Home Hello sailor Feadship Como – 46 meters flydende liebhaveri

Feadship Como – 46 meters flydende liebhaveri

by Nicolai Klingenberg

I 1849 blev det grundstenene til yacht-firmaet Feadship lagt. Det foregik i Holland, og sidenhen er det gået slag i slag. Og fod efter fod. I dag skal vi lure nærmere på en 151 fods frækkert ved navn Como.

Dagens folkebåd...

Dagens folkebåd…

Lad det være sagt med det samme: Vi har med en custom yacht at gøre. Der er altså ikke tale om en stangvare, som du kan pille ned fra en eksisterende produktion for dernæst at plopse den i havnen. Alt er med andre ord lavet efter ønske. Eller ønsker. Kundens egne naturligvis.

Pokkers. Vi glemte de mousserende dråber.

Pokkers. Vi glemte de mousserende dråber.

Brugen af glas er ikke til at komme udenom, og kunden var svært begejstret for store vinduer – Feadship pointerer, at det faktum kan kobles til samme ”trend”, som ses i byggeriet, hvor glas også vinder frem. Og så nævnes det, at brugen af glas i yachts kun lå på sølle syv procent i 1960’erne. Det handler om at få mere naturligt lys ind – både på yachts og i bygninger – og så har Feadship i øvrigt også taget ”bundglas” i brug, så oceanernes liv kan observeres indefra.

Glas

Med brugen af glas får ejeren ydermere et luftigt og let udtryk på sin yacht

Hvis vi tager et kig på øverste etage – soldækket – finder vi pop-up fjernsynsapparat, en stor grill (ejeren er fra New Zealand, hvor man ynder at smide et og andet på BBQ’en) samt en cocktailbar. Der er selvsagt også markise, som kan rulle ud for skygge.

Drønhyggeligt

Drønhyggeligt

sdfd

baren bagerst i højre side af fotoet

Øverste dæk - fly bridge'en

Øverste dæk – fly bridge’en

Ejeren bad ydermere om et maskulint og roligt udtryk på hoveddækket. Her har man valgt glas, marmor og ibenholt på materialefronten, mens en række glidende døre kan gøre inde til ude og omvendt. Dækket rummer underholdning i form af 82 tommers TV, spisebord med plads til mange (og endnu flere, hvis det trækkes ud) samt roterbart siddemøblement. Forvent desuden poleret stål med spejleffekt og ejer-suite med masser af plads og et stort baderum.

Hoveddækkets udeområde

Hoveddækkets udeområde

sdfds

Rul eller klap spisebordet ud – og dæk op til fest

dffd

Sofagruppe

Ejers gemakker

Ejers gemakker

En etage længere nede finder vi plads til gæsterne. Fire værelser med udkig til det både element – selv fra sengene. Man har valgt at placere disse utraditionelt og i modsat retning af ”det normale”. De dertilhørende badeværelser byder på hvid, græsk marmor, som er udpeget af ejeren selv. Der er også på dette dæk, at medarbejderstaben har til huse. Eller kahyt om du vil.

Gæsteopholdsrum med frit udsyn til vand

Gæsteopholdsrum med frit udsyn til vand

Det famøse marmor

Det famøse marmor

Feadship Como kom til havs i 2014. Yachten rummer 51.000 liter brændstof, 16.000 liter ferskvand, cruiser med 14 knob i timen, men kan klare 19 knob på toppen. Prisen er ikke sådan lige at støve op, men skidt pyt – yachten er betalt for længst.

Styreplads og styrepult

Styreplads og styrepult

Fra oven...

Fra oven…

Pust i matrosfløjten på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk