Home Tech Huawei Honor 6 – sublimt kamera i ordinær indpakning

Huawei Honor 6 – sublimt kamera i ordinær indpakning

by Nicolai Klingenberg

Det er blevet tid til at se nærmere på et nyt ringeapparat. Navnet er Huawei Honor 6, og jeg har haft fornøjelsen af nørkle med nyheden. Jeg er i jævnlig kontakt med mobilproducenter, og det, jeg primært værdsætter, er et godt kamera. Det hænger sammen med de talrige skud, jeg tager. Og deler. Samtlige skud i dette indlæg er taget med den nye Huawei Honor 6 – og er ikke blevet redigeret.

Lad mig begynde med det, der ville have været oplagt: At erhverve mig “den nye iPhone” – ikke så meget på grund af signalværdi, men fordi jeg arbejder på en MacBook Air, og det har jeg ikke i sinde at ændre. Men altså – en iPhone ligger så absolut i den dyre ende, og når man ser på udviklingen og lanceringen af “nyheder” på mobilfronten, så fandt en udskiftning fra min iPhone 4-something ikke sted, da Apples nyeste sag ramte markedet. Jeg har med andre ord kørt Android siden maj.

Skiftet var langt værre end ventet. Det har jeg skrevet om før. Og nu er jeg altså i gang med Huawei Honor 6. Indrømmet – det er ikke en fest at skifte telefon, og det havde været meget nemmere at gå fra en iPhone til en nyere, men det er heller ingen stor pine. Og slet ikke når sagen kan synkronisere væsentligt indhold fra tidligere telefoner via din gmail. Det kan sågar ske, inden du har mokket sim-kortet over – bare du har en wifi-forbindelse. Det kan godt være, det er nyt for mig, men fniser du over faktummet, skal du så være velkommen til at fortsætte.

Designet? Det er en telefon. Jeg kan helt oprigtig ikke komme op at ringe over et telefons design eller materialer. Jeg ved, at en telefon er noget, man bruger flittigt og er “noget”, man altid har med sig, men jeg får på ingen måde et nært forhold til design og lignende, som jeg for eksempel gør med ure. Hvorfor? Fordi jeg ikke længere anser en mobiltelefon som et produkt, man har ret længe. Og her kommer så et interessant faktum, for Huawei Honor 6 koster omkring 2.500 kroner. Prisen kan selvsagt virke skræmmende, for får man ikke, hvad man betaler for?

Jeg har endnu ikke oplevet noget, der virker krampagtigt, sløvt eller dårligt ved den nye telefon. Tværtimod. Kameraet imponerer. Virkelig. Telefonen har det, jeg skal bruge – og da Android fungerer absolut godt. De indvendige dele, skal jeg ikke kloge mig for meget på, men jeg kan konstatere, at telefonen er kvik i opstart, manøvrering

Swype. Den funktion må jeg slå et slag for. I stedet for at taste et bogstav ad gangen, så fører du din finger rundt på tastaturet, når du skriver. Kan den følge med? Altså ja. Swype opfangede ord som “middagsmaden” og “julefrokost”. Funktionen er muligvis overflødig eller mindre effektiv på korte ord, men jeg fornemmer en tidsbesparende partner i det lange løb. Jeg er dog udmærket klar over, at andre telefoner (jeg mener, det er Sony, der også har et lignende system) tilbyder samme finesse.

Man lover ikke bare lang batteritid, men også en hurtigere opladning end den, man finder hos konkurrenterne. Jeg har i øvrigt læst et sted, at din telefon oplader på halv tid, hvis du sætter den på flightmode, så hvis du ikke vil forstyrres eller bare har travlt, kan du jo prøve det af. Selv tak.

Omend specs ikke er det mest sexede fænomen, så du lidt brugbar viden om kameraet. Forvent  13 megapixel kamera med f/2.0 optik. Funktioner? HDR, panorama og “bedste foto”, som telefonen selv kårer. Du flytter nemt fokuspunkt ved at trykke på skærmen, og er du karrig med pladsen, kan du selvsagt indstille kameraet til en mindre opløsning. Skal du skyde dig selv, findes der et kamera på fem megapixel på den side, du kigger på.

All right. Hvis du vil vide, hvilken af de tre Android telefoner, jeg har brudt mig bedst om, så må jeg sige Huawei Honor 6. Den sidste Samsung var pænere, den første fra HTC var en light-udgave af en større model, og min begrundelse er baseret på kameraet, da det er den funktion, jeg finder mest nyttefuld. Omend indlægget er sponseret, så skal du altså ikke tro, at det hænger sammen med min dom.

Du kan vinde en Huaweu Honor 6, hvis du sender et foto, du har skudt med din nuværende telefon til nk@my-pleasure.dk – konkurrencen slutter søndag den 30. november!

Læs mere om Huawei Honor 6 her

My Pleasure er på Facebook her

You may also like

1 comment

nicolaiklingenberg 1. december 2014 - 19:07

Tillykke til Daniel Andersen, som dommerpanelet kårede som vinder! Se samtlige fotos på https://www.facebook.com/detgodeliv

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk