Home PindemadderBobler Lyn-nyt: Bærhavens Glæder – en umiddelbar herlig drink

Lyn-nyt: Bærhavens Glæder – en umiddelbar herlig drink

by Nicolai Klingenberg

Vi er midt på ugen, og uanset om du har for vane at skåle i danskvand, læskedrik eller en drink, så skal det her handle om sidstnævnte. Den hedder i øvrigt Bærhavens Glæder. Den kan du skænke dig efter en afrundning af… Børnehavens glæder.

bærhavens glæder
Bærhavens Glæder – og en omgang Skagerrak (gin)

Sagen er den, at seks bartendere fra Norge, Danmark og Sverige har kreeret en gin – med hjælpe fra erfarne destillatører – der er baseret på de gode ingredienser fra den nordiske natur omkring Skagerraks kyster og hav. Navnet på gin’en? Skagerrak.

Den nordiske spirtuosa er hældt på en “havblå farve med et sandblæst look”, som ydermere har tre hvide prikker på forsiden. Prikkerne? De symboliserer de tre fyrtårne, som omkranser Skagerrak: Hanstholm Fyr i Danmark, Lindenes Fyr i Norge og Pater Noster Fyr i Sverige. Der er mere at storytelling at komme efter, men lad os i stedet få lidt at styrke os på.

Til Bærhavens Glæder skal du bruge:

30 g Skagerrak Gin (det står i opskriften – og du forstår nok, når du læser videre)
*
40 g Brombær Shrub
*
Top med danskvand

EN BROMBÆR SHRUB BESTÅR AF

100 g brombær
*
160 g sukker
*
80 g æblecidereddike
*
5 kviste (citron) timian
*
5 hele hvide peberkorn
*
2 tørrede allehånde bær

Kom “shrub”-ingredienserne i en gryde, og bring disse til kogepunktet. Sluk for komfuret, og lad det trække, mens væsken køler ned. Si væsken i en beholder, og put den i køleskabet.

Skagerrak gin bærhavens glæder
Flaskepost fra Skagerrak

Tilblivelsen:
Placer et højt glas på køkkenvægten og nulstil. Hæld Skagerrak gin og brombær shrub i glasset. Fyld glasset til randen med is og top op med danskvand med masser af brus og rør rundt. Pynt drinken med friske brombær fra haven og måske lidt vandmynte. Danskvand kan eventuelt også erstattes med mousserende vin. Og jeg vil mene, at det ikke skader, hvis du anvender mere end 30 gram gin i Bærhavens Glæder, men smag dig frem.

Hørte du champagne-podcasten med Anders? Den venter på dig her

Facebook er her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk