Home Depeche Malou Bumbum – om Kunstakademiet, grænser samt at have hår her og der

Malou Bumbum – om Kunstakademiet, grænser samt at have hår her og der

by Nicolai Klingenberg

Malou Bumbum blev udpeget som den næste modtager i Depechen. Hvad hun i virkeligheden hedder til efternavn ved jeg ikke, men hendes svar er spændende læsning – og hendes fotos fanger. Hver og et. Du skal dog ikke være forskrækket for bad hud, men det antager jeg nu heller ikke, du er. Læs – og se – med. Lige her.

Malou – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg studerer tredje år på kunstakademiet i Haag, men lige nu er jeg i Thailand og skal i praktik hos en fotograf i hernede i tre måneder. Det er det, det meste af min tid går med – og så også nogle personlige projekter.

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som står med ryggen til dine fotos?
– Jeg er en meget nysgerrig person (både fotografisk og personligt), og det tror jeg tit kan ses i mine billeder. 

Og mine billeder kan godt være “grænseoverskridende” for nogle, men jeg bruger mit fotografi til at rykke, både mine egne og beskuerens grænser. Folk har brug for at blive rystet lidt nogle gange.

Mine selvportrætter har en tendens til at være lidt surealistiske-dokumentar-agtige billeder, men det er min terapi, det er ikke for nogle andre end mig selv.

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Jamen jeg havde fotograferet mig selv i mange år, før jeg opdagede, at jeg ville gøre mere med det. Min mor satte mig ned, da jeg var omkring 22 år og spurgte, hvad jeg ville med mit liv. Jeg ville gerne lave noget, der betød noget – og gjorde noget – ved mig, og det eneste, der betød noget, var at fotografere, så jeg søgte ind på Teknisk skole, hvor jeg kom ind (men jeg blev der dog kun i seks måneder), men så gik det ellers derfra til Danmarks Medie & Journalist højskole, til Kunstakademiet og aner ikke hvad fremtiden bringe, men BRING IT ON!

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Jeg har mange mindeværdige øjeblikke fra fotooptagelser, og de er vidt forskellige. Da jeg mistede min mor for fire år siden, var jeg inde at fotografere hende efter hun døde, og det må nok siges at være en mindeværdigt øjeblik på en meget intens måde. Men det er nok mit mest mindeværdige øjeblik.

Men der er også nogle helt andre, som en billedeserie jeg laver med min med-fotograf Sarah Buthmann, som i sin tid var med i Vice. Vi blev børn igen, gjorde ting som var okay at gøre nøgen da man var lille, men som ikke er det, lige så snart man bliver ældre. Så vi kejtede nøgne rundt på diverse steder i København, og jeg tror, det er en af de sjoveste serier, jeg nogensinde har lavet! 

Vi er startet på den igen, men nu bare i udlandet med start på Færøerne og Thailand.

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Jamen jeg vil rykke grænser. Både min egne og andres, flytte deres fokus fra noget negativt til positivt, forhåbentlig. Få folk til at føle og se ting, de ikke nødvendigvis tænker over til hverdag.

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– En kvinde er altid smuk i mine øjne, omend det måske lyder meget som en kliche.

Jeg synes, der er for meget fokus kvindekroppen – for eksempel på kropsbehåring. Både med og uden hår, er der diskussioner. Jeg synes, man skal gøre, hvad MAN vil – og ikke hvad ANDRE vil. Hvis du vil have hår under armene, men IKKE på benene, så gør da for fanden det. 

Hvad er den største fordel ved at være kvinde og fotografere kvinder?
– Jamen det er jo nok, at vi ”œkender” kvinder. Selvom jeg synes “den” er ved at blive lidt gammel, fordi jeg kender sku ikke kvinder, selvom jeg er kvinde. Ethvert menneske er forskelligt, så de vil agere forskelligt. 

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Jaaah, det skal man vel.. eller i hvert fald være en lurer, der vil gemme minder og situationer på den/det man lurer på.

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Her kommer endnu en kliché, men når det rører en. I hver fald i min verden. Det kan være inden for hvilken som helst foto-genre, bare fotoet får mig til at føle noget.

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Min mor som ung. Fordi hun var en ildsjæl, og fordi hun selv tog selvportrætter. Jeg ville give ALT for at have en “skyde dag” med hende.

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Leg, eksperimenter, og prøv ting af! Find ud af, hvad der tænder DIG – og hvor din niche er!

Hvor kan man se mere til dine fotos?
Det kan man på min hjemmeside: maloubumbum.com, på min Tumblr: maloubumbum.tumblr.com og min InstagramHjemmesiden mangler lige at blive opdateret lidt, så Tumblr eller Instagram er nok bedst.

Tre hurtige til Malou Bumbum:

Hvad byder resten af dit forår på?
– Lige nu byder den på Thailand indtil sommeren, og så skal jeg hjem til Danmark for at byde min nye niece til verden 🙂

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det? (husk foto)
– Jeg mistede min telefon, lige da jeg kom til Thailand (hvilket er GUDESKØNT dejligt, selvom jeg bliver væk på et sekund, når jeg ikke har google maps), men her er et backstage billede på en lokation, hvor jeg skød nogle billeder til en af mine serier.

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Med Sarah Buthmann på Koh Phangan. Vi grillede fisk og grønsager i et lille hemmeligt paradis ved et vandfald med de folk, der ejede vores bungalow og endte med at blive oppe hele natten til aftenen næste dag, hvor grillede igen.

My Pleasure uden filter

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk