Home Ure Det unge danske urmærke, der pludselig allierede sig med Frederique Constant

Det unge danske urmærke, der pludselig allierede sig med Frederique Constant

by Nicolai Klingenberg

Frederique Constant er blevet en smule dansk

Indrømmet. Der dukker virkelig mange nye armbåndsure op for tiden, og sådan har det faktisk været i de senere år. Kickstarter kampagner stormer frem, og i Danmark har vi både set succeser og mindre succeser. Så langt, så godt. Jeg tog turen ind forbi About Vintage i København, som jeg tidligere har lavet en podcast med – de havde nemlig noget nyt og stort i ærmet…

Det er her, vi skal ind og se på nyheden…

frederique constant about vintage

Thomas Andersen fra About Vintage

Sagen kort fortalt? Et limiteret armbåndsur med månefase, som er blevet til i samarbejde med Frederique Constant. Modellen hedder 1988 og er opkaldt efter det år, hvor Frederique Constant blev etableret. Et nyere ur-hus? Absolut. Men huset har skabt omtrent 15 egne in-house værker. Det er ganske flot. Og så er prisen – som oftest – aldeles medgørlig.

Frederique Constant about vintage 1988

I kassen…. Model 1988.

Nå. Der er lavet 100 eksemplarer af uret, og da jeg var forbi, var jeg svært nysgerrig på, hvordan de ure, skulle sælges. Det er utvivlsomt med både stolthed og let nervøssitet, når “man” er en ung spiller på et relativt konservativt urmarked, hvilket jeg betegner About Vintage som værende.

Svaret på min nysgerrighed blev stillet. 40 af urene er allerede reserveret via forudbestillinger. Det tal kom bag på mig – positivt ment. Vi snupper lige et par ord fra stifterne selv – på engelsk. About Vintage er muligvis dansk, men markedet er internationalt.

Nuvel. Jeg sidder i butikken, der tidligere har fungeret som galleri. Den ligger omtrent midt på Gothersgade, og her er kringlede kroge, flot facade og trapper, som snor til mødelokaler og et øvre kontor. Svært charmerende lokale, men det har jo ikke al verden med nyheden at gøre.

Frederique Constant about vintage 1988

Butikken på Gothersgade

Frederique Constant about vintage 1988

Baglokalet…

Tidligere har About Vintage solgt ure, der kostede mellem 1.700 og 7.500 kroner. Og i dette prisspænd finder du også mekaniske værker med automatisk optræk. Det glæder mig. Det nye “alliance-ur” med Frederique Constant koster 24.999 kroner,  og med i prisen følger tre remme.

Frederique Constant about vintage 1988

Et udpluk af About Vintage modellerne

Frederique Constant about vintage 1988

En automatisk labane

Diameteren? 38,8 millimeter. Det er en klædelige størrelse med en finurlig decimal. Remmen kan du skifte uden brug af værktøj, og det mest “komplicerede” ved uret, er dets månefase. Og nå ja – der er også en nydelig datoangivelse. Urskiven? Den er blå, mens bagkassen er af glas, så du kan se værket – og dettes ophav. Gang reserven? 42 timer. Og garantien lyder på to år.

Frederique Constant about vintage 1988

Om håndleddet

Frederique Constant about vintage 1988

Værk

Frederique Constant about vintage 1988

Ur-knold

I øvrigt har jeg nu – otte dage efter besøget – netop skrevet til Thomas fra About Vintage, der løfter de 40 solgte ure til 50. Det går tilsyneladende stærkt. Udover Danmark har kunderne hjemme i Japan, Hong Kong, Schweiz og Amerika.

Frederique Constant about vintage 1988

Convex buet safirglas

Måtte du have lyst til at læse mere eller bestille et af urene, kan dette ske hos About Vintage her

Boks og papir – uret har du set.

Frederique Constant about vintage 1988

Her er det igen…

Du kan lytte til podcasten med gutterne her

PODCAST #13 – den med About Vintage gutterne

Der er flere ure på My-Pleasure.dk her

Facebook & My-Pleasure.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk