Home PindemadderBobler Vindersopskriften fra snapsekonkurrencen – og tre andre gode bud

Vindersopskriften fra snapsekonkurrencen – og tre andre gode bud

by Nicolai Klingenberg

Sidder du og mangler et par fine opskrifter på ditto drinks? Alle tiders. Som du måske husker, udskrev jeg en konkurrence straks før jul – og i dag får du et par af de indkomne opskrifter. Historien er ikke sponseret, men jeg tænkte, at rare læsere ikke skulle snydes for de kreative bud.

krydderier

Fra et tidligere indlæg…

Vi begynder med vinderen!

Christopher bød ind med  en opskrift på Tom-Yum-Haps:

Drinken er lækker og forfriskende og er et godt alternativ til eksempelvis en gin og tonic
Til opskriften skal der bruges følgende:
Snaps
– En halv liter basis snaps
– To stængler citrongræs, kvast
– 5 cm ingefær, skrællet
– 1 stk mellemstærk Chili, delt på langs
– 3 kafir limeblade, tørret
Til drinken
– lime
– Danskvand
– koriander til pynt

hjemmelavet snaps!

Vinderen – in the making

Snaps:
Bland alle ingredienser i snapsen og lad det trække i to døgn. Derefter filtreres alle ingredienser fra snapsen.
Drink opbygning:
Isterninger
4cl (eller efter behov) snaps
En sjat sukkersirup
Juicen fra en halv lime
Fyld op med danskvand
Og pynt med en lille dusk koriander
God fornøjelse
Louise stod bag “Taffel Rød Lakrids”:

Ingredienser:
Ca 10 hindbær
Ca 5 cl snaps
2 cl friskpresset limesaft
3 cl sukkersirup – kog 1 del vand og rør her
efter 1 del sukker i, rør rundt indtil sukkeret er opløst
1/2 tsk lakridspulver, evt fra Johan Bülow
Isterninger
1 Lakridspibe – til pynt i anledning af nytåret

Put hindbær i en shaker, mos dem lidt med en muddler. Tilsæt herefter resten af ingredienser og fyld shakeren op med isterninger. Ryst den godt, så alt lakridspulveret bliver opløst. Hæld op i et glas – helst gennem en du, så isterningerne bliver sigtet fra. Tilsidst pynt med lakridspiben.

Camilla sendte følgende:
Med udgangspunkt i kommen-smag fra Taffel Akvavit og en overflod af økologiske appelsinskræller i en sød juletid, vil jeg lave min egen snaps smagsat med flg:

Kommen

Appelsinskræl fra økologiske appelsiner (da de konventionelle er decideret giftige)

Gulerod i lange strimler, skåret med en skrællekniv

Afhængig af snapsens styrke, vil jeg blande de op med enten tonic-vand eller apollinaris.

Bonusinfo:

Appelsinskaller er fedtnedbrydende!

Gulerødder indeholder 2,7 gram kostfibre pr 100 gram. Guleroden er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Gulerødder indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, og mineralerne kalium og jod. Guleroden indeholder cirka 8 gram sukkerarter pr 100 gram.

Dorthe gik efter hyld:
Denne snaps skal forberedes i god tid inden nytår. Den består nemlig af hyld.

Først brygger man hyldeblomstsaft. Når saften er siet fra hælder man en flaske snaps (gerne klar Brøndum eller en anden klar snaps) over og lader det trække i en uges tid. Hyldeblomstsnapsen  blandes med Sprite eller æblemost (eller hvad man nu lige har lyst til) og serveres med masser af is og citron.
Uffes bud lyder således:
Skaf dig en stor mængde ispinde. Dem i træ – vigtigt! Og uden is på.

Ingefær – skær en stor blok i halve
Chili – den normale røde fra Netto, ikke noget chili Claus shit – halvér
Hvidløg – stooore løg! Halver feddene

Brøndum eller Rød Aalborg. Håndvarm. Fryser er for sissies

Lime. Skåret i 1/6 eller 1/8 både.

Kubeformede isterninger

1. Gnid ispind med asiens treenighed, chili, hvidløg, ingefær
2. Placér en isterning mellem fortænderne på nyderen.
3. Den nu aromatiske ispind placeres nederst på den synlige del af isterningen.
4. Passende mængder rød aalborg hældes på ispinden, der holdes strategisk højt og flot mod himlen, 45 grader opad, så drikken ender i nyderens mund.
Når drikken er fortæret, forfriskes ganen med en lile båd lime. Gentag efter trang.

Velbekomme – snaps4life!

Du finder mere mad og drikke på My-Pleasure.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk