Home Tech Nokia 7.2 – et kig på en billig (og god) smartphone

Nokia 7.2 – et kig på en billig (og god) smartphone

by Nicolai Klingenberg

Hands-on: Nokia 7.2

Reklame for Nokia. For år tilbage ringede jeg af på min iPhone, og siden da har jeg jeg været en Android mand. Jeg har været omkring en del producenter, og senest har jeg lånt en Nokia 7.2. Telefonen er en fast følgesvend i mit virke, og selvom jeg slår alle notifikationer fra, så bruger jeg telefonen flittigt. Primært til fotografering. Derfor er samtlige fotos i denne artikel også skudt med netop Nokia 7.2.

Nokia 7.2
Tørret installation – foreviget ganske flot med en mid-range telefon. Nokia 7.2 for at være helt konkret.

Inden vi kommer til et par testskud, skal Nokia 7.2 have ros for sin fingeraftrykslæser. Jeg har hidtil haft læseren placeret i glasset på min telefon, og selvom det giver et mere “clean” look med en sådan ordning, så har jeg ikke været udpræget begejstret for den placering – den har simpelthen ikke været god nok til at læse aftrykket korrekt. Rent fysiologisk finder jeg det også en kende bøvlet at bruge forsiden at telefonen. Derfor er begejstringen stor, når du bruger pegefingeren i et let tilgængeligt felt på bagsiden af Nokia 7.2. Er du slet ikke til fingeraftryk? Så brug ansigtsgodkendelsen. Eller en kode, du taster.

Nokia 7.2
Ding-dong

Telefonen er prismæssigt placeret mid-range. Jeg lod mig fortælle, at det betyder, at den ikke er den hurtigste hingst på galopbanen, men jeg må tilstå, at jeg ikke helt kan hitte ud af, hvor det er den for alvor halter. Jeg har gjort mig umage, og kamerafunktionen kan føles minimalt langsommere i opstart end min gamle telefon, men jeg har ikke tidsmålt på sagerne.

Internet-browsing? Intet problem. Det suser afsted – også på de tungere sider (nej, ikke den slags). Du vil sikkert kunne mærke en forskel, hvis du sidder med en af markedets dyreste apparater, men det gør du ikke med Nokia 7.2 – topmodellen koster 2.699 kroner og den har 6 gb ram og 128 gb “lager”. Du kan i øvrigt tilføje helt to simkort og et Micor SD lagringskort, hvis du er pladsbegejstret.

Frost på autorude anno 2019

Holdbarheden? Altså teknologisk er du ganske fint rustet, da telefonen kommer med tre års systemopdateringer. Det faktum kræver selvsagt, at telefonen kan holde til noget. Og det kan. Mit gamle apparat var skabt af rigelige mængder glas, hvilket har gjort, at jeg har flere revner og flækker. Drønærgerligt. Måske passer du bedre på din telefon, end jeg gør, men Nokia 7.2 er lavet af en særdeles solid kompositblanding, der gør den hårdfør.

Nokia 7.2
Sol og skygge på afstand

Personligt er jeg ganske ligeglad med min telefons design og farve, så længe den fungerer, men der er tre farver at vælge i mellem: Charcoal, Cyan Green og Ice.

På telefonens venstre side finder du en Google Assist knap (som kan bruges til andre funktioner, om du lyster), og det betyder, at assistancen til alt mellem himmel og jord (samt Internet) blot er et klik væk. Responsen er lynhurtig, så det er heller ikke her, hastigheden halter.

Opkig.

Nå. Kameraet er det vigtiste for mig, og hos Nokia har man allieret sig med Zeiss, og det betyder 48 MP tredobbelt kamera. Men hov – selfiekameraet overgår mit tidligere mobilkamera med uhyggelige længder. Det fungerer virkelig fint og ugnidret. Findes der bredformat? Naturligvis. Og pro-funktion, hvor du for eksempel kan rumstere med dybdeskarphed? Det kan du tro.

Nokia 7.2
Gelænder-liv

Og hov. Det er muligt, det ikke kun er noget, denne her Nokia 7.2 kan, men når du overfører fotos via Bluetooth, så spørger apparatet selv, om du vil sende dem i fuld størrelse eller komprimeret. Det er en herlig funktion. Der er selvsagt mere at komme efter, men jeg synes, du selv skal nørde specs og andre finurligheder. Det kan du gøre hos Nokia her

Nokia 7.2
Close-ups…

Der findes mere tech-relateret indhold på My-Pleasure.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk