Home Ure En kalender med tidszoner – Blancpain Villeret Quantième Complet GMT

En kalender med tidszoner – Blancpain Villeret Quantième Complet GMT

by Nicolai Klingenberg

Klassisk med komplikationer: Blancpain Villeret Quantième Complet GMT

Hører du til dem, der måtte begejstres ved et mere dressy-ur, som dog stadig skal kunne lidt mere end blot at vise tiden? Alle tiders. Og apropos tider, så kan Blancpain Villeret Quantième Complet GMT vise to tidszoner på en og samme tid. Plus det løse…

Blancpain Villeret Quantième Complet GMT

Værsgo: Blancpain Villeret Quantième Complet GMT

Værket? Det er in-house og dermed skabt af Blancpain selv. Urmageren skal have den store tjekliste med sig, når han går på jagt efter de 286 dele, som værket består af. Når disse er sat på plads, sidder han med et mekanisk urværk med automatisk optræk, som går under navnet Blancpain 67A5 – og værket kan holde sig selv kørende i 72 timer.

Blancpain Villeret

Det er værket, der driver kalenderen…

Nuvel. Alle skiver kræver et kig eller to, før samtlige funktioner kan spottes, og med et Blancpain Villeret Quantième Complet GMT, får du et ur, der kan vise timer, minutter, dato, ugedag, måned, månefase og to tidszoner – hjemmetiden vises i den inderste cirkel og med én viser – det er den med den røde tip. Når du måtte være på farten, stiller du lokaltiden i næstyderst på urskiven, hvor du ser romertallene.

Blancpain Villeret Quantième Complet GMT

Rundt om en urskive…

Villeret er den mest klassiske kollektion hos Blancpain, og faktisk blev GMT funktionen udviklet hos selv samme firma helt tilbage i 2002. Den nye model fås i enten rødguld eller stå – og begge modeller har en klædelig diameter på 40 millimeter. Tykkelsen på selve uret lyder på 11,8 millimeter, hvilket nok skulle muliggøre en let passage fra eventuelt skjul under skjortemanchet til et tit ud i det fri.

Du spænder uret på dit håndled med en rem af alligator eller en stållænke, som jeg dog ikke har fået noget foto af. Til gengæld er det safirglas på både for- og bagside af uret,  hvilket gør det muligt at titte nøje på in-house urværket.

Omend Blancpain Villeret Quantième Complet GMT  er nyt, så har Blancpain rumsteret med ure med kalenderfunktion og månefaser siden 1980’erne. Man har dog gasset lidt op for de komplicerede mekanismer ved at tilføje en GMT-funktion her i 2018. Men ret skal være ret. Blancpain har udviklet ure med tourbillon og evighedskalender til vaskeægte toolwatches såsom deres Fifty Fathoms.

Nu bliver det “kompliceret” – og med skudårsindikator

Fifty Fathoms – en “fathom” er i øvrigt en måleenhed, som svarer til 1,8288 meter

Blancpain har eksisteret siden 1735 med skiftende ejersammensætninger, og for det ikke skal være lyv, så har Jean-Claude Biver også været inde over biksen for et par årtier siden.

Der er flere ure på My-Pleasure.dk her
Og Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk