois Depraz, når det kommer til værket – navnet siger mig ikke al verden (jeg er ikke den store værkkender), men hjertet lover mellem 40 og 44 timers gang reserve. Prisen? Den begynder ved 54.000 kroner (eks. moms) for varianten i titanium og keramik og topper ved 114.000 kroner (eks. moms) for rødguldssagen.

Tre nyheder på stribe: Oktopus II er navnet.

Er du til en hed date, så får du faktisk to med det nye Oktopus, der ret beset hedder Oktopus II – Double Date. Det omhandler selvsagt datoangivelsen, som er delt op i to separate hjul, der er laserskåret således, at det kun er det væsentlige, der er tilbage. En lettere løsning havde været blot at printe cifrene på hjulet, men nej. Blæksprutten er hyldest til den tidligere Oktopus tattoo, og den har Morten Linde tegnet på den nye to’er.

Rødguldsfrækkerten - her er datohjulene tydeligst...

Der var også noget med en detalje, som typisk kendetegner dykkerure – her tænker jeg på den roterende lynette – eller bezel om man vil – som ikke er at finde på den nye Oktopus. Og hvorfor så ikke det? Det handler blandt andet om, at mekaniske dykkerure sjældent bliver brugt som dykkerure – derudover er tidsmålinger ekstremt vigtigt, når man er under vandet, og der kan en traditionel lynette være knap så præcis. Og det er her, den anden essentielle del af Linde Werdelin konceptet kommer i spil – deres instrumenter. Og på dykkeruret monterer man “The Reef”, hvor den dykkende kan aflæse alle vigtige data elektronisk. Voila – mekanik og elektronik i genial symbiose. Oktopus II tåler i øvrigt 300 meter vand.

Og der har du dykkerapparaturet "The Reef".

Hov – du skal heller ikke snydes for Linde Werdelin SpidoSpeed Black Orange – den kom til forhandlerne i november 2012. Jeg har ikke skrevet om den før, men nu får du lige et kig på den. Her er det særligt remmen, der vinder mit hjerte. Chronographen ligeså, selvom jeg klart er mere til “looket” end selve funktionen. Prisen på denne sag ligger på 93.000 kroner (dertil kommer moms).

Mums med chronograph på: SpidoSpeed er navnet.

Skulle du vælge mellem den nye Oktopus II og SpidoSpeed Black Orange, hvad havde du så valgt?

Pin It

You may also like