Home Gæstebloggere THWKND – en dansker guider til Londons hotspots

THWKND – en dansker guider til Londons hotspots

by Nicolai Klingenberg

Da jeg var 19 år, huserede jeg i London. Det var med jakkesæt, praktikantløn, metrokort og alt fra et folkeligt Club Fantastic til elitære jetset drinks på The Collection i South Ken. Nok mest det første, men nok om det. Dagens gæsteskribent huserer i London, og hun har sat sig for at guide weekendlystne danskere med hang til London på allerbedste vis. I dag får du hendes tips.

Træt af det gængse? Så har THWKND helt andre bud – få dem i dagens indlæg.

Ordene herfra er Nicolines:
Blot halvanden time væk, en flyrødvin fattigere og et par dage ud af kalenderen, mere skal der ikke til for at imponere kæresten med en weekend tur til London – eller skal der? Tænk hvis du henkastet kunne foreslå en designudstilling på V&A, arrangere et besøg på én af Londons nyeste jetset restauranter eller overraske med en taxitur til en hemmelig cocktailbar? Se dét, ville give pluspoint i bogen! Og det kan rent faktisk lade sig gøre – endda for mindre end du tror!

Dagens gæsteskribent i undergrunden og på opdagelse efter det bedste byen har at byde på.

Concierge services kan nemt relaterer til mere eller mindre heldige erfaringer med hotel concierges eller en forestilling om, at sådan noget koster mere end en månedsløn. Men det er her, du er nødt til at tro om igen. THWKND er en boutique concierge, som planlægger og booker din WKND. En tur til London er ikke bare en tur til London, for hvem har lyst til at havne i turistfælder eller støde ind i andre Wallpaper rejsende, som tilfældigvis også har valgt samme restaurant?

Jeg har i det følgende sammensat en guide med et par af mine hemmelige gemmesteder i London. Men husk: nu er guiden her jo offentlig tilgængelig, så hvorfor ikke få planlagt din helt egen personlige tur?

BARER

Bar: The Connaught Bar
The Connaught bar er uden tvivl en bar for rigtige mænd! Baren er en del af det femstjernede Hotel Connaught og ligger i Londons eksklusive Mayfair kvarter. Kraftige lænestole, pejs og kubistisk kunst fra 20’erne er kodeordene for den gennemførte bar. Både tjenere og bartendere kan deres kram, og alt kan lade sig gøre. Hvis rygeforbud ikke var en realitet, var det uden tvivl stedet at tænde en cigar og nuppe en whisky. Baren er kendt for at lave cocktails til perfektion, og stedet kan prale af at have nogle af Londons bedste bartendere, som har vundet flere priser for deres håndværk. Da det er en hotelbar, behøver du ikke at melde din ankomst, men sørg for pudsede sko og elegant fremtoning.

Connaught

www.the-connaught.co.uk

Cocktailbar: Purl
Purl er egentlig navnet på en klassisk engelsk drink, men klassisk kan cocktailbaren med den skjulte beliggenhed i en kælder i Marylebone ikke ligefrem siges at være. Purl er kendt for at lave cocktails med en twist og gør gerne en dyd ud af at servere cocktails med ingredienser, som du ikke troede passede sammen. Lov mig at bestille bord, da det lille sted hurtigt bliver fyldt. Planlægger du at komme fredag eller lørdag, bør du bestille bord mindst en uge før.

Vær ude i god tid, hvis turen går til Purl

www.purl-london.com

RESTAURANTER

Restaurant & Bar: Sketch
I Londons hjerte, ikke langt fra Piccadilly Circus, findes en af de nok mest syrede barer og restauranter. Baren har åbent til sent og kræver ikke gæsteliste, hvilket i sig selv er en kommentar værdig, idet de fleste af Londons klubber og mere elegante barer har gæstelister og dermed kræver et større planlægningsarbejde. Omvendt er en opringning til Sketchs Michelin restaurant The Lecture Room nok en god idé, hvis man kunne tænke sig at indtage en middag i syrede omgivelser. Tænk Versace møder fransk overklasse og du har et godt billede af restaurant Sketchs interiør. Jeg vil anbefale deres 6-retters Tasting Menu til 95£. Hvis du ikke er parat til at smide sådan et beløb, så ved jeg, at restauranten tilbyder en 3-retters frokost menu til £49. Vær forberedt på en bibel af et vin menukort med vine i den dyre ende.

Sketch

www.sketch.uk.com

Restaurant: Fino
Un poco de jamon Iberíco? Restaurant Fino er spansk og ejes af to spanske brødre, som selv udgør en del af tjenerstaben på den meget travle restaurant beliggende i Soho. På spansk vis består menukortet af forskellige tapasretter, som selvfølgelig skal deles. Menukortet byder både på de mere klassiske spanske retter, men jeg vil klart anbefale også at prøve restaurantens ’today’s special’. Undertegnede kastede sig ud i blæksprutte og kæmperejer. Forvent ikke smukt dekorerede tallerkner og æstetiske retter. Hvad du i stedet skal lægge mærke til (og smage på) er restaurantens brug af fantastiske råvarer. Deres pølser og oste er fantastiske. Et godt tip er at bestille bord i baren til frokost, for så er der 50 % på maden. Baren egner sig dog ikke til hold af mere end to personer, da det ellers kan være lidt svært at tale sammen.

Spansk a la restaurant Fino

www.finorestaurant.com

SHOPPING

Present
Tøjbutikken Present er en cool øst London biks, som sørger for, at Londons mænd kan skille sig ud, når de i weekenden ikke går med jakkesæt. Butikken kan bedst beskrives som en blanding af danske Wood Wood og Gun & Gents med tøj, finurlige accessories og bøger. Øst London er generelt et besøg værd, da området arbejder på højtryk for at få status som Londons nye hippe område.

Present – alt godt til manden

www.present-london.com
Dover Street Market
Måske er stedet ikke et af de mest hemmelige shopping spots i London, men jeg er nødt til at nævne stedet, da det bør være på listen over steder,  man bør besøge. Fem etager med tøj og sko kan måske tage pusten fra mange, men udvalget er fænomenalt med mærker som Thom Browne, Rick Owens, Lanvin og Yves Saint Laurent. Du kan placerer kæresten på én etage og selv tage på udflugt på en anden. På 5. sal kan finder du butikkens kæmpe udvalg af Comme Des Garcons T-shirts, og så kan du spise en hurtig shopping snack.

Dover Street Market

www.doverstreetmarket.com

Der er netop oprettet en Facebook-side for THWND – besøg den her <–

Lyst til flere artikler om rejser? <– Værsgo.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk