Sidder du og mangler et par fine opskrifter på ditto drinks? Alle tiders. Som du måske husker, udskrev jeg en konkurrence straks før jul – og i dag får du et par af de indkomne opskrifter. Historien er ikke sponseret, men jeg tænkte, at rare læsere ikke skulle snydes for de kreative bud.

Fra et tidligere indlæg…
Vi begynder med vinderen!
Christopher bød ind med en opskrift på Tom-Yum-Haps:

Vinderen – in the making
Ingredienser:
Ca 10 hindbær
Ca 5 cl snaps
2 cl friskpresset limesaft
3 cl sukkersirup – kog 1 del vand og rør her
efter 1 del sukker i, rør rundt indtil sukkeret er opløst
1/2 tsk lakridspulver, evt fra Johan Bülow
Isterninger
1 Lakridspibe – til pynt i anledning af nytåret
Put hindbær i en shaker, mos dem lidt med en muddler. Tilsæt herefter resten af ingredienser og fyld shakeren op med isterninger. Ryst den godt, så alt lakridspulveret bliver opløst. Hæld op i et glas – helst gennem en du, så isterningerne bliver sigtet fra. Tilsidst pynt med lakridspiben.
Kommen
Appelsinskræl fra økologiske appelsiner (da de konventionelle er decideret giftige)
Gulerod i lange strimler, skåret med en skrællekniv
Afhængig af snapsens styrke, vil jeg blande de op med enten tonic-vand eller apollinaris.
Bonusinfo:
Gulerødder indeholder 2,7 gram kostfibre pr 100 gram. Guleroden er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Gulerødder indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, og mineralerne kalium og jod. Guleroden indeholder cirka 8 gram sukkerarter pr 100 gram.
Ingefær – skær en stor blok i halve
Chili – den normale røde fra Netto, ikke noget chili Claus shit – halvér
Hvidløg – stooore løg! Halver feddene
Brøndum eller Rød Aalborg. Håndvarm. Fryser er for sissies
Lime. Skåret i 1/6 eller 1/8 både.
Kubeformede isterninger
1. Gnid ispind med asiens treenighed, chili, hvidløg, ingefær
2. Placér en isterning mellem fortænderne på nyderen.
3. Den nu aromatiske ispind placeres nederst på den synlige del af isterningen.
4. Passende mængder rød aalborg hældes på ispinden, der holdes strategisk højt og flot mod himlen, 45 grader opad, så drikken ender i nyderens mund.
Når drikken er fortæret, forfriskes ganen med en lile båd lime. Gentag efter trang.
Velbekomme – snaps4life!