Home PindemadderBobler Copenhagen Distillery vil blæse dig et stykke (med Holmegaard og whisky)

Copenhagen Distillery vil blæse dig et stykke (med Holmegaard og whisky)

by Nicolai Klingenberg

Er du glad for mundblæst glas? Og en whisky? Og må det hele gerne være for de få og i øvrigt dansk produceret? Alle tiders du – Copenhagen Distillery har nemlig kreeret Københavns første whisky (single malt i øvrigt), som nu kan handles i en limiteret produktion på 100 nummerede flasker. Flaskerne? De er mundblæst hos Holmegaard…

Copenhagen Distillery
Dansk med danske på: Copenhagen Distillery og Holmegaard

Der har været flot luftgennemstrømning hos Holmegaards glaspustere i 200 år, og sagaen lyder i øvrigt, at en glaspuster efterlader en lille del af sin sjæl, når han eller hun blæser et stykke glas. Nå – den første københavnske single malt whisky fås altså i 100 nummerede såkaldt klukflasker, som har været en del af Holmgaard siden 1825, hvor de første pust blev leveret.

Klukflasken har i øvrigt sit navn på grund af den (kluk)lyd, der høres, når noget hældes ud af flasken, og da alt er lavet i hånden (og med munden så at sige), vil alle flasker have sit eget udseende – det kan godt være, du skal kigge godt efter for at se det, men det er en charmerende tanke.

Copenhagen Distillery arbejdet i øvrigt efter devisen “local produce”, og det betyder, at whiskyen er fermenteret, destilleret og modnet på fad i København. Et pudsigt sammenfald? Så gerne. Whiskyen blev “født” i bygningen Bryggergården, som Copenhagen Distillery nu er flyttet fra, men i selv samme bygning havde Kastrup Glasværk til huse for længe siden – og det glasværk var også en del af Holmegaard, hvor klukflasken blev produceret.

Copenhagen Distillery
“Hello darkness my old friend…”

En film? Okey-dokey.

Prisen er opgjort pr centiliter, da flaskernes indhold varierer fra 20 til 35 centiliter – og en centiliter er prissat til 26 euro. Flasken er medregnet i prisen. Du kan læse mere her

Du kan skænke flere drikkelige artikler på My-Pleasure.dk her

Facebook? Ork ja – lige her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.