Home Ekvipering Cutler and Gross lancerer nye, elegante fløjdøre (eller briller om du vil)

Cutler and Gross lancerer nye, elegante fløjdøre (eller briller om du vil)

by Nicolai Klingenberg

Cutler and Gross – ikoniske briller siden 1969

Tag lidt maskineri, en del håndarbejde og et øje for godt brilledesign, og så har du Cutler and Gross. Jeg mindes at have set en del stel og løjer fra det britiske firma gennem tiden, men da jeg faldt over biksens seneste kollektionen, måtte jeg til tasterne. Og det på trods af, at jeg ellers har handlet et flot sæt briller for et halvt års tid siden. Jeg døjer nemlig med et synshandikap (jeg er nærsynet), men det skal du ikke trættes med.

cutlaer and gross

Jeg synes virkelig, der er god – og fuld – smæk på de her briller, men der findes også mere afdæmpede varianter

I 1969 slog Graham Cutler og Tony Gross optikerpjalterne sammen og dannede det, vi i dag kender som Cutler and Gross – de fik også George Smith med sig, som gjorde sig i håndlavede brillestel. To år efter har de deres egen biks i Knightsbridge, London, og i 1983 er firmaet klar med den første “masseproducerede kollektion” – eller en ready to wear kollektion om du vil.

cutler and gross briller

Den første biks anno 1971

En sådan kollektion giver angiveligt flot med smør på brødet, og som tiden går, får kendisser og royale øjnene op for brillerne (som man siger), og faktisk var det også Cutler and Gross, som brille-ekviperede skuespillerne i filmen “Kingsmen The Secret Service”.

Iggy Pop – med Cutler and Groos (på næsen)

designerbriller

David Hockney anno 1975 med Cutler and Gross briller

Nuvel. Herunder har du en flot portion af de seneste stel, som i den grad giver karakter til ansigtet. Jeg tænker i øvrigt jævnligt tilbage på den dag, hvor jeg mødte op hos nogle venner, der komplimenterede mine nye briller – ganske kortvarigt. Da jeg gik, åbnede værten et sæt dobbeltdøre, så jeg kunne komme ud – brillen var også ganske stor, men altså.

Fra den aktuelle kollektion

Fra den aktuelle kollektion

Fra den aktuelle kollektion

Du kan handle brillerne – solbriller såvel som traditionelle – her

Kundepleje i 70’erne hos Cutler and Gross

Nå. Der er mere ekvipering på My-Pleasure.dk her
F A C E B O O K

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk