Home Depeche Kristjan Løk Olsen – om kære farmor, durum og de lokale helte fra bodegaen

Kristjan Løk Olsen – om kære farmor, durum og de lokale helte fra bodegaen

by Nicolai Klingenberg

Det er blevet tid til et interview med en mand, der spenderer masser af tid med et kamera. Han bryder sig dog bedst om at stå bag kameraet, men det mestrer han nu også ganske glimrende, hvis du spørger mig. Tag vel imod fotograf Kristjan Løk Olsen, hans svar på tiltale samt fotos.

Kristjan Løk Olsen – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Der sker mange ting lige for tiden – bare ikke decideret fotografering. Jeg sidder lige nu og her på Bornholm, hvor jeg holder ferie med min familie. Der bliver samtidig lavet lidt hjemmeside og planlagt lidt forskelligt på de sociale platforme, hvor jeg nu bevæger mig. Når jeg kommer hjem fra vores lille ferie, skal jeg forberede det sidste til en udstilling om Palæstina, som man må sige er højaktuel. Man kan se udstillingen i den gamle biograf Grand i Holbæk det næste stykke tid, hvis man vil kigge forbi.

Kristjan Løk Olsen
Bornholm, i coronaens tegn

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som står med ryggen til dine fotos?
– Jeg har altid en dokumentarisk tilgang til mine fotografier – så virkelighedsnær og ærlig, som mulig. 

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Jeg fik mit første kamera som sekstenårig. Det var min kære farmor, der forærede mig et Canon 450D med den betingelse, at vi skulle lære at tage billeder sammen. Vi måtte dog relativt hurtigt konkludere, at jeg hverken var til fugle- eller landskabsbilleder, hvorfor det mere blev en teknisk erfaringsudveksling end en fælles interesse. Derudover har jeg aldrig været glad for at stå foran et kamera. Jeg foretrækker at stå bag det.

Kristjan Løk Olsen
Farmor i Tivoli

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Min fotografering har hevet mig mange forskellige steder hen – både ind- og udland. Men én af de ting, jeg tager med mig, er det interessefællesskab man kan møde, blandt andre fotografer. Der er mange, der vil hinanden det bedste og som er gode, til at hjælpe én videre.

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Et billede skal altid fortælle en historie. Det prøver jeg selv, såvidt muligt, at efterleve. 

Kristjan Løk Olsen
Palæstina, Betlehem

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Man skal selvfølgelig have øje for motiv og komposition. Nogle ser det med det samme, andre lurer eller venter på det rette øjeblik. Det handler meget om det enkelte billede, man gerne ville ende ud med. For mig er det også forskelligt – alt efter hvilken situation det er. 

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
Når man bliver betaget af et fotografi, som kan få en til at glemme tid og sted. 

Palæstina, dukker

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Dem der gemmer på nogle gode historier. Jeg vil langt hellere fotografere de lokale helte fra bodegaen, end nogle andre. Det er dér, de virkelige historier spiller sig ud.

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Køb nogle fotobøger – og lad dig blive fortabt i dem. Det er et fedt tilflugtssted, hvor der er mange dygtige fotografer, der byder én ind i forskellige universer. Og støt gerne det lokale, i samme ombæring. Kig blandt andet hos Atla Platform og Diskobay. Eller favoritten Joel Sternfeld.

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– Man kan se mere fra min hånd på Kristjanloek.com eller Instagram, @kristjanloek.Jeg udstiller derudover billeder fra mine ture til Palæstina i Grand i Holbæk.

Kristjan Løk Olsen
Palæstina, svømmehal

Tre hurtige til Kristjan Løk Olsen:
Hvad byder resten af dit kommende efterår på uden for kameraets virke?
– Efteråret byder på nogle udskudte bryllupper og lidt mere hverdagsfotografering. 

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Lidt billeder fra vores ferie på Bornholm. Det er blandt andet af min søn og far, lidt natur og lignende. Det er dog alle fra kameraet, da jeg øver mig i at have et kamera med mig rundt altid – og faktisk bruge det.

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Det er sjældent, jeg tager ud og spiser – specielt med den situation vi befinder os i på nuværende tidspunkt. Men et af dem jeg husker bedst tilbage på, var da Mohammed fra Madsynet.dk og jeg hentede durum på Durumbar på Nørrebrogade, chillede og spiste på Sorte plads. Det var en hyggelig eftermiddag. 

Kristjan Løk Olsen
Madsynet

Sidste udgave af Depechen med Baldur, ligger her

Her er Facebook og My-Pleasure.dk

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk