Home Living PK80 og Poul Kjærholm lever stadig. Nu med nubuck.

PK80 og Poul Kjærholm lever stadig. Nu med nubuck.

written by Nicolai Klingenberg 21. august 2017
Pin It

Hvis du troede, at det var for længst var slut med at koge suppe på den danske designarv fra 1950’erne og 1960’erne, så tager du fejl. Hvis du spørger mig, synes jeg det er fantastisk, selvom der nok skal være nogen, der har fået rigeligt med “PK”. Omend jeg ikke har nogen kreationer fra Poul Kjærholm i mit hjem, så er der flere på listen, jeg fint kunne tænke mig. Blandt andet et sofabord med benævnelsen PK61. Men her skal det handle om en daybed…

Der har vi den i stylede og klædelige omgivelser.

I 1957 rumsterede Poul Kjærholm med sin skitseblok, hvorpå han noterede udkast og noter i forbindelse med hans design af daybed’en PK80. Han kom i mål og 1957 blev året, hvor daybed’en fik sin dåb. Essensen er vel ganske tydelig: Et minimaltisk møbel uden dikkedarer, som tjener sit formål uden at signalere andre hele eller delvise formål. Designet er stramt, og den slags kan man lide hos Museum of Modern Art, for her har PK80 daybed’en fast plads.

Poul Kjærholm. Jeg er begejstret for hans skæg.

Nå. Det er muligt, at der er solgt en flot portion PK 80 gennem tiden, og selvom sagen netop nu er set på udsalg til 79.995 mod de vanlige 100.659 kroner, så har man ændret lidt på beklædningen, som ikke blot er af nubuck, men Royal Nubuck, som er en særlig hurra-udgave, hvis nuance beskrives som “en smuk, fyldig brun jordfarve”. Stellet er stadig af stål, og skaber ikke den store støj.

Sådan kan den også se ud.

PK80 fylder sekstio år

I øvrigt skal du vide, at nubuck-læderet er behandlet således, at det som udgangspunkt har et velour-lignede look, som dog vil blive mere glat og mindre kraftigt i sin kulør, efterhånden som tiden går og møblet tages i brug. Er du ved at gå ud af dit gode nubuck-skind for at få fingre i den nye PK80? Alle tiders – Fritz Hansen sælger den hos udvalgte forhandlere over hele jordkloden fra september og tolv måneder frem.

Nubuck for ever.

Rent afslutningsvis skal du have et morsomt skærmdump fra Fritz Hansens hjemmeside.

Hvad pokker, Arne?

Prisen får du med garanti, når du ringer til Fritz Hansen og co., men send mig endelig et foto, hvis du ender med at købe hurra-modellen.

Nubuck og stål på Facebook

 

Pin It

You may also like