Home Living Bodil Kjær designede et bord, som sneg sig ind i James Bond filmhistorien

Bodil Kjær designede et bord, som sneg sig ind i James Bond filmhistorien

by Nicolai Klingenberg

Rundt om arkitekt og professor Bodil Kjær – og hendes skrivebord fra James Bond

Hvis du har hang til ældre James Bond film såsom “From Russia with Love”, “You Only Live Twice” og “On Her Majesty’s Secret Service”, vil du garanteret have erfaret, at scenografien og stilen er ganske gennemført: Nydelige biler, ordentlig påklædning og herlige møbler. Men vidste du, at den danske designer Bodil Kjær står bag designet af et legendarisk skrivebord, som er med i alle førnævnte film? Det ved du nu. Og det skrivebord relanceres i denne måned…

Bodil Kjær james bond

Her får du et absolut nydeligt skrivebord, som danske Bodil Kjær har designet

Omend bordet er en del af en kollektion, der gik under navnet “Office Units”, som blev skabt ultimo 1950’erne og primo 1960’erne, så er møblerne et stående bevis på, at Bodil Kjær og hendes designkunnen med lethed overleveret flere årtier – og nu er parate til en renæssance.

Bodil Kjær james bond

Bodil & Bond Bordet

Og ret skal da også være ret, for udover førnævnte Bond-film, har Bodil Kjær bordet også været med i den futuristiske strimmel “In Time” fra 2011 – og i action-agent-braget “Kingsman: The Secret Service samt efterfølgende “Kingsman: The Golden Circle” fra 2017. De to film har jeg i øvrigt set flotte teasere for, men jeg har dem til gode.

Bodil i en nyere film: The Kingsman

Nå. Nu kommer Bond-bordet endnu engang til salg og denne gang i sortimentet hos Illums Bolighus. Det er firmaet Karakter Copenhagen, som har sat skub i den nye produktion skrivebordslegenden, som du fint kan få fornøjelse af, selvom du ikke er agent. Officielt altså.

table you only live twice

Bodil Kjærs bord i Bond-filmen “You only live twice”

bodil kjær table

Bodil bord i “From Russia with Love”

Udover skrivebordet vil der også blive relanceret en loungesofa, en loungestol, Crosses vaser via Holmegaard samt en nydelige loungebænk, som Bodil Kjær også har designet.

designer bodil kjær

Bodil Kjær er i øvrigt født den 11. marts 1932

Kan du lide møbler, vil du garanteret finde kategorien Living på My-Pleasure.dk i interessant – den findes her

Facebook er her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk