Vi er midt på ugen, og uanset om du har for vane at skåle i danskvand, læskedrik eller en drink, så skal det her handle om sidstnævnte. Den hedder i øvrigt Bærhavens Glæder. Den kan du skænke dig efter en afrundning af… Børnehavens glæder.

Sagen er den, at seks bartendere fra Norge, Danmark og Sverige har kreeret en gin – med hjælpe fra erfarne destillatører – der er baseret på de gode ingredienser fra den nordiske natur omkring Skagerraks kyster og hav. Navnet på gin’en? Skagerrak.
Den nordiske spirtuosa er hældt på en “havblå farve med et sandblæst look”, som ydermere har tre hvide prikker på forsiden. Prikkerne? De symboliserer de tre fyrtårne, som omkranser Skagerrak: Hanstholm Fyr i Danmark, Lindenes Fyr i Norge og Pater Noster Fyr i Sverige. Der er mere at storytelling at komme efter, men lad os i stedet få lidt at styrke os på.
Til Bærhavens Glæder skal du bruge:
30 g Skagerrak Gin (det står i opskriften – og du forstår nok, når du læser videre)
*
40 g Brombær Shrub
*
Top med danskvand
EN BROMBÆR SHRUB BESTÅR AF
100 g brombær
*
160 g sukker
*
80 g æblecidereddike
*
5 kviste (citron) timian
*
5 hele hvide peberkorn
*
2 tørrede allehånde bær
Kom “shrub”-ingredienserne i en gryde, og bring disse til kogepunktet. Sluk for komfuret, og lad det trække, mens væsken køler ned. Si væsken i en beholder, og put den i køleskabet.

Tilblivelsen:
Placer et højt glas på køkkenvægten og nulstil. Hæld Skagerrak gin og brombær shrub i glasset. Fyld glasset til randen med is og top op med danskvand med masser af brus og rør rundt. Pynt drinken med friske brombær fra haven og måske lidt vandmynte. Danskvand kan eventuelt også erstattes med mousserende vin. Og jeg vil mene, at det ikke skader, hvis du anvender mere end 30 gram gin i Bærhavens Glæder, men smag dig frem.
Hørte du champagne-podcasten med Anders? Den venter på dig her