Home PindemadderBobler World Class 2015 – Danmarks bedste bartender er kåret

World Class 2015 – Danmarks bedste bartender er kåret

by Nicolai Klingenberg

World Class lever i aller bedste velgående, og for en lille uges tid siden, blev den danske vinder kåret. Han er ikke bare “dansk mester i cocktails”, men han kan også se frem til at deltage i den globale finale i Sydafrika til september…

sdfsdf

København K – sidste uge…

Ted Dako shaker og ryster til dagligt på Bar25 i København, men har altså også snuppet titlen som Danmarks bedste bartender i 2015. I selskab med den svenske bartender Karl-Martin Edin fra Open/Closed  i Umeå og den norske bartender Jørgen Dons Raus fra Raus i Trondheim drager den nordiske trio mod syd for at dyste om verdensmesterskabet. I øvrigt skal du vide, at der på nordisk plan var 17 bartendere med i dysten om pladserne til finalen.

Den danske vinder Ted Dako

Den danske vinder Ted Dako

Der var stil over løjerne, da det de Nordiske deltagere skulle kåres, og hele tiltaget løb af stablen på henholdvis Balthazar Champagne Bar og Hotel d’Angleterre. Over to dage skulle dommerne imponeres med alt fra gedigent håndværk til overraskelser udi sanser og smag. Dommerpanelet er i ørigt et skarpt hold, som tæller eksperter fra branchen, men også tidligere vindere og deltagere i Diageos World Class konkurrence.

”Ted var fantastisk. Især fordi han både formåede at kombinere en underholdende præsentation af sine cocktails med en høj grad af kontrol og samtidig demonstrerede et meget højt teknisk niveau”, lød det fra dommer Erik Lorincz, som var den globale vinder i 2009. Erik er i dag bosat i London, hvor han er at finde på The Savoy Hotel. Lorincz er kendt “world wide” for at indarbejde botaniske elementer i sine cocktails, men især er han blevet synonym med god stil og gentlemanship bag baren.

En velklædt dommerkomité

En velklædt dommerkomité

Og hvad var det så, der gjorde, at Ted stak af med vinderpladsen? Det var to cocktails, som du får ingredienserne til herunder…

Cocktail: King George’s Breakfast Tea
50 ml Johnnie Walker Blue Label
20 ml lemon juice
30 ml honningsirup
Moste ingefær
Pebermynte
Kogt vand

Ted D i fuld sving

Ted D i fuld sving

Cocktail: Queen Mary’s afternoon Delight
40 ml Ron Zacapa 23
30 ml lemon juice
40 ml honningsirup
Hindbær
Timian

Og en flot, dansk kreation

Og en flot, dansk kreation

Vi snupper også lige et par ord – og en opskrift – fra den norske vinder. Han hedder Jørgen Dons Raus, og er at finde på baren Raus i Trondheim. Fra hans mund lød følgende, da han blev kåret som vinder:
– Dette er noe av det morsomste jeg har vært med på! Jeg gleder meg utrolig mye til neste konkurranse, og håper å kunne ta seieren hjem til Norge/Skandinavia denne gangen. Omend det er norsk, så håber jeg, du forstår ordlyden.

En glad nordmand a.k.a. Jørgen

En glad nordmand a.k.a. Jørgen

Jørgens cocktail hed i øvrigt Pinapple Express og består af:
7 cl Ron Zacapa 23
4 cl ananasjuice
2 cl limejuice
2 cl sukker
2 dråber vaniljeessens
Lime zest

En servicemeddelelse om Diageo World Class? Så gerne.
Diageo World Class er verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence. 15.000 bartendere fra 50 lande er til dato blevet trænet gennem konkurrencen, der har eksisteret i nu syv år. I konkurrenceforløbet bliver bartenderne testet i deres mixologi-evner, og undervejs skabes exceptionelle drikkeoplevelser og bartenderfaget tages til nye højder. Diageo World Class giver desuden bartenderne vejledning og træning gennem partnerskaber med nogen af branchens allerdygtigste skikkelser, og vinderen ryger direkte til tops i den internationale superliga.

Bartenderne dyster i en lang række forskellige udforinger, der tager udgangspunkt i Diageos portefølje af reserve-brands: Ketel One, Cîroc, Tanqueray No.TEN, Don Julio, Ron Zacapa, Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts samt Johnnie Walker Gold Label Reserve, Johnnie Walker Blue Label og Johnnie Walker Platinum Label.

Bliv verdensmester i det gode liv på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk