Home EkviperingGrej & grooming HandcfraftedCph – bagmanden Anders Forup taler ud

HandcfraftedCph – bagmanden Anders Forup taler ud

by Nicolai Klingenberg

Vi har været omkring emnet “Mænd og smykker” et hav af gange. Det er ikke helt nemt. Min overbevisning er dog stadig, at lidt er godt. Noget tyder på, at Anders Forup fra HandcraftedCph deler samme opfattelse. Jeg faldt over hans kreationer, som fængede mig fluks. Det er minimalistisk, gerne børstet og som oftest i selskab med en karakteristisk, grafisk baggrund. Anders Forup kreerer smykker til kvinder, men der er også sager på vej til mænd. Han har også en butiksåbning lige om hjørnet og taler i dag ud om sit virke.

Flere remedier

Fremstillingsremedier

Anders – du står bag HandcfraftedCph, men hvad er konceptet?
Tanken er eller var, at lave smykker i hånden, hvor man skulle kunne mærke, hvor de kom fra. Der skulle en afsender på, det skulle være lokalt og på et lille værksted, og folk skulle have muligheden for at komme med ændringer og få deres egne ting lavet – uden at det kostede en formue. Tanken var, at en dreng også kan lave smykker og måske slå på skarpe enkle linjer og streger i designs og look! Et udtryk der ikke var for pyntet, og som havde en håndsmedet udtryk.

Absolut elegant!

Absolut elegant!

Hvornår og hvordan kom du på idéen?
Jeg har lavet småting i flere år. Men tanken om at lave mit eget mærke og mine egne ting under ’Handcrafted’ kom i 2012, efter jeg havde lavet ting og sager til venner og veninder i noget tid. Flere begyndte at spørge på mine ting, og det blev sjovere og sjovere at udvide det.

Til kvinderne

Til kvinderne

Og hvad er din baggrund?
Jeg er af en guldsmede-familie –  far og farfar var guldsmed. Jeg har altid selv leget med faget, men er gået mere design-vejen end den klassiske vej. Jeg har bygget på løbende og leger og prøver mig frem, så autodidakt, blandet med gode folk omkring mig, der kan hjælpe mig, når jeg skal knække koden til at få lavet mine tegninger ordentligt.

Anders Forup - kreatøren bag smykkerne

Anders Forup – kreatøren bag smykkerne

Mænd og smykker kan blive en øm affære. Hvordan vil du beskrive HandcraftedCph-stilen?
MEGET! Det er derfor jeg har trukket i bremsen, når det gælder herresmykker. Det er så umådelig svært et område. Men det er på vej – og kommer her i 2014, lidt små spadestik – det bliver spændende, om det kan fænge an!

Hvad går du selv med?
– Jeg går selv med en guldkæde, en palmekæde, en helt simpel tynd kæde til under brystet inde under trøjen.

Hvad kan vi forvente at se fra dig fremadrettet?
Der er mange ting i støbeskeen, en lille designbiks på Sønder Boulevard 59, Lokal kommer den til at hedde. Åbner den sammen med Line Hvass – det bliver som en lokal købmandsbutik, udelukkende med håndlavede sager. Mine smykker og en masse andre sager!

Den kommende butik kommer til at hedde Lokal.

Den kommende butik kommer til at hedde Lokal.

Du laver også på bestilling – hvad har været en spændende opgave so far?
Der har været så mange i 2013. Føler mig meget privilegeret. Vielsesringe er fantastisk. Mest af alt fordi man kan snakke med modtagerne og prøve at få deres ønsker frem, være en lille (men vigtig) del af deres kæmpe dag (og fremtid). Lige nu er jeg ved at lave en lille banjo i sølv, det er jeg også lidt spændt på!

Til en vielse

Til en vielse

Hvilken person – levende som død – ville være mest interessant at kreere noget til?
– Den er svær – ville gerne lave smykker til ældre mænd. Er vild med stilede ældre mennesker, mænd specielt der bliver ved med at gå op i, hvad de har på. Der er noget specielt over det. Så herhjemme er Jørgen Nørgaard eller Jørgen Leth måske gode bud!

Hvilket ædelmetal foretrækker du at arbejde med?
– Der er fordele og ulemper ved det hele. Alsidighed er tit kodeordet, guld er blødt, blødere ved højere karat. Rosaguld er meget fremme nu, det har en fantastisk glød, men jeg bøvler lidt med det. Det har sit eget liv. Sølv er en favorit, du kan eksperimentere så meget med det. Kobber og messing er også spændende og har indgået i en del af mine sager, specielt specialbestillinger tidligere!

Et styk bangle

Et styk bangle

Hvad mener du, at enhver mand bør vide om “smykker”?
At de ikke er så farlige, og ikke kun er til at glæde kæresten. Selv om jeg også skal blive bedre til at bruge dem selv.

Tre hurtige til Anders:

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– I Paris for en måneds tid siden, jeg havde møde med en butik, der ville indgå et samarbejde med mig, fantastisk stemning og helt vild modtagelse.

Hvilket ur er som oftest at finde på dit håndled?
Mit favorit er et Rolex Shock-Resisting, en gammel bandit, men så fantastisk et ur. Lidt utraditionelt er det noget større i urskiven, end hvad var normalt for den tids ure.

Vintage sagen

Vintage sagen

Hvad byder 2014 på?
– Masser af værksted og små og store drømme!

Følg Anders på Instragram: HandcraftedCph eller på Facebook her

My Pleasure kan følges her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk