Home PindemadderBobler Vin fra Sydafrika kan for eksempel hedde Spier

Vin fra Sydafrika kan for eksempel hedde Spier

by Nicolai Klingenberg

I går aftes sad Fætter Anders og jeg i Nyhavn. Vi havde solen i masken, vi nød stemningen, og Fætter Anders havde samlet en flaske vin op på vejen. Vi var nogle baryler, i og med vi drak vinen af plastickrus, men vinen var aldeles udmærket og fra vinhuset Spier. Den lille Nyhavns-anekdote hænger således aldeles fint sammen med dagens Q&A, som netop omhandler vinhuset Spier.

Et kig på et par tilfældige fade hos Spier.

Et kig på et par tilfældige fade hos Spier.

I er Spier – men hvad er jeres historie?
– Spier er en af Sydafrikas ”‹”‹ældste vinfarme med en historie, som kan dateres tilbage til 1692. Vinfarmen er en af ”‹”‹de mest præmierede i landet. Spier er udover en vinfarm også et hotel, som ligger i Stellenbosch, cirka en halv times kørsel fra Cape Town.

Vi fokuserer på initiativer, der gavner miljøet og samfundet. For eksempel bliver 100% af farmens spildevand og 90% af dens faste affald genbrugt, og Spier er kendt for sin ansvarlige tilgang til turisme. Vinfarmen er flere gange blevet anerkendt af forskellige eksterne organisationer, herunder Fair Trade in Tourism (FTTSA) og vinindustriens Ethical Trade Association (WIETA). I 2011 anerkendte Condé Nast Traveler Spier vinfarm med en World Saver Award, fordi den er den ypperste internationale rejsedestination, der lever op til deres “Doing it All” kriterier for bæredygtige destinationer. Det er vores historie. Kort fortalt.

En vinmark i Sydafrika - en Spier vinmark i øvrigt

En vinmark i Sydafrika – en Spier vinmark i øvrigt

Hvad tæller jeres sortiment i dag?
– 28 vine over otte kollektioner i Danmark.

Hvad kendetegner jeres hus?
– Vi er en af de mest præmierede vingårde i Sydafrika. Vores vine har vundet adskillige awards i konkurrencer verden over, og så er vi som sagt også kendt for vores bæredygtige tilgang til forretning, hvor vores målsætning er at balancere rentabilitet med sociale- og miljømæssige mål.

En vinsmagningsmatrikel hos Spier

En vinsmagningsmatrikel hos Spier

Og jeres vine i bred forstand?
– Vores vine er kendt for at være “god værdi for pengene”. De er også et glimrende eksempel på, hvad der er storslået ved Sydafrikanske vine, som indfanger solskinnet og klimaet i dette land. Danskerne elsker smagen af vine, som kun meget solskin kan levere!

Hvad med jeres best-seller?
– I Danmark er Spier Vintage Selection vores best-seller, men Spier Creative Block og 21 Gables lige i hælende og er hurtigt voksende. I Sydafrika er Spier Signature kollektionen af vine vores best-seller, og Spier Creative Block klarer sig også virkelig godt.

Det føromtalte hotel i tusmørke

Det føromtalte hotel i tusmørke

Bud på vin og mad match?
Spier Creative Block 2 med tærte af kød fra  fritgående kylling og ovnbagte grøntsager.

Spier Creative Block 5 med langtidsstegt lammeskank og kartoffelmos af søde kartofler.

Creative Block 5 vinen - den har jeg til gode

Creative Block 5 vinen – den har jeg til gode

21 Gables Pinotage med langtidsstegt svin og grillede eller ovnbagte grøntsager.

Hvor kan man få fingre i Spier – og hvad koster vinene fra?
– Spier vine kan købes i Irma, SuperBrugsen, Daglig Brugsen og Kvickly i hele landet og koster mellem 54,95 kr for Spiers Friedas Wine some er Fair Trade til 299,95 kr for Spier Frans K Smit, som er navngivet efter Spiers annerkendte Cellar Master.

Kældermester Frans Smit

Kældermester Frans Smit

Følg med på Spiers Facebook-side her

 Skål med My Pleasure på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk