Home Depeche Nikolai Linares – om rigtig mange billeder og flere mindeværdige måltider

Nikolai Linares – om rigtig mange billeder og flere mindeværdige måltider

by Nicolai Klingenberg

Rundt om Nikolai Linares

Depechen har haft en lille pause, men lever selvsagt ganske fortrinligt – og nu er der nyt i kategorien. Denne gang skal vi se svar og fotos fra Nikolai Linares. Det er herlig læsning – og herlige motiver. Tag vel imod ham!

Nikolai Linares – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg er lige kommet hjem fra ferie i Indonesien. Jeg fokuserer ikke på foto, når jeg holder ferie med familien, men jeg har altid et ordentlig kamera med i tasken, hvis jeg nu falder over en lille historie… og det gjorde jeg. Så nu sidder jeg og kigger en masse fotos igennem for at se, om det kan blive til sammenhængende fortælling. Og så sidder jeg selvfølgelig de dagligdags-opgaver der dukker op fra dag til dag.

nikolai linares

NIL Sydhavnen

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som står med ryggen til dine fotos?
– Umiddelbart vil jeg kalde min stil for Klassisk Reportage. Forstået på den måde, at når jeg laver egne historier, så er det ikke alle mulige tricks og flash jeg bruger. Jeg bruger det lys der er og prøver at komme tæt på dem, jeg fotograferer.

nikolai linares

Almeria_16

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografi?
– Det er en drøm, jeg har haft siden, jeg var barn. Dengang skulle man ikke spørge mig om en film, jeg havde set, for jeg brugte længere tid på at genfortælle den, end hvis man selv så den. Jeg ville gerne have at folk fik alle følelser med fra filmen. Og da jeg så opdagede, at man kunne fortælle historier med et kamera, så var jeg solgt. Jeg skulle dog lige forbi CBS og blive bekræftet i, at det ikke var den vej jeg skulle gå.

nikolai linares

Skuespiller Mads Mikkelsen

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Der er mange. Både gode og dårlige. Men må sige at jeg først kommer til at tænke på en portræt-session med Trine Dyrholm for nogle år siden. Hun var bare en kæmpe fornøjelse at arbejde med.

nikolai linares

070

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Jeg vil gerne have, at folk føler de lærer noget nyt. Måske bare får en følelse af et eller andet. Og hellere negativt end ingenting. Det må helst ikke være ligegyldigt.

nikolai linares

Clement

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Jeg tror klart, det er en fordel, men vil nok mere kalde det for at være nysgerrig. Men jeg tager da ofte mig selv i at betragte andre, se hvordan personer taler sammen, tænker over deres relationer og så videre.

Youssef

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Det er det, når jeg stopper op. Jeg bladrer igennem så mange fotos, som kun får et par sekunders opmærksomhed, og så skal jeg videre. Hvis jeg kigger mere end 10 sekunder, så er det godt. Kigger jeg mere end et minut, så er det RIGTIG godt. Jeg kan ikke konkret beskrive ét rigtig godt foto. Det skal bare give mig en følelse, som jeg ikke vil give slip på med det samme.

nikolai linares

Almeria_02

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Jeg synes, at det vigtigste er, at man tager riiiiigtig mange billeder. Det er den eneste rigtige måde at peppe sit fotografi op. Jeg synes ikke, man kan efterbehandle en dårligt billede godt. Og gode billeder tager oftest mange skud at ramme. Så skyd, skyd, skyd – og øv dig i at væge det ”rigtige” ud.

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– Der må jeg nok referere til min Instagram; Nikolailinares her , og ellers så har jeg løbende opgaver for diverse dagblade og magasiner.

Tre hurtige til Nikolai Linares:

Hvad byder resten af dit forår på uden for kameraets virke?
– Vi har lige lejet 20 kvadratmeter jord ved Krogerup Gård i Humlebæk, hvor vi skal dyrke diverse grøntsager med hjælp fra kyndige gartnere. Så det skal jeg sikkert bruge lidt tid på, eftersom jeg ikke ligefrem er kendt for at have grønne fingre.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det? 
– Billedet er 10 dage gammel og viser min søn Carlos, der er på vej hjem, efter jeg hentede ham nogle huse nede fra, hvor vi bor. Han spille Fortnite og er åbenbart så opslugt af det, at han ikke kan lægge det fra sig, mens han går. Jeg synes, det virker helt vanvittigt, så derfor tog jeg billedet. Man skal huske at tage billeder fra hverdagen, der får en til at tænke over den tid, vi lever i. For mig er det her foto meget 2019-agtigt. Titel: Dreng lufter iPad.

fotograf Nikolai Linares

Titel: Dreng lufter iPad.

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg har nu siddet og tænkt over mit svar i flere minutter og kan derfor konkludere, at jeg er nød til at have flere mindeværdige måltider i mit liv.

Se de andre interviews i kategorien Depeche på My-Pleasure.dk her

MY-PLEASURE.DK PÅ FACEBOOK HER

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk